Point Groupin uudessa maisemakonttorissa on tilaa ajatella ja kasvaa

Infra

Vahvassa kasvussa olevan Point Group -konsernin kolme yritystä muuttivat tutun toimistokiinteistön sisällä isompiin, juuri yritysperheen työntekijöitä varten remontoituihin ja sisustettuihin tiloihin. Muutto oli jo kolmas, jonka konserni teki Espoon Mankkaalla sijaitsevan Hills Business Parkin sisällä.

– Sijainti on ollut meille hirveän hyvä, ja yhteistyö Newsecin kanssa on toiminut aina hyvin. Toiveitamme on kuunneltu, ja niihin on aina myös vastattu. Uudet tilat kiinteistön seitsemännessä kerroksessa ovat upeat. Tämä oli ainutlaatuinen tilaisuus saada toimisto maisemaikkunoin, joista näkee jopa ruotsinlaivat, kertoo Point Groupin talousjohtaja Kirsi Palmroos.

Assetpointin, Buildpointin ja Civilpointin työntekijöillä on nyt käytössään monipuolisia toimisto- ja neuvotteluhuoneita sekä erilaisia tauko- koulutus-, asiakas- ja hiljaisen työn tiloja. Hills Business Park panostaa aktiivisesti toimistotilojensa vuokralaisten viihtyvyyteen.

– Teemme vuokralaisille kyselyjä, joissa esitettyjä toiveita myös kuuntelemme. Sijoitamme aikaa, rahaa ja työpanoksia, että niin tarjoamamme palvelut kuin tilammekin ovat nykyaikaisia ja hyvässä kunnossa. Tähän liittyen keväällä 2019 suunnittelupöydällämme on iso uudistus, jota parhaillaan valmistelemme, vihjaa kiinteistöpäällikkö Joonas Rintala Newsec Asset Management Oy:stä.


Point Groupin työntekijöillä on nyt käytössään monipuolisia toimisto- ja neuvottelutiloja.

Lähtökohtana henkilökunnan toiveet

Lähtötilanteessa koko toimisto oli avotilaa, jossa oli vain muutamia työhuoneita. Tila ei sellaisenaan olisi palvellut konsernin arkea, vaan vaati monimuotoisen suunnitteluprojektin. Myös henkilökuntaa haluttiin osallistaa uusien tilojen suunnitteluun.

– Olemme koko projektin ajan tiedottaneet henkilöstöämme uusista tiloista, kysyneet heidän kommenttejaan, ja huomioineet esiin nousseita toiveita parhaamme mukaan, Kirsi Palmroos sanoo.

Apuun otettiin työympäristöratkaisujen toimittaja Kinnarps ja sen sisustusarkkitehti, SIO, Niko Venäläinen.

– Henkilökunnan toiveiden ja tarpeiden kartoittamisen jälkeen tein tilajaon pohjapiirustukseen. Työtiloja jaettiin työtehtävien mukaan: johdolle yhteinen työtila, HR ja talous yhteen sekä ohjelmistokehittäjille, myyjille ja asiantuntijoille omat yhteistilansa. Satunnaisesti toimistolla työskenteleville tehtiin joustavia työpisteitä. Koulutukseen saapuvat asiakkaat ja oma henkilökunta saivat omat aulatilansa, Niko Venäläinen luettelee.


Point Groupin talousjohtaja Kirsi Palmroos ja Kinnarpsin sisustusarkkitehti Niko Venäläinen.

Pohjapiirustusten hyväksymisen jälkeen edettiin rakennusvaiheeseen, jolloin Venäläinen sai vapaat kädet niin kiinteistön kuin sen vuokralaisenkin valtuuttamana. Venäläisellä on taito kuunnella asiakastaan, josta kertoo hänen ideoimansa kirjastohuone. Huone, joka projektin alkumetreillä sai täystyrmäyksen.

– Olimme aluksi sitä mieltä, että ei tänne kirjastoa tarvita. Niko kuitenkin aika ajoin nosti sinnikkäästi esille ideaa hiljaisesta, kirjastomaisesta vetäytymistilasta, ja lopulta ymmärsimme, että idea on itse asiassa loistava. Nyt kirjastohuone on ahkerassa käytössä ja sovitusti hiljaisuudelle pyhitetty tila, Kirsi Palmroos kertoo.


Hiljainen kirjastotila on ollut ahkerassa käytössä.

Irtokalustesuunnitelmassa Niko Venäläinen hyödynsi olemassa olevia kalusteita, joiden lisäksi tarvittiin myös uusia hankintoja. Värivalintoihin vaikutti neljän yrityksen brändiväritys; violettia, turkoosia, keltaista ja jonkin verran punaista.

– Nuorelle ohjelmistoyritykselle oli hauska suunnitella. Sain hyvin rohkeasti ehdottaa näyttäviä tapetteja ja värejä. En koskaan käytä pelkästään brändin värejä, vaan yritän tehdä joustavampaa sisustusta. Näin sisustus ei vanhene, vaikka joku brändiväreistä muuttuisikin. Monipuolinen värimaailma myös suojaa monotonisuudelta, Venäläinen avaa suunnitteluaan.

Lokakuussa 2018 alkanut projekti valmistui maaliskuussa 2019. Työntekijät kotiutuivat nopeasti uuteen toimistoon, jonka loungessa voi pelailla Viltsun tuomaroimaa pöytäfutista sillä aikaa, kun kahvikone keittää päiväkahvit vastajauhetuista pavuista. Viimeisimpänä toimistoon kannettiin kaukoputki, jolla voi tutustua tarkemmin kolmeen ilmansuuntaan avautuvan maiseman yksityiskohtiin.

Haluatko työskennellä upouusissa työtiloissa ja hyvässä porukassa? Katso Point Groupin avoimet työpaikat!

Jaa

Ota yhteyttä

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Jaa

×

Kiinnostaako infra-alan tuoreimmat uutiset?

Tilaa uutiskirjeemme