Uusi ICT-allianssi kehittää kustannusarvioiden laskentaa infrahankkeissa

Infra

Liikennevirasto ja Helsingin, Espoon, Vantaan, Tampereen, Turun ja Jyväskylän kaupungit ovat käynnistäneet hankkeen, jonka tavoitteena on luoda infrahankkeiden kustannuslaskentajärjestelmä ja -palvelu. Civilpoint on mukana allianssihankkeessa.  

Uusi kustannuslaskentajärjestelmä tuottaa luotettavat kustannusarviot läpinäkyvästi infrahankkeiden suunnitteluvaiheisiin. Tarpeen mukaan järjestelmä tulee palvelemaan myös toteutus- ja ylläpitovaiheita. Tilaajat haluavat infra-alalle kustannuslaskentajärjestelmän, joka vastaa tulevaisuuden tarpeisiin ja haasteisiin.

– Nykyistä tarkemman ja ajantasaisemman kustannustiedon avulla voimme kohdentaa rahoitusta tehokkaammin ja luoda paremmat edellytykset luotettavaan päätöksentekoon, sanoo tilaajan projektipäällikkö Heli Sissonen Liikennevirastosta.

– Infra-alan tietomallintamisessa ja avoimen datan hyödyntämisessä on päästy pitkälle, joten myös kustannuslaskennan kehittämiselle on tilausta. Tavoitteena on, että järjestelmä palvelee laajasti koko infra-alaa, toteaa allianssin projektipäällikkö Marketta Wainio Civilpoint Oy:ltä.

Hanke toteutetaan allianssimallilla.

– Allianssimalli valikoitui toteutusmuodoksi, koska kyseessä on monimutkainen ja pitkäkestoinen palveluhankinta. Lisäksi Liikennevirastolla on hyviä kokemuksia allianssin hyödyntämisestä tiestötietojärjestelmän kehittämistyössä, Heli Sissonen kertoo.

Järjestelmän ja palvelun toteuttajaksi on valittu Ihku-ryhmittymä, jonka muodostavat Ramboll Finland Oy, Civilpoint Oy, Solita Oy ja Mittaviiva Oy.

– Muodostamme yhdessä vahvan osaajakeskittymän. Ryhmässä on monipuolisesti infra-alan, kustannuslaskennan ja tietojärjestelmän kehittämisen asiantuntijoita. Tarkoitus on hyödyntää myös allianssin ulkopuolista osaamista parhaan tuloksen aikaansaamiseksi, Marketta Wainio sanoo.

Järjestelmä on tarkoitus ottaa käyttöön vaiheittain vuosien 2019–2020 aikana, minkä jälkeen alkaa palveluvaihe. Hankkeen alustava kustannusarvio on kahdeksan miljoonaa euroa.

Lue lisää: ihkuallianssi.fi

Jaa

Ota yhteyttä

Joona Lehtinen

Joona Lehtinen

Ohjelmistoasiantuntija

joona.lehtinen@arkance-systems.com

050 917 5117

Jätä yhteydenottopyyntö

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
×

Kiinnostaako infra-alan tuoreimmat uutiset?

Tilaa uutiskirjeemme