Infra-alan tulevaisuudessa tieteisfiktio on faktaa

Infra

Trimble kehittää infra-alan käyttöön ohjelmistoja ja työkaluja, jotka vievät alaamme vauhdilla scifi-tarinoista tuttuun suuntaan. Mallit ovat jo kolmiulotteisia, mutta tulevaisuuden tuotteista puhutaan 5D-maailmoina. Malleja ei katsella paljain silmin vaan läpi linssien, jotka upottavat mallit osaksi todellista maailmaa. Näkemyksiään infra-alan tulevaisuudesta kertovat Trimblen Erkki Mäkinen ja Kim Nyberg.

ERKKI MÄKINEN

BUSINESS AREA MANAGER, TRIMBLE

Miltä infra-alan tulevaisuus näyttää? 

”3D-suunnittelu on jo edelläkävijöiden arkea. Kun kurkistamme hetken eteenpäin, niin näemme siihen tulevat lisäulottuvuudet: rakentamisen aikataulutus (4D), kustannusten ja kalustoresurssien hallinta (5D) ja projektin valmistumisen jälkeen annettavat ohjeet omistajalle ylläpitoa varten (6D). Myös reaaliaikainen rakentamisen toteumatietojen seuranta tulee olemaan nopeasti arkipäivää.

Rakennuksen tuotemalli BIM on vauhdilla tulossa infra-alalle, ja muiden Pohjoismaiden tavoin Suomi on tässä kärkimaita. Muualla edetään regulaation kautta, kuten Saksassa, jossa valtiolla on oma infran rakentamisen digitalisaatio-ohjelma. Englannissa valtio tukee tietomallintamisen hyödyntämistä, ja siellä kaikilta toimijoilta edellytetään kykyä toimia level 2 -tasolla.

Mallien hyödyntämisen lisäksi Suomessa panostetaan standardointiin. BuildingSMART Finland -yhteisö on aktiivisesti mukana buildingSMART Internationalin toiminnassa. Siellä keskustellaan, mikä on IFC Rail / IFC Road eli avoin standardi, jota käytetään rakennusteollisuudessa, ja miten se tuotaisiin myös maanrakennusalalle.”

Ovatko allianssihankkeet tulevaisuutta?

”Trimblellä on erityisesti paneuduttu ST-hankkeisiin, joissa toimivat suunnittelija ja rakentaja sekä allianssihankkeisiin, joissa tilaaja, suunnittelija ja rakentaja toimivat yhdessä yhteisen tavoitteen eteen. Olemme mielissämme siitä, että PPP- ja allianssihankkeet ovat yleistyneet, sillä niissä voi hyvin hyödyntää tietomallien suomia hyötyjä.

Allianssihankkeissa ne, joilla on intressi tehdä yhteistyötä laadukkaasti ja tehokkaasti, ajavat muita sopeutumaan samaan tavoitteeseen. Haluamme olla Trimblen kehittämän ohjelmisto- ja laiteteknologian kautta tukemassa tiedonvälityksen kulkua tilaajan, suunnittelijan ja urakoitsijan välillä entistä jouhevammaksi.”

Miten infra-alalle saadaan houkuteltua nuoria?

”Rakentaminen on tänä päivänä nykyaikaisen ohjelmisto-, mittaus- ja tiedonsiirtoteknologian sekä koneautomaation hyödyntämistä. Tämä viesti pitäisi välittää tulevaisuuttaan miettiville nuorille. Lisätyn, yhdistetyn ja virtuaalitodellisuuden avulla infra-alan ammattilaisten työpöydille ja koneisiin ollaan tuomassa samanlaista käyttäjäkokemusta, mihin nuoriso on tietokonepelejä pelatessaan tottunut.

Myös oppilaitokset on pidettävä ajan tasalla alan kehittymisestä. Trimblen talonrakennuspuolella meillä on akatemia, josta oppilaitokset saavat käyttöönsä talonrakentamisohjelmia. Edistämme kansainvälisellä tasolla yhteistyötä yliopistojen kanssa ja tuemme oppilaitoksia nuorison kouluttamisessa ohjelmistojen käyttöön ja tulevaan työelämään entistä paremmilla valmiuksilla.”

