AEC Hackathonissa ideoitiin FINEST-tunnelia

Infra

Euroopan suurin hackathon-turnaus Ultrahack toi kansainväliset koodarit Vallilan konepaja Brunolle.

Koodaustapahtumassa vieraili yli 560 osallistujaa yhteensä 29 maasta.  Tiimit kilpailivat muun muassa finanssiteknologiaan, mediaan, mobiiliverkkoihin, liikkumiseen, sekä terveysalaan liittyvien haasteiden ratkaisemisessa.

Vianova Systems Finland Oy oli mukana tukemassa ja tuomaroimassa AEC Hackathonia (Architecture, Engineering, Construction) joka oli osa rakennettuun ympäristöön keskittyvää Built Environment -haastetta.

Peter Vesterbacka haastoi tiimit suunnittelemaan Tallinnan ja Helsingin väliseen FinEst-tunneliin liittyviä innovaatioita. Tarkoituksena oli kehittää ratkaisuja, joilla tunnelin ja sen asemien suunnittelua ja käyttöä voidaan lähestyä uudella tavalla.

Tuomarit sparrasivat tiimejä.

Kolmipäiväinen tapahtuma kesti perjantaista sunnuntaihin. Peter Vesterbacka piti tapahtuman avajaispuheenvuoron perjantain workshopissa. Lauantai oli varattu pääosin tiimien työskentelylle, ja suunnitelmat pitchattiin tuomaristolle sunnuntaina.

Viidestä Build Environment -haasteeseen osallistuneesta tiimistä valittiin voittajaksi SpaCyPhy_GO, joka koostui Aalto-yliopiston tutkijoista ja opiskelijoista. Tiimi ideoi FinEst-junayhteydelle automaattisesti ohjattua järjestelmää, jonka avulla junaan voisi varata etukäteen kalustettuja kontteja. Kontissa voisi olla esimerkiksi toimistotila, joka kuljettettaisiin edestakaisin Tallinnaan sekä lastattaisiin välissä ulos junasta, ja jossa voisi näin työskennellä koko päivän ajan samassa tilassa.

Toisen palkinnon sai Swat Design Injections -tiimi ja kolmanneksi sijoittui Swat Nomads. Jokaisen haasteen voittajatiimi pääsee startup-tapahtuma Slushiin pitchaamaan suunnitelmansa ja tavoittelemaan Ultrahackin pääpalkintoa.

– Tavoitteenamme on, että turnauksen aikana syntyneiden tiimien työ ei päättyisi finaaliin, vaan se jatkuisi kiihdyttämöiden ja sijoitusten turvin, Ultrahackin perustaja ja toimitusjohtaja Mikko Järvilehto sanoo.

Tuomas Hörkön esitys ”Selling software and technology in the AEC industry”

Vianova oli näkyvästi mukana tapahtumassa omalla ständillä. Perjantaina toimitusjohtaja Tuomas Hörkkö piti workshopissa esityksen aiheella Selling software and technology in the AEC industry. Built Environment -trackin voittajaa oli sponsorien edustajana yhtenä kolmesta tuomarista  valitsemassa varatoimitusjohtaja Timo Ruoho.

Vianovan Viltsut saivat tapahtumassa suuren suosion.

Myös Vianovan maskotti Viltsu-leijona oli mukana kannustamassa hackaajia. Viltsut saivat niin suuren suosion osallistujien keskuudessa, että ne loppuivat toisena tapahtumapäivänä kesken.

Seuraava Ultrahack käynnistyy alkuvuodesta 2017, ja se tuo uutena mm. tapahtumateknologiaan, Kiinaan ja 5G-verkkoihin liittyviä haasteita.

Jaa

Ota yhteyttä

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Jaa

×

Kiinnostaako infra-alan tuoreimmat uutiset?

Tilaa uutiskirjeemme