Antti Kiviniemestä Vuoden Novapoint-käyttäjä

Infra
Työskentely uuden teknologian käyttöönoton puolesta ja teknologian onnistunut hyödyntäminen haastavassa Tampereen raitiotiehankkeessa olivat perusteluina, kun Antti Kiviniemi nimitettiin tämän vuoden Vianovapäivillä Vuoden Novapoint-käyttäjäksi.

Vianovapäivät 2016 – Antti Kiviniemi.

– QuadriDCM-palvelinta ei ole käytetty näin mittavassa eri tekniikka-aloja yhdistävässä projektissa Suomessa aiemmin kuin nyt tässä raitiotiehankkeessa. Minusta on hienoa ja innostavaa saada olla mukana tällaisissa alaa eteenpäin vievissä hankkeissa, sanoo ratasuunnittelija Antti Kiviniemi VR Track Oy:stä.

Antti Kiviniemi on mukana VR Trackin ja Vianovan välisessä tiiviissä kehitystyössä. Yhteistyö kattaa Novapoint-tuotteiden lisäksi muiden suunnittelutyökalujen kehittämisen.

– Suunnittelijoiden ja ohjelmistotalojen välisessä yhteistyössä ei ole kyse pelkästään siitä, että kehitetään alalle parempia suunnitteluohjelmistoja, vaan kehitetään sellaisia ohjelmistoja, joilla suunnittelijat pystyvät tekemään tehokkaasti suunnittelua niin, että lopputulos on tilaajan ja infra-alan vaatimusten mukainen.

Kehitystyössä erityisesti pinnalla ovat tietomallinnukseen liittyvät asiat ja mallintamiseen liittyvien työkalujen kehittäminen etenkin kansallisiin vaatimuksiin soveltuviksi.

– Tietomallinnus on edelleen iso puheenaihe alalla. Mallinnusta ei vielä täysin hyödynnetä, vaikka se on mahdollisuus lisätä tuottavuutta infra-alalla. Etenkin toivoisin tilaajien rohkaistuvan tilaamaan hankkeita tietomallipohjaisesti enenevässä määrin, sillä tätä kautta myös saadaan kehitettyä nykyisiä hankintamenettelyjä ottamaan kaikki hyöty irti tietomallipohjaisesta suunnittelusta. Kaikki valmiudet tietomallien tekoon on jo, vaikkakin ohjelmistoissa on myös vielä puutteita. Mutta jos uutta teknologiaa ei uskalleta kokeilla, niin eihän silloin myöskään edistytä, painottaa Antti Kiviniemi.

– Tietomallinnuksen pelätään olevan jotenkin erillinen osa, joka vie aikaa itse suunnittelutyöltä. Kiire isoissa hankkeissa toimii myös jarruna käyttöönotolle. Kiire on kieltämättä iso tekijä hankkeissa, mutta toisaalta sitä ei myöskään saa pitää tekosyynä. Kehitys kuitenkin kulkee vankasti tietomallinnuksen suuntaan, ja tietomallinnuksella pystymme tekemään entistä parempaa suunnittelua.

Tuomas Hörkkö ojentaa Vuoden Novapoint-käyttäjä -palkinnon Antti Kiviniemelle.

Kuvat: Laura Vesa

Jaa

Ota yhteyttä

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Jaa

×

Kiinnostaako infra-alan tuoreimmat uutiset?

Tilaa uutiskirjeemme