Trimble Novapoint 21 on julkaistu!

Infra

Seuraavat uudet ohjelmistoversiot on julkaistu:

 • Trimble Novapoint 21.00.FP1a
 • Novapoint Finnish Value Pack 21.00.12
 • Trimble Novapoint 21.05.FP1a
 • Novapoint Finnish Value Pack 21.05.12
 • Tietomallipalvelin Trimble Quadri 3.0.FP1

Lisäksi vastaavat ominaisuudet kattavat Finnish Value Pack 20-versiot on julkaistu:

 • FVP 20.00.12
 • FVP 20.05.12
 • FVP 20.10.12

Uudet ominaisuudet

Trimble Novapoint 21 ja tietomallipalvelin Trimble Quadrin versio 3 ovat uusia pääversioita. Ne tuovat mukanaan paljon uusia ominaisuuksia suunnittelijoille sekä helpottavat tiedonhallintaympäristön ylläpitoa.

 • Uusi tietomallipalvelinversio Quadri 3 tukee myös versiota 2, mikä mahdollistaa uusien versioiden joustavan ja vaiheittaisen käyttöönoton.
 • Uusi Novapoint Basen ja Tekla Civilin välinen tuoteliitos helpottaa ohjelmistojen yhteiskäyttöä.
 • Uudella parametrinen liittymä -toiminnolla voidaan luoda liittymäobjekti hyödyntäen olemassa olevia mittalinjoja.
 • Trimble SketchUp-ohjelmistolla tehtyä aineistoa voidaan nyt tuoda suoraan Base-perusjärjestelmään tai hyödyntää uusia mahdollisuuksia luoda SketchUp-objekteja perusjärjestelmässä.
 • Road Signs Professional -moduulissa liikenteenohjaus voidaan yhdistää entistä paremmin tietomalleihin luomalla 3D-jalustat ja liikennemerkit perussuunnittelun yhteydessä. AutoCADissa toimintoja käytetään ribbon-käyttöliittymästä. Moduuliin on lisätty muitakin suunnittelua helpottavia toiminnallisuuksia.
 • Väylämallinnuksen tuloksena muodostuvan taiteviiva-aineiston tuottamista on suoraviivaistettu, ja mallinnus tuottaa jatkossa myös solid-tyyppisiä tilavuusobjekteja väylän / radan / vesihuollon suunnittelutehtävistä. Vesihuollon kaivantoon tuotetaan nyt myös rakennekerrokset. Näiden objektien siirto esim. IFC-formaattiin avaa uusia mahdollisuuksia aineiston hyödyntämiseen.
 • Novapoint Finnish Value Packin laajoja toiminnallisuuksia voidaan jatkossa käyttää myös AutoCADin ribbon-käyttöliittymästä.
  • Toteutusmallitoimintoihin on lisätty toiminto, jolla voidaan jakaa yhden tiedoston sisältämät pinnat omiksi tiedostoikseen.
  • Yleiskaavamoduuliin on tuotettu uusi toiminnallisuus, jolla voi kirjoittaa KuntaGML -määritysten mukaisen siirtotiedoston.
  • Lisäksi korjattu toimintoja joissa havaittu puutteita tai virheitä.

Trimble Novapoint 21.00 -ohjelmistoversio tukee Autodesk 2017 -ohjelmistoalustaa. Trimble Novapoint 21.05 -ohjelmistoversio tukee Autodesk 2018 -ohjelmistoalustaa. Trimble Quadri 3.0 -ohjelmistoversio tukee myös ohjelmistoversiota 2.0. Aikaisempia 20-sarjan ohjelmistoversioita voidaan käyttää rinnakkain ohjelmistoversioiden 21.00/21.05 kanssa. Ohjelmistoversio 21.00/21.05 vaatii lisenssitiedoston päivityksen.

Lataa uudet versiot

Kun haluat ottaa Trimble Novapoint 21-version käyttöön, ota yhteyttä myyntiimme. Uuden version käyttö vaatii päivitetyn lisenssin. Meiltä saat käyttöönoton tueksi myös kattavat koulutuspalvelut. Tulemme järjestämään syksyn aikana avoimia Novapoint 21 uudet ominaisuudet -koulutuksia tiloissamme Espoossa.

Suosittelemme Novapoint 21-version käytön aloittamista uusissa projekteissa. Myös olemassa olevat projektit on mahdollista päivittää uuteen ohjelmistoversioon. Lisätietoa olemassa olevien projektien päivityksestä saat versiopäivitysohjeesta sekä tukipalveluistamme.

Huomioita: 

 • Parametristä liittymätoimintoa varten Trimblen sivuilta täytyy ladata ja asentaa myös paketti ”3D_Intersection_Novapoint_21_00.exe” (3D Intersection Design) . Varmista, ettei asennuksen oletussijainnissa ole jo Tekla Civil-sovellusta. Jos on, asenna parametrinen liittymätoiminto toiseen sijaintiin.
 • Trimble Novapoint 21-versioita käyttäessä eri palveluissa (mm. Trimble Easy Access, Trimble Novapoint IDS, Trimble Novapoint GO) tunnistaudutaan Trimble ID:llä. Trimble ID luodaan Trimblen sivuilla.
 • Trimble Novapoint 20-versioiden käytön yhteydessä tunnistaudutaan edelleen Vianova ID:llä.

Julkaisutiedot

Lisätietoja saat tukipalvelustamme.

Jaa

Ota yhteyttä

 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Jaa

×

Kiinnostaako infra-alan tuoreimmat uutiset?

Tilaa uutiskirjeemme