Kohokohtia Trimble Dimensions 2016 -konferenssista

Infra

Marraskuun ensimmäisellä viikolla olimme mukana Trimble Dimensions -konferenssissa Las Vegasissa.

Käyttäjätapahtuma pidettiin maailman suurimmassa hotellissa Venetianissa. Kolmipäiväisessä tapahtumassa oli noin 4000 osallistujaa.

Konferenssin teemoina olivat tänä vuonna innovaatiot, yhdistettävyys ja yhteistyö. Toisen tapahtumapäivän kohokohta oli Trimblen ja Microsoftin yhteisen projektin julkistaminen – SketchUp Viewer for Microsoft HoloLens. Sen avulla käyttäjä voi kokea suunnitelmat ja piirustukset virtuaalisena 3D-mallina, johon voi astua sisälle.

Microsoft HoloLens ovat maailman ensimmäiset hologrammilasit, jotka tarjoavat todellisuutta ja virtuaalimaailmaa yhdistelevän mixed-reality -kokemuksen kaupalliseen ja kuluttajakäyttöön. Ne ovat kevyet, langattomat ja sisältävät kokonaisen itsenäisen tietokoneen, jossa on Windows-käyttöjärjestelmä.

SketchUp Viewer on ensimmäinen laajennettava kaupallinen HoloLens-sovellus, joka on saatavilla Windows Storesta.

Trimblen Business Area Director Alan Sharp esitteli Civil Engineering -yksikön suunnitteluohjelmistoihin liittyvää visiota.

Alan Sharpin esityksessä kuvattiin myös Construction Continuum -konseptia.

Päivien ohjelmassa oli yli 400 luentoa laajasti eri alueilta, sekä Expo-alue, jossa oli kymmeniä näytteilleasettajia. Keynote-puheenvuoroja pitivät muun muassa Lorraine Bardeen Microsoftilta ja Greg Lynn. Myös suomalainen mallinnusosaaminen oli ohjelmassa esillä.

Jaana Vinter ja Kyösti Kanerva Pöyry Finland Oy:ltä esittelivät Taavetti-Lappeerannan hanketta.

Trimble toimii laaja-alaisesti paikannukseen liittyvän teknologian parissa ja pyrkii tuottamaan integroituneita tiedonhallintaratkaisuita globaaleille markkinoille. Yrityksen kehityssuunta on ”One Trimble”, jonka kautta se haluaa tuoda yhtiön eri osat tiiviimpään yhteistyöhön. Lisäarvoa asiakkaille tuottavat jälleenmyyjät (VAR) ovatkin tärkeitä kumppaneita Trimblelle.

Ohjelmistojen merkitys on kasvanut Trimblen liiketoiminnassa ja kasvu kiihtyy. Myös laitteissa ohjelmistojen ja niihin liittyvien pilvipalveluiden rooli korostuu.

Connected Site -työmaavierailulla.

Tapahtumaa varten avatulla mallityömaalla oli käynnissä useita erilaisia ”off-site” kursseja. Osallistuimme useamman hengen voimin Connected Site -kurssille. Kurssilla esiteltiin nykyaikaista työmaateknologiaa, jossa koneet liitetään työmaatoimiston ohjelmistoihin pilvipalveluiden avulla.

Työmaallakin arvostetaan suomalaista osaamista – Destian Mika Jaakolan sitaatti oli päässyt julisteeseen.

Civil Engineering -yksikön kehityksen tavoitteena on yksi yhtenäinen tietomalli, Trimble Continuum, myös työmaalla. Trimblen yhtenä tavoitteena on luoda ”Constructible model” eli rakennettavissa oleva tietomalli.

Mukana konferenssissa oli paljon suomalaisia alan kärkitoimijoita ja yhteistyökumppaneita. Pääsimmepä todistamaan myös poliittista historiaa, kun Yhdysvaltojen presidentinvaalien tulos ratkesi konferenssin aikana.

Tutustu päivien kohokohtiin Trimblen julkaisemilla videoilla:

Jaa

Ota yhteyttä

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Jaa

×

Kiinnostaako infra-alan tuoreimmat uutiset?

Tilaa uutiskirjeemme