Trimble Quantm optimoi parhaat vaihtoehdot teiden ja ratojen linjauksille

Infra

Civilpointin ohjelmistovalikoima kasvaa uudella tuotteella – Trimble Quantm on nyt saatavilla. Quantmin avulla projektisuunnittelu on nopeampaa ja kustannustehokkaampaa.

Quantm on tehokas työkalu teiden ja ratojen linjausvaihtoehtojen optimointiin. Ohjelmisto soveltuu kahdesta kilometristä jopa 4000 kilometriä pitkien linjausvaihtoehtojen tarkasteluun. Asiakaskokemuksien mukaan Quantmin avulla voi säästää jopa puolet ajasta väylän tai radan linjausvaihtoehtojen tarkastelussa verrattuna perinteisiin menetelmiin.

Ohjelmaan syötetään lähtötiedoiksi laserkeilattu maanpinta, maalajitiedot sekä vesistöt ja muut risteävät kohteet, joissa tarvitaan siltoja tai tunneleita. Lisäksi syötetään vältettävät alueet, jotka linjausvaihtoehtojen täytyy kiertää. Tällaisia kohteita ovat esimerkiksi historiallisesti arvokkaat kohteet tai luontoa turvaavat alueet. Ohjelmaan voi syöttää hankekohtaiset yksikkökustannukset euromääräisinä. Mitä tarkemmat lähtötiedot ohjelmaan syöttää, sitä parempia tuloksia se tuottaa.

Ohjelmisto auttaa suunnittelutiimiä tekemään oikeita päätöksiä nopeasti: lähtötietojen perusteella se muodostaa miljoonia eri linjausvaihtoehtoja, joiden tarkasteleminen käsityönä olisi hyvin työlästä. Edistyneiden algoritmien avulla Quantm vertailee vaihtoehtoisia reittejä ja tuottaa käyttäjälle linjausvaihtoehdot tarkasteltavaksi 3D-aineistona.

Linjauksia voidaan tarkastella samanaikaisesti sekä ihmisten, ympäristön, liikenteen, maankäytön että kustannuksien kannalta, ja valita kokonaiskuvan perusteella paras vaihtoehto. Quantmilla voidaan myös esitellä kätevästi eri linjausvaihtoehtoja yleisötilaisuuksissa ja perustella mitä vaihtoehtoja on tarkasteltu.

Asiantuntijamme suosittelevat Quantmia erityisesti suunnittelukonsulteille, jotka laativat teiden ja ratojen esi- ja yleissuunnitelmia. Linjausvaihtoehtojen optimointi säästää sekä suunnittelijoiden aikaa että koko hankkeen kustannuksia, ja tuottaa myös ympäristön ja sidosryhmien kannalta parhaita mahdollisia tuloksia.

Ota yhteyttä ja kysy lisää:

sales@civilpoint.fi

Jaa

Ota yhteyttä

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Jaa

×

Kiinnostaako infra-alan tuoreimmat uutiset?

Tilaa uutiskirjeemme