CivilPointista Point Groupiin – Tarjoamme yhdessä enemmän ratkaisuja rakennettuun maailmaan

InfraTalo

Point Group -konserni on perustettu palvelemaan suunnittelua, rakentamista ja omaisuudenhallintaa. Konsernin kivijalka on vuonna 1989 perustettu Civilpoint (aiemmin Vianova Systems Finland), joka on infra-alan ohjelmistoratkaisujen markkinajohtaja Suomessa. Merkittävä osa Suomen infrahankkeista suunnitellaan Civilpointin edustamilla ohjelmistoilla. Civilpointin lisäksi konserniin kuuluu uudet, syyskuussa 2018 perustetut yritykset Buildpoint Oy ja Assetpoint Oy.

– Aloitimme uutena yhtiönä vuoden 2016 alussa 14 perustajajäsenen voimin, ja tänään me olemme Point Group, jossa työskentelee yli 30 eri alojen asiantuntijaa. Yrityksemme liikevaihto on kasvanut nopeasti ja kannattavasti, minkä on mahdollistanut sitoutunut henkilöstö ja asiakkaidemme luottamus toimintaamme, kertoo Point Groupin toimitusjohtaja Tuomas Hörkkö.

Point Group -konserni tarjoaa ohjelmistoratkaisut ja niihin liittyvät palvelut niin infra- kuin talonrakentamisen suunnittelijoiden, rakentajien sekä omistajien tarpeisiin.

– Markkinat ovat muuttuneet, sillä hankkeissa ei ole kyse niinkään yksittäisestä kadusta tai viemärilinjasta, vaan kokonaisuuksista, kuten kaupunginosista, ostoskeskuksista ja niihin liittyvien rakennusten ja infran rakentamisesta. Pystymme yhdistämään eri alojen asiantuntijoiden osaamista ja tarjoamaan asiakkaillemme ohjelmisto- ja palvelukokonaisuuksia, joiden avulla suunnittelu ja rakentaminen ratkaistaan kokonaisuutena, Hörkkö sanoo.

Suomessa ei ole vastaavaa, näin laajalla tuoteportfoliolla olevaa toimijaa.

– Haluamme haastaa alaa laajemminkin: tavoitteenamme on purkaa siiloja infran ja talonrakentamisen välillä, sekä rakentaa kokonaisratkaisuja väylien ja rakennusten elinkaaren hallintaan. Haemme yhdessä asiakkaamme kanssa järkevimmän ohjelmisto- ja palveluratkaisun kuhunkin tarpeeseen huomioiden samalla uusien innovaatioiden kehitys- ja käyttöönottokustannusten tehokkuuden, Hörkkö toteaa.


Työntekijöiden omistama konserni panostaa rekrytointiin. Kuvassa vasemmalla Teemu Nivell, liiketoimintajohtaja, BuildPoint Oy ja oikealla Tuomas Hörkkö, toimitusjohtaja, Point Group Oy

BuildPoint tarjoaa ohjelmistoja ja palveluita talonrakentamiseen

Talonrakennusalan ohjelmistoratkaisuja tarjoava Buildpoint palvelee rakennusten tilaajia, suunnittelijoita ja rakentajia digitalisaation haasteissa. Buildpointin asiantuntijat tuntevat laaja-alaisesti koko rakentamisen elinkaaren ja sen eri vaiheissa tarvittavat sovellukset.

– Ohjelmistoasiantuntijamme pystyvät tuottamaan nopealla tahdilla palveluita ja asiakaskohtaisia sovelluksia nykyisten tai uusien järjestelmien ympärille. Tuemme asiakasta heille järkevien ohjelmistojen käyttöönotossa nopeasti ja kustannustehokkaasti. Autamme heitä myös saamaan niiden käytöstä parhaan mahdollisen hyödyn irti, Buildpointin liiketoimintajohtaja Teemu Nivell sanoo.

Kansainväliset ohjelmistotalot ovat viime vuosina kasvaneet voimakkaasti erityisesti yritysostojen kautta, joten tuotteetkin tehdään globaaleille markkinoille. Rakentaminen on kuitenkin paikallista, mikä avaa markkinat pienemmille palveluntarjoajille.

­– Esimerkiksi isot allianssihankkeet tarvitsevat ripeällä aikataululla projektikohtaiset työkalut ja niitä tukevat palvelut. Me tunnemme paikalliset tarpeet ja pystymme tarjoamaan ketteriä ratkaisuja, kertoo Nivell.

AssetPoint tarjoaa ratkaisuja ja palveluja omaisuudenhallintaan

Rakennetun ympäristön elinkaaren aikana syntyy paljon yksityiskohtaista tietoa, jolla on merkittävä lisäarvo kohteen omistajalle ja ylläpitäjälle. Assetpoint tarjoaa ratkaisuja infra- ja kiinteistöomaisuuden pitkäaikaiseen tiedonhallintaan.

– Assetpoint on infran ja kiinteistöjen omistajan näkökulmaa peilaava yhtiö, johon tarve on tullut suoraan asiakkailtamme. Meillä on monipuolista asiantuntemusta kaikesta siitä, mitä suunnittelussa ja rakentamisessa tehdään, ja millaista tietoa niiden aikana syntyy. Meillä on myös taito kerätä tuo tieto yhteen, ja saada siitä mahdollisimman rikasta, laadukasta ja standardien mukaista. Tähän meillä on hyvät yhteistyökumppanit, Hörkkö kertoo.

Assetpointin digitaalinen luovutusaineisto ja huoltokirja sisältävät tiedot kohteen rakentamisesta, rakenteista, huollosta ja omaisuuden arvosta. Omistajapuolella on myös selkeästi tilausta omaisuudenhallinnan pääkäyttäjäpalveluille.

– Liiketoiminnan perustana on huolehtia asiakkaan suunnittelun ja rakentamisen aikana laadukas tiedonhallintaprosessi, jonka lopputuloksena syntyy ajantasainen digitaalinen kaksonen. Tätä voidaan hyödyntää omaisuudenhallinnassa sekä ylläpidossa, kuvailee Hörkkö.

Työntekijöiden omistama konserni panostaa rekrytointiin

Point Group on pääosin työntekijöidensä omistama konserni, jonka pääkonttori sijaitsee Espoossa. Konserni panostaa voimakkaasti osaavaan henkilöstöön ja rekrytoi uusia asiantuntijoita.

– Asiantuntijoidemme työtehtävät ovat haastavia, mutta työympäristönä toimialamme on hyvin palkitseva. Olemme tavalla tai toisella mukana Suomen kärkihankkeissa alan kovimpien osaajien kanssa, ja meillä pääsee vaikuttamaan siihen, miten rakennettu ympäristö kehittyy. Kumppaniverkostomme on iso niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Autamme muita menestymään niin yrityksemme sisällä kuin sen ulkopuolellakin, toteaa Tuomas Hörkkö.

Jaa

Ota yhteyttä

Jätä yhteydenottopyyntö

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
×

Kiinnostaako infra-alan tuoreimmat uutiset?

Tilaa uutiskirjeemme