Vuoden Trimble-käyttäjät ovat aktiivisia työkalujensa kehittäjiä

Infra

Olli Planting ja Saara Hainari.

Palkitsimme vuoden Trimble-käyttäjät Civilpoint-päivillä Helsingissä. VR Trackin ja Destian palkitut, nuoret suunnittelijat ovat aktiivisia työkalujensa kehittäjiä. Molemmat ovat ohjelmistojensa pääkäyttäjiä ja siksi kovin tuttuja Civilpointin tuen väelle, kuten perusteluistakin voi päätellä.

Vuoden Trimble Novapoint-käyttäjä: Saara Hainari, VR Track Oy

Asiantuntijatiimimme perustelut:

Saara Hainarilla on positiivinen ja aktiviinen työote. Hänellä on myös eteenpäin katsova näkemys asioihin. Saara tarttuu asioihin ripeästi ja ajaa oman työyhteisönsä asioita eteenpäin.

Hei Saara, mitä teet työksesi?

Olen geosuunnittelija ja VR:llä Novapointin mallintavan geosuunnittelun eli Soundingsin ja Soundings Editorin pääkäyttäjä. Kun ihmisille tulee jotain ongelmia ohjelmiston kanssa, ensin otetaan minuun yhteyttä, ja autan, jos osaan. Jos en, koitetaan yhdessä Civilpointin tuen väen kanssa ratkoa ja löytää ratkaisua.

Miltä valinta vuoden Trimble-käyttäjäksi tuntuu?

Aika hyvältä, aivan että herran jestas! Kiitokset raadille. Viltsunkin sain!

Mitä sanot nimityksen perusteista, tunnistatko itsesi?

Kyllä tunnistan. Olen yrittänyt tuen kanssa toimia asenteella, että yhteisellä asialla tässä ollaan. Vaikka välillä vika löytyy meistä käyttäjistä ja välillä ohjelmistosta, ei niinkään etsitä syyllistä, vaan yritetään yhdessä löytää ratkaisu pulmaan.

Millainen kokemus sinulla on Novapointista?

Sain pääkäyttäjän pestin kaksi vuotta sitten, kun Brotheruksen Valtteri lähti meiltä geolta. Silloin olin ihan täysi untuvikko, ja tosi moni asia oli ihan uutta. Nyt ohjelma toimii työssäni hyvin ja tunnen sen ominaisuudet.

Miten ohjelmiston kehitysehdotukset menevät läpi?

Meillä järjestetään pari-kolme kertaa vuodessa seurantapalavereita, joissa on meidän väkeä ja Civilpointilta esimerkiksi Louhen Petri. Palaverissa käydään tunnistettuja vikoja tai kehitysehdotuksia läpi. Toteutuskelpoisia kehitysehdotuksia Civilpoint on myös aktiivisesti vienyt eteenpäin, ja pienellä viiveellä ne näkyvät lopulta ohjelmistossa.

Vuoden Tekla Civil -käyttäjä: Olli Planting, Destia Oy

Asiantuntijatiimimme perustelut:

Olli Planting on erinomaisesti sisäistänyt uuden tehtävänsä Destian Tekla Civil -pääkäyttäjänä. Hänellä on kannustava, mutta myös vaativa asenne ohjelmistotoimittajaa kohtaan. Ollin kanssa on erittäin mukava tehdä yhteistyötä ja viedä Tekla Civilin kehitystä sekä hyödyntämistä eteenpäin.

Hei Olli, kerro mitä teet työksesi?

Olen Destialla Oulussa tie-, katu- ja aluesuunnittelija. Hoidan myös kehityspäällikön tehtäviä ja olen meillä Tekla Civilin pääkäyttäjä. Näiden lisäksi toimin väylähankkeessa tietomallikoordinaattorina, eli tällainen kuuden tittelin tyyppi. Tekla Civil on meillä pääsuunnittelutyökalu. Aloitin suunnittelijana tammikuussa 2013, joten reilu viisi vuotta olen ohjelmaa pyöritellyt.

Miltä perustelut kuulostavat, tunnistatko itsesi?

Perusteet kyllä tuntuvat hyvältä, sillä teen tätä työtä rakkaudesta lajiin. Kehityspäällikköyden myötä tuli myös Tekla Civilin pääkäyttäjyys ja siitäkin olen tykännyt. Koen, että olen myös sisäistänyt sovellusta ihan kohtuullisen hyvin tämän viiden vuoden aikana. Civilpointin kanssa on erittäin mukava tehdä yhteistyötä, ja viedä Tekla Civilin kehitystä ja hyödyntämistä eteenpäin. Yhteistyö tuen kanssa on toiminut tosi hyvin, ja porukalla eteenpäin viety kehitys on ollut soljuvaa.

Millaista yhteydenpito Civilpointin kanssa on?

Käymme kehityspalavereissa läpi, millaisia sähköposteja, kehitysideoita ja ongelmailmoituksia on kvartaalien välissä lähetetty. Toivon kovasti, että tuo perusteissa mainittu ”vaativa asenne” on pilke silmäkulmassa kirjoitettu, koska olen aina korostanut sitä, että olen tosi tyytyväinen saamaamme tukipalveluun. Ymmärrän myös sen, että laajassa ohjelmassa kehityslista on varmasti pitkä, ja jotkut asiat ovat tärkeämpiä kuin toiset, mutta ei ole ollut ikinä sellainen olo, että idea jätettäisiin huomiotta.

Seuraavat Civilpoint-päivät järjestetään Turussa 22.-23.5.2019.

Jaa

Ota yhteyttä

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Jaa

×

Kiinnostaako infra-alan tuoreimmat uutiset?

Tilaa uutiskirjeemme