Riku Laiho Buildpointin tuotepäälliköksi

Talo

Buildpointin urakoitsijaohjelmistojen tuotepäällikkönä on aloittanut Riku Laiho. Aiemmin Trimblellä työskennellyt Laiho tuntee talonrakennuskentän sekä alan ohjelmistot ja toimijat rakennesuunnittelijoista tutkijoihin.

– Buildpoint tarjosi mahdollisuutta keskittyä sydäntäni lähellä olevaan urakoitsijapuoleen. Siirtymä Trimbleltä on sujunut luontevasti, ja tiivis yhteistyö tuttujen ihmisten kanssa jatkuu, Riku Laiho kertoo.

Vuonna 2014 Tampereen teknillisestä yliopistosta rakennusinsinööriksi valmistunut Laiho aloitti alan työt jo lukio-opintojensa aikana. Kokemusta on karttunut muun muassa työnjohtajana ja projekti-insinöörinä NCC:llä.

– Riku on minulle Trimblen ajoilta ennestään tuttu kaveri, ja olen aina pitänyt hänen ammattimaisesta ja eteenpäin pyrkivästä asenteestaan. Rikulla on monipuolinen osaaminen tietomallintamisen hyödyntämisestä rakennusalalla, sekä loistava kyky ymmärtää asiakkaan tarpeita, mikä sopii asiakaslähtöiseen toimintatapaamme, sanoo Buildpointin liiketoimintajohtaja Teemu Nivell.

Trimblellä Laiho työskenteli kuutisen vuotta. Aluksi hän toimi ohjelmistojen, kuten Tekla Structures ja Trimble Connect, käyttäjätuessa sekä myynnin ja markkinoinnin tukena. Tekla Structuresiin Laiho kehitti paikallavalumuottien mallinnustyökaluja, joita hän myös markkinoi ja koulutti Trimblen aluetoimistoilla ja asiakkailla ympäri maailmaa.

– Minulla on kohtuullisen kattava kokemus tietomallintamisesta, ja Trimblen tehtävissä olen päässyt perehtymään siihen, miten tietomallinnusta eri puolilla maailmaa hyödynnetään. Olen tutustunut rakentamistapaan ja urakoitsijoihin muun muassa Yhdysvalloissa, Kiinassa, Iso-Britanniassa sekä muualla Euroopassa, Laiho kertoo.

Buildpointin kasvunäkymät vakuuttivat

Point Groupin ”yhden luukun idea” on Laihon mielestä toimiva. Vaikka infra- ja rakennusala eroavat toisistaan, ovat ne myös tiiviisti sidoksissa keskenään.

– Meillä on todella mielenkiintoinen ja kattava ohjelmistotarjonta niin infra- kuin talonrakennusalallekin. Perehdytyksen aikana keskustelin myös Civilpointin ja Assetpointin ihmisten kanssa, jolloin alojen toisiinsa linkittyvien ohjelmistojen kokonaisuus valkeni minulle kirkkaampana kuin aiemmin, Riku Laiho kertoo.

Globaalista konsernista Buildpointiin siirtynyt Laiho uskoo, että pienemmässä yrityksessä on enemmän mahdollisuuksia vaikuttaa sen toimintaan.

– Olen vahvasti yrittäjähenkinen ja aina pitänyt työstäni, mikä varmasti myös näkyy tavassani tehdä töitä asiakkaan parhaaksi. Täällä on mahdollisuus vaikuttaa yrityksen toimintaan ja kasvuun, mikä toiveitani vastaavan työnkuvan lisäksi oli vahva houkute vaihtaa Buildpointin leipiin, Laiho kertoo.

Pointgroupilaisia Laiho kuvailee innostuneeksi ja mukavaksi porukaksi, joilla on eteenpäin menevä meininki.

Tutustu Point Groupin avoimiin työpaikkoihin >>

Jaa

Ota yhteyttä

Jätä yhteydenottopyyntö

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
×

Kiinnostaako infra-alan tuoreimmat uutiset?

Tilaa uutiskirjeemme