KIM NYBERG

TEKNOLOGIAJOHTAJA, TRIMBLE

Miltä infra-alan tulevaisuus näyttää?

”Sinne pääsee kurkistamaan yhteistyössä Microsoftin kanssa kehittämämme Trimble Connect for HoloLensin avulla. Tällä hetkellä vielä pilottikäytössä olevan yhdistetyn todellisuuden eli MR-sovelluksen avulla voi pitää globaalin palaverin saman tietomallin äärellä. Kun jokaisella osallistujalla on HoloLens-lasit ja wifi-yhteys, osallistujien tarvitsee vain osallistua kutsujan luomaan konferenssiin ja projekti lataa mallin automaattisesti.

Osallistujat pystyvät keskustelemaan reaaliaikaisen puheyhteyden kautta ja jokainen osallistuja näkee, mihin muut ovat katseensa suunnanneet. Katse näkyy lasersäteen kaltaisena merkkinä, joten kaikki konferenssissa olevat näkevät, mistä mallin osasta puhutaan. Esimerkiksi ison infraprojektin monimutkaisen mallin kanssa toimiessa on helppoa, kun ei tarvitse sanallista selostusta, mitä kohtaa kukin tarkoittaa, vaan säde johdattaa oikeaan paikkaan.

Jo nyt myynnissä olevan Trimblen SketchUp Viewerin avulla saa myös tuntumaa tulevaisuuteen. Se on ollut saatavilla sovelluskaupoista loppuvuodesta 2016 lähtien.”

Milloin yhdistetty todellisuus (MR) on arkipäivää infra-alan suunnittelussa ja rakentamisessa?

”Arvioisin, että kolmen vuoden sisällä jo paremmatkin MR-laitteet ovat kuluttajahinnoissa. Nyt HoloLens-lasit maksavat noin 3 000 ja SketchUp Viewer for HoloLens -ohjelma 1 500 euroa. Sovellusta on jo ostettukin, koska on halvempi kokeilla linsseillä kuin työmaalla, pystyykö rakenteen rakentamaan. Uusi teknologia myös nopeuttaa suunnitteluprosessia ja parantaa suunnittelun laatua.

Tablettipohjaisen Google Tango -laitteen tai Lenovon tabletin saa suomalaisesta verkkokaupasta noin 500 eurolla, jolla pää- see jo MR-maailmaan kiinni, mutta tarjolla on vasta yksinkertaisia sovelluksia. Niillä voi esimerkiksi tabletin läpi katsoa ja virtuaalisesti mitata, miten leveä edessäsi oleva pöytä on tai mitata seinän nurkasta nurkkaan. Tarjolla on myös yksinkertaisia sisustussuunnitteluohjelmia, mutta niistä en ainakaan kotona uskalla sen enempää puhua.”

Millä nuoret saadaan houkuteltua infra-alalle?

”Lapset oppivat tekemällä ja omaksuvat mitä vaan – jopa kaupunkisuunnittelua – ja saattavat saada kipinän alalle innostavan harrastustoiminnan ansiosta. Pääkaupunkiseudulla on yhteisö Arkki, joka on jo 20 vuotta kouluttanut lapsia 5-vuotiaista lukioikäisiin. He aloittavat muovailuvahalla ja piirtämällä, jonka jälkeen pikkuhiljaa ottavat CAD-ohjelman, SketchUpin tai vastaavan käyttöön ja siten oppivat arkkitehtuurin perusteet.

Trimble on mukana OtaKeila-hankkeessa, jossa olemme valjastaneet Arkkiin osallistuvat lapset suunnittelemaan tekosaarelle aseman Helsingin edustan tunneliprojektiin. Olin paikalla, kun 50 lasta pääsi katsomaan omia tuotoksiaan HoloLenseillä. He olivat innoissaan löytäessään omat rakennuksensa saarelta, ja toivon, että kokemus jää kytemään ja ohjaa heidän tulevaisuutensa ratkaisuja.”

Jaa

Ota yhteyttä

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Jaa

×

Kiinnostaako infra-alan tuoreimmat uutiset?

Tilaa uutiskirjeemme