Point Group on mukana rahoittamassa kotimaisia cleantech-yrityksiä

InfraTalo

Point Group on sijoittanut kahteen suomalaiseen, voimakkaasti kasvavaan cleantech-yritykseen. Netled Oy ja Tracegrow Oy tuottavat kumpikin ainutlaatuisia ratkaisuja globaaleihin haasteisiin.

– Nämä ovat todella mielenkiintoisia yrityksiä. Haluamme olla omalta osaltamme mukana vaikuttamassa kotimaisten yritysten kasvuun ja teknologian vientiin kansainvälisille markkinoille. Molempien yritysten tuotteet ovat hyvin innovatiivisia ja uskomme, että niissä on iso potentiaali, Point Groupin talousjohtaja Kirsi Palmroos kertoo.

Point Group tulee jatkossa panostamaan yhä enemmän yhteiskuntavastuuseen.

– Yksi konsernimme arvoista on, että autamme toisia menestymään. Tämä on meille uusi tapa toteuttaa sitä käytännössä, Palmroos sanoo.

Ratkaisuja globaaleihin ruoantuotannon ongelmiin

Ilmastonmuutos tuo viljelyyn uudenlaisia haasteita, eikä edes moderni kasvihuone suojaa kasveja esimerkiksi äärimmäiseltä helteeltä. Netled Oy tarjoaa ratkaisuksi suljetun tilan monikerroksista ja teknisesti kontrolloitua viljelyratkaisua. Vera®-järjestelmä tuottaa 2,3-kertaisen sadon 60 % pienemmällä energiankulutuksella ja 95 % pienemmällä makean veden kulutuksella verrattuna perinteiseen viljelyyn. Ravinteet käytetään myös kokonaan viljelyyn, eikä niitä päästetä luontoon.

Tällä hetkellä 70 % maailmassa käytetystä makeasta vedestä kuluu maanviljelyyn. Netled kuvaakin Vera®-kasvintuotantojärjestelmää ratkaisuksi useisiin globaaleihin alkutuotannon ongelmiin, kuten vesipulaan, pienhiukkassaasteisiin, ravinnepäästöihin, sääriskeihin, torjunta-ainejäämiin ja eroosioon. Järjestelmä mahdollistaa viljelyn myös alueilla, joilla se ei perinteisesti onnistu lainkaan, kuten Arabiemiraateissa.

Tracegrow Oy puolestaan on kehittänyt ainutlaatuisen teknologian, jonka avulla käytettyjen alkaliparistojen hivenaineista, sinkistä ja mangaanista, voidaan valmistaa tehokkaita ja ekologisia mikroravinnetuotteita maanviljelyyn. Kehitetty teknologia kaksinkertaistaa alkaliparistoissa olevien kallisarvoisten metallien kierrätysasteen.

Tracegrow’n teknologia tuo ratkaisun kahteen globaaliin ongelmaan: käytettyjen alkaliparistojen hivenaineiden ekologiseen uudelleenkäyttöön sekä hivenaineiden puutteesta kärsivän viljelysmaan ravitsemiseen ja sitä kautta maailman ruoantuotannon lisäämiseen. Yritys pystyy tarjoamaan lopputuotteen samaan hintaan kuin vastaavat perinteisesti tuotetut lehtilannoitteet.

Tracegrow’s ensimmäinen tuotantolaitos sijaitsee Kärsämäellä, missä mikroravinnetuotteiden tuotanto käynnistyi kesäkuussa 2018. Yritys oli ehdolla Pohjoismaiden neuvoston ympäristöpalkinnon saajaksi vuonna 2017.

Jaa

Ota yhteyttä

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Jaa

×

Kiinnostaako infra-alan tuoreimmat uutiset?

Tilaa uutiskirjeemme