Odotettu uutuus – Trimble Connectin helppokäyttöinen karttakäyttöliittymä on julkaistu

Infra

Civilpoint on julkaissut Trimble Connectiin karttakäyttöliittymän, jonka avulla työmaalla voi tarkastella suunnitelma-aineistoja omaan sijaintiin nähden. Pitkään kaivattu Trimble Connect Civilpoint Map Extension -sovellus tulee työmailla kovaan tarpeeseen.

– Civilpoint Map Extension on kehitetty Trimble Connectin alustalle kahdesta syystä: Trimble Connectista puuttui toimiva karttakäyttöliittymä, ja halusimme mahdollisimman selkeän näkymän Trimble Connect -aineistoihin niin tilaajille kuin työmaillekin, kertoo sovelluksen kehitystä vetänyt ohjelmistoasiantuntija Eero Lyytikäinen.

Trimble Connect -pilvipalvelu on ratkaisu infrahankkeiden tiedonhallintaan. Sen avulla voidaan hallita ja tarkastella niin dokumentteja kuin malliaineistojakin. Trimble Connectiin löytyy valmiit rajapinnat muun muassa Trimble Novapointista, Tekla Civilistä, Autodesk Revitistä ja Tekla Structures -ohjelmistosta.

Suunnittelun aikana Trimble Connectiin tallennettu ja revisioitu tieto on saman tien tarkasteltavissa työmaalla Map Extensionin avulla. Karttakäyttöliittymä toimii näppärästi esimerkiksi tabletin selaimella, jolloin tietomalliaineistot, kuten Inframodel-tiedostot, saa samaan paikkatiedolla varustettuun karttanäkymään.

– Suunniteltu kokonaisuus on työmaalla katseltavissa pintoineen ja putkiverkostoineen niin tuulen tuiverruksessa kuin räntäsateessakin. Sovelluksessa on panostettu visuaaliseen ja helppokäyttöiseen käyttöliittymään, joka mukautuu käyttäjän näkymätarpeiden mukaan, Lyytikäinen kuvailee.


Map Extension -sovellus näyttää valitusta Trimble Connect -projektista Inframodel-aineistot kartalle. Tällä hetkellä on mahdollista näyttää pintamallit ja putkijohtoverkostot.


Putkijohtoverkostosta voidaan kysellä ominaisuustietoja. Käyttäjän valittavissa on vaalean teeman lisäksi tumma käyttöliittymä.

Hankekohtainen karttalaajennus

Nyt valmistuneeseen Civilpoint Map Extension -sovelluksen perusversioon on myöhemmin tulossa lisäominaisuuksia.

– Tulevaisuudessa laajennamme formaatteja muihinkin kuin Inframodeliin. Työmailla tarvittavan poikkileikkauksen käytännön toteuttamismahdollisuuksien tutkiminen on vielä kesken. Yrittämisen puutteesta ei sekään ominaisuus jää uupumaan, Eero Lyytikäinen lupaa.

Jo nykyinen versio mahdollistaa asiakas- tai hankekohtaisen karttapalveluratkaisun.

– Pystymme räätälöimään hankekohtaisen sovelluksen, joka on nimenomaan tiettyä, isompaa tie-, rata- tai vesiväylähanketta varten, tai vaikka kaupungille tai kunnalle useita pienempiä hankkeita ajatellen viritetty, Lyytikäinen vinkkaa.

Karttakäyttöliittymään voi yhdistellä tietoa ja toimintoja eri rajapinnoista, kuten työmaan webbikameroista. Tällöin kartan kamerakuvaketta klikkaamalla saa webbikameran auki, ja työmaan reaaliaikaisen tilanteen näkyville. Sovellukseen voi hakea myös omia taustakarttoja kaupungin tai kunnan karttapalvelusta WMS-rajapinnan avulla.

Map Extension -sovellus sisältyy Civilpointin Trimble Connect -asiakkaiden palvelusopimukseen.

Kirjaudu Map Extension -palveluun 


Lisää aiheesta webinaarissa:

Järjestämme uudesta karttakäyttöliittymästä maksuttoman webinaarin keskiviikkona 21.11.2018 klo 9.30-10. Ohjelmistoasiantuntija Eero Lyytikäinen esittelee webinaarissa Map Extension -sovelluksen käyttöä.

Katso webinaaritallenne

Jaa

Ota yhteyttä

Kai Rautakivi

Kai Rautakivi

Asiakaspäällikkö

kai.rautakivi@arkance-systems.com

050 380 4001

Jätä yhteydenottopyyntö

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
×

Kiinnostaako infra-alan tuoreimmat uutiset?

Tilaa uutiskirjeemme