Vantaan kaupungin Matti-hanke on käynnistynyt!

Infra

Kasvava kaupunki tarvitsee tietojärjestelmän, jonka avulla se pystyy tehostamaan prosesseja ja vastaamaan kasvun haasteeseen.

Vantaan kaupunki otti syyskuun alussa paikkansa kaupunkisuunnittelun ja rakentamisen digi-edelläkävijänä. Vianova Systems Finland Oy toimittaa Vantaan kaupungille Novapoint-suunnittelujärjestelmän osana Esri Finland Oy:n ja M-Files Oy:n yhteistyössä toteuttamaa kokonaishanketta. Hankkeen tavoitteena on toteuttaa digitaalinen kokonaisratkaisu kaupungin maankäytön, kaavoituksen, rakennusvalvonnan ja kuntateknisen infran elinkaaren hallintaan.

Matti-nimen saanut hanke käynnistettiin 20.9.2016 kickoff-tilaisuudessa hankkeen ohjausryhmän puheenjohtajan, kaupungininsinööri Henry Westlinin johdolla. Infrasuunnittelun ja rakentamisen kannalta hankkeen keskeinen tavoite on ottaa käyttöön mallipohjainen toimintatapa tukemaan kuntateknisen infran elinkaaren hallintaa. Tämän mahdollistavat Trimble Novapoint -suunnittelujärjestelmä ja Trimble Quadri -tietomallipalvelin.

”Vantaan kaupunki saa Matti-hankkeen kautta käyttöönsä nykyaikaiset uudet työvälineet infrasuunnitteluun ja sen tiedonhallintaan. Infrasuunnitteluohjelmistojen kehityksen keskeinen tavoite on yhä parempi rakentamisvalmis tietomalli, sen muodostaminen ja toimitus suunnittelusta toteutukseen ja ylläpitoon. Novapoint-järjestelmässä suunnittelu tuottaa tietomallin tietomallipalvelimelle, josta se toimitetaan sidosryhmille, tilaajille ja rakentajille. Tietomallipalvelin siis mahdollistaa avoimen yhteistyön koko hankkeen ajan”, Vianovan projektipäällikkö Timo Ruoho totesi kickoff-tilaisuudessa.

Vianova panostaa merkittävästi Matti-hankkeeseen, jonka määrittelyvaihe on nyt käynnissä. Hanke on pitkäkestoinen ja toteutetaan ketterin menetelmin. Pilottivaiheiden kautta suunnitteluohjelmistojen on tarkoitus olla täydessä tuotantokäytössä vuonna 2018. Vianovan toimittamat ohjelmistot ja asiantuntijat tukevat tässäkin hankkeessa asiakasorganisaatiota pitkäjänteisesti, kun siirrytään tietomallipohjaiseen toimintatapaan. Tässä tehtävässä auttaa aktiivisuus alan ja sen standardien kehittämisessä. Vianova on sitoutunut tukemaan yleisten inframallivaatimusten (YIV2015) käyttöönottoa suunnitteluhankkeissa.

Hankkeen virallinen tiedote: Vantaa kaupunkisuunnittelun ja rakentamisen digi-edelläkävijänä

Matti-hankkeen kickoff-tilaisuus 20.9.2016.

Jaa

Ota yhteyttä

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Jaa

×

Kiinnostaako infra-alan tuoreimmat uutiset?

Tilaa uutiskirjeemme