Trimblen suunnittelujärjestelmien käyttöönottoprojekti alkaa Sitossa

Infra

Infra-alan moniosaajayritys Sito Oy aloittaa Trimblen suunnittelujärjestelmien käyttöönottoprojektin. Tavoitteena on keskittää suunnittelu- ja konsultointipalveluissa käytettäviä työkaluja ja saada niistä lisäarvoa liiketoimintaan. Sitossa on ollut käytössä Tekla Civil -ohjelmistolisenssejä, ja nyt käyttöön otetaan myös Trimble Novapoint -järjestelmä. Alkava laajamittaisempi käyttöönottohanke on Vianova Systems Finland Oy:lle merkittävä.

– Vianovalle tämä on tärkeä hanke, ja se on alku laajemmalle ja pitkäaikaiselle yhteistyölle, Vianova Systems Finland Oy:n toimitusjohtaja Tuomas Hörkkö sanoo.

Aiemmin Sitossa on ollut käytössä vahvasti oma CityCad-järjestelmä, jota yrityksessä on itse kehitetty. Nyt tarkoitus on vahvistaa käytettäviä suunnittelujärjestelmiä Trimblen järjestelmillä. Suunnittelu ja tiedonhallinta keskitetään Trimble Quadri -tiedonhallintaohjelmaan.

– CityCad tuotteena jatkaa. Se keskittyy jatkossa tiedonhallintaan niin meillä kuin asiakashankkeissakin, Siton liiketoimintajohtaja Markus Väyrynen toteaa.

Käyttöönottoprojekti on osa laajempaa Siton kehityshanketta tietomallipohjaisessa suunnittelussa ja tiedonhallinnassa. Trimblen suunnittelujärjestelmillä haetaan sekä kustannus- että laatuhyötyjä. Oman suunnitteluohjelmiston kehittäminen ja ylläpito on vienyt merkittävän määrän resursseja, joiden osaamista suunnataan nyt kaupallisten ohjelmistotuotteiden hyödyntämiseen.

Laatuhyötyjä odotetaan erityisesti Quadri-tietomallipalvelimen hyödyntämisestä tietomallipohjaisessa suunnittelussa. Uudenlaiset teknologiat tuovat mahdollisuuden kehittää perinteistä suunnittelutoimintaa sekä tuoda lisää arvoa ja mallipohjaisuutta suunnitteluun.

– Kun kaikki suunnittelun osa-alueet integroidaan yhteen tietomallipalvelimeen, suunnitteluprosessi tehostuu. Tällöin myös projektin hallinta tehostuu ja virheiden määrä pienenee, Markus Väyrynen sanoo.

Projektin kesto on noin 12 kuukautta, ja hanke alkaa hallituilla pilottihankkeilla. Hankkeen kick-off-tilaisuus järjestettiin torstaina 24.11.2016.

– Toteutettava käyttöönottohanke on erittäin mielenkiintoinen, koska se tehdään yhteistyössä suomalaisen mallinnuksen edelläkävijän kanssa, hankkeen projektipäällikkö Ville Palviainen Vianova Systems Finland Oy:ltä toteaa. – Tässä hankkeessa mallinnus viedään todennäköisesti ihan uudelle tasolle, johtuen käyttöönotettavasta teknologiasta sekä Siton tavoitteesta olla suunnannäyttäjä infrasuunnittelun tietomallinnuksessa ja tiedonhallinnassa.

Jaa

Ota yhteyttä

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Jaa

×

Kiinnostaako infra-alan tuoreimmat uutiset?

Tilaa uutiskirjeemme