Vuoden Trimble-käyttäjät ovat nuoria suunnannäyttäjiä

Infra

Civilpoint palkitsi Vianovapäivillä kaksi vuoden 2017 Trimble-käyttäjää. Skanskan ja WSP:n nuoret suunnannäyttäjät saivat tunnustuksien lisäksi Holiday Clubin kylpylälahjakortit.

Vuoden Tekla Civil -käyttäjä on Skanskan kehitysinsinööri Heikki Lehkonen

Skanskan Heikki Lehkonen otti tunnustuksen mielellään vastaan, vaikka sälyttääkin kunnian koko hanketiimin harteille.

– Kyllähän totta kai mukavalta tuntuu tällainen huomionosoitus. Tämä on aika laaja kokonaisuus, jota olemme monen ihmisen kanssa olleet tekemässä. Niin suunnittelija kuin tilaajakin ovat olleet käynnissä olevissa hankkeissa ideoimassa kokonaiskäyttöä ja projektinhallintaa Tekla Civill -tietokannan kautta. Tarvittaessa olemme saaneet hyvin tukea ohjelmistotoimittajaltakin, Lehkonen kertoo.

Heikki Lehkonen

Kolme vuotta sitten Skanska teki päätöksen, että Seinäjoen valtatie 19 -hankkeessa otetaan koekäyttöön Tekla Civil. Hyvien kokemusten innoittamana tietokanta otettiin käyttöön myös TaaLa- ja VT 3 Laihia -hankkeissa.

– Työmaat ovat Civilpointille uusi alue ja Heikki Lehkonen on vienyt Skanskassa digitaalisuutta määrätietoisesti eteenpäin. Lehkonen on tehnyt viime vuodet todella hyvää työtä ja saanut Tekla Civilin laajasti käyttöön Skanskan työmaille, perusteli Civilpointin toimitusjohtaja Tuomas Hörkkö vuoden Tekla Civil -käyttäjän valintaa.

– Meillä on nyt kolmelta työmaalta kokemusta kolmen vuoden ajalta ja olemme nähneet, että Tekla Civilin tietokannasta saadaan hyötyjä erityisesti ST- ja allianssityyppisissä hankkeissa. Sen avulla pystymme täysipainoisesti hyödyntämään koko suunnittelun tuottaman tietomäärän. Eri tietolajit pystytään käsittelemään samassa ympäristössä, mikä helpottaa asioita, kun esimerkiksi lähtötiedot ja suunnitelmat voidaan katsella samasta näkymästä. Myös laaduntarkkailu ja seuranta onnistuvat Tekla Civil -tietokannan kautta, Lehkonen kuvailee.

Heikki Lehkonen on toiminut Skanskalla kehitys- ja testaustoiminnoissa ja ohjelmiston jalkautuksessa työmaille. Ohjelma on täytynyt ensin opetella itse ennen kuin hän on voinut opastaa muita ja antaa käyttötukea työmaille. Koulutuksia jatketaan tulevaisuudessakin, jotta Tekla Civil saadaan Skanskan työmailla vielä nykyistä laajempaan käyttöön. Lehkonen on ollut aktiivisesti yhteydessä ohjelmistotoimittajaan ja muun muassa tarjonnut kehitysideoita Tekla Civiliin. Kolmen vuoden aikana ohjelmistoa onkin kehitetty paljon.

– Civilpointissa toiveita kuunnellaan tarkalla korvalla ja kehityspuoli on reagoinut hyvin parannus- ja kehitysehdotuksiin. Ehkä isoin parannus ohjelmaan oli offline-tilan kehittäminen. Nyt aineisto voidaan ottaa maastoon mukaan ilman nettiyhteyttäkin ja se on paljon vakaampi käyttää kentällä. Tekla Civil on alun perin suunnitteluohjelma ja Työmaatoimisto- ja Maastotila-sovellukset ovat siitä eteenpäin kehitettyjä. Ne ovatkin jo hyvin työmaaystävällisiä ja taitavat käyttäjät saavat niistä paljon tietoa irti. Uskon, että käyttäjät keksivät kentällä ja maastossa uusia tapoja hyödyntää sovelluksia käytön laajenemisen myötä, Heikki Lehkonen sanoo.

Vuoden Novapoint-käyttäjä on WSP Finland Oy:n BIM-asiantuntija Valtteri Brotherus

WSP Finland Oy on ottanut käyttöön uuden sukupolven Novapoint 20 -version. Käyttöönoton projektipäällikkönä toimi Valtteri Brotherus, jolle Novapoint 19 -versio oli ennestään tuttu.

– Tutulle ohjelmistolle oli helppo asettaa odotuksia. Tiesin, miten minkäkin kuuluu toimia, ja mikä ei välttämättä ole realistista. Käyttöönotto sujui isossa kuvassa oikein hyvin, sillä pysyimme aikataulussa ja budjetissa. Tietenkin isossa IT-hankkeessa on haasteensa, mutta saimme ne hoidettua hyvässä yhteistyössä Civilpointin tuen kanssa, Valtteri Brotherus kertoi.

Civilpointin henkilökunta kuvailee Valtteri Brotherusta positiiviseksi ja aikaansaavaksi ihmiseksi.

– Brotherus on saanut hommat WSP:llä hyvälle mallille, ja hänellä on positiivinen tekemisen meininki. Brotherus tekee pyyteetöntä työtä hyvällä boogiella ja haastaa ohjelmistotoimittajaa positiivisuuden kautta. Hänen löytämiinsä epäkohtiin tulee aina myös rakentava kehitysehdotus, joka vie asioita eteenpäin, perusteli Tuomas Hörkkö julkistaessaan vuoden Novapoint-käyttäjän.

Brotherus tunnistaa kuvailusta omat toimintatapansa.

– Kyllähän se on mukava saada tunnustusta työstään. Pyrin välttämään epäkohdan kritisoimista ennen kuin minulla on siihen edes teoreettinen parannusehdotus. Olen neljän vuoden ajan ollut vaihtelevissa määrin yhteydessä Civilpointin väkeen töiden merkeissä. Varsinkin käyttöönottoprojektin aikana yhteydenpito on ollut aktiivista ja minulla on koko ajan ollut luottavainen tunne, että toisessa päässä tehdään aktiivisesti töitä asioiden ratkaisemiseksi. On hieno kuulla, että heilläkin on ollut fiilis, että hommat ovat hoituneet hyvin myös täällä päässä, sanoo Valtteri Brotherus.

Valtteri Brotherus

Lue lisää Vianovapäivistä:
Vianovapäivillä konkretisoitiin tietomallien hyödyt
Civilpointin uusi ilme julkistettiin Vianovapäivillä

Jaa

Ota yhteyttä

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Jaa

×

Kiinnostaako infra-alan tuoreimmat uutiset?

Tilaa uutiskirjeemme