Vianova on mukana tukemassa Team Rynkebytä

Infra

Tänä vuonna lahjoitamme joulukortteihin varatut rahat syöpää sairastavien lasten hyväksi. Vianova Systems Finland Oy on mukana tukemassa Team Rynkebytä pronssisponsorina. 

Team Rynkeby on vuodesta 2002 järjestetty vuosittainen hyväntekeväisyystapahtuma, jossa vapaaehtoiset joukkueet pyöräilevät Pariisiin ja keräävät rahaa syöpää sairastaville lapsille, nuorille ja heidän perheilleen. Osallistujia on  Suomesta, Tanskasta, Ruotsista, Norjasta ja Färsaarilta.

Vuonna 2016 koko Team Rynkeby lahjoitti reilut 8,84 miljoonaa euroa taisteluun lasten ja nuorten syöpää vastaan. Rynkeby Foods A/S kattaa keskeiset kustannukset ja pyöräilijät maksavat omat kulunsa, joten  sponsoreilta saadut rahat lahjoitetaan lyhentämättöminä paikallisille syöpäyhdistyksille. Suomessa kerätyt rahat lahjoitetaan Sylva ry:lle. Suomen neljä tiimiä keräsivät vuonna 2016 yli 330 000 euroa.

Vuonna 2017 Team Rynkeby pyöräilee Pariisiin 8.-15.7. välisenä aikana. Pyöräilymatkaa kertyy viikossa 1200 kilometriä, ja pyörän selässä istutaan noin kahdeksan tuntia päivässä. Ryhmät ajavat omia reittejään kohti Pariisia, ja kohtaavat viimeisenä päivänä ajaakseen päämäärään Eiffel-tornille. Suomesta tulee kuusi joukkuetta: Helsinki, Espoo, Tampere, Jyväskylä ja uusina Oulu ja Turku.

Yksi Espoon joukkueen pyöräilijöistä on Trimblen toimialajohtaja Mike von Wehrt. Hän kirjoittaa kokemuksistaan Kunnon haaste -blogia Trimblen sivuilla. Vuoden 2017 pyöräily on von Wehrtille ensimmäinen kerta Team Rynkebyssä.

– Odotan innoissani tulevaa pyöräilyä. Toki hieman myös jännittää miten ensimmäisen päivän jälkeen on takapuoli kipeä ja jalat krampeissa. Mutta uskon, että vielä on riittävästi aikaa valmistautua ja harjoitella. Tavoite on olla niin hyvässä kunnossa, että matkasta pystyy nauttimaan täysin rinnoin, hän toteaa.

Harjoitusohjelma on rakennettu asteittain, jotta hyväntekeväisyyspyöräily olisi turvallista suorittaa. Talvikauden ajan luodaan peruskuntoa ilman pyörää.

– Nyt ollaan peruskuntovaiheessa, jota tehdään ensi vuoden huhtikuuhun saakka. Viikoittaisten spinning-treenien lisäksi peruskuntoa rakennetaan joukkueen kanssa joka toinen viikko suoritettavalla peruskuntokävelyllä. Huhtikuussa aletaan pyöräilemään yhdessä.

Von Wehrt kuvailee Team Rynkebytä erittäin yhteisölliseksi projektiksi.

– Mukana on henkilöitä, jotka ovat polkeneet reilusti yli 5 000 kilometriä vuoden aikana ja sitten on niitä, jotka ovat toki hyvässä kunnossa, mutta pyörällä on käyty lähinnä kaupassa. Tästä paketista lähdetään vuoden mittaan rakentamaan porukkaa, joka ajaa toisiinsa luottaen parinkymmenen sentin etäisyyksillä jonossa Pariisiin.

Hän haluaa osallistumisellaan sekä tuoda näkyvyyttä hyväntekeväisyyskohteelle että kannustaa muita liikkumaan.

– Pidän Team rynkebyn toiminta-ajatuksesta, jonka kärki on hyväntekeväisyys, mutta myös osallistujien fyysisen kunnon kehittäminen. Tässä tulee siis monta kärpästä yhdellä iskulla, von Wehrt toteaa.

banneri

Jaa

Ota yhteyttä

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Jaa

×

Kiinnostaako infra-alan tuoreimmat uutiset?

Tilaa uutiskirjeemme