”Täällä pääsee itse keksimään ja rakentamaan”

Talo

Point Group -konsernissa aloitti toukokuussa viisi kesätyöntekijää, joista kaksi työskentelee Buildpointilla. Joona ja Vincent ovat päässeet monipuolisiin hommiin heti kesän alussa.

Joona Lehtinen on opiskellut kone- ja rakennustekniikkaa 2,5 vuotta Aalto-yliopistossa. Hän työskentelee Buildpointilla pääasiassa Tekla Structures -ohjelmiston parissa.

Minkälaisia työtehtäviä sinulla on ollut?

”Olen ollut parissa koulutuksessa mukana, ensin oppimassa ja nyt vähän kouluttamassa. Lisäksi olen tehnyt Tekla Structures -asetuksia ja koulutusmateriaaleja.”

Miten on tähän mennessä mennyt?

”Hyvin on mennyt, tämä on jopa parempi työpaikka kuin odotin. Kaikki ovat ottaneet hyvin vastaan, ja olen saanut apua aina kun olen pyytänyt. Koulutuksissa oppii parhaiten kun opettaa muille, ja huomaa miten muut reagoi. Tiloissakaan ei ole valittamista. Etätyömahdollisuus on myös siistiä, en ole ennen kokeillut sitä.”

Mitä odotat tältä kesältä Buildpointilla?

”Ainakin sitä, että opin mahdollisimman paljon uutta erilaisista ohjelmistoista ja saan varmuutta niiden kanssa. Odotan myös haasteita ja vaativia tehtäviä, eli ei vain ohjelmistojen peruspyörittelyä vaan syvällisempää osaamista, miten niitä voi oikeasti hyödyntää.”

Mitä yritykset voisivat tehdä huomioidakseen opiskelijat paremmin?

”Työpaikkoja kannattaa mainostaa koulujen kesätyöpäivissä ja esittäytyä siellä. Hakutilanteessa viestintä on tärkeää. Isoissa firmoissa on monesti automaattiset vastaukset, jolloin laitat 20 hakemusta ja odottelet vain, milloin jostakin kuuluu jotakin. Nytkin tuli viime viikolla viimeiset vastaukset, että ei kiitos tällä kertaa.

Kun työpaikka on varmistunut, niin kannattaa laittaa mahdollisimman hyvä informaatio ennen ensimmäistä työpäivää: missä pitää olla ja milloin, ja mitä tulee tapahtumaan.”


Vincent Wiik on opiskellut Aallossa rakennustekniikkaa neljä vuotta. Vincent tekee Buildpointilla asiakasprojekteihin liittyviä töitä ja avustaa myyntitiimiä.

Minkälaisia työtehtäviä sinulla on ollut?

”Yritysten kontaktointia heidän suunnitteluohjelmistoihinsa liittyen, lähinnä suunnittelutoimistoja tässä vaiheessa. Juuri nyt teen pientä business case -esitystä asiakkaalle omaisuudenhallinnan järjestelmästä.”

Miten on tähän mennessä mennyt?

”Homma on lähtenyt erinomaisesti käyntiin. Olen päässyt heti mukaan kaikenlaiseen ja saanut vastuuta, kun Buildpointilla on tällainen pienempi porukka. Käymme aina viikon alussa läpi tulevat tehtävät, jotta varsinkin kesätyöntekijät tietävät mitä tehdä, vaikka esimiehet olisivatkin muutaman päivän poissa. Töiden kanssa saa vapaat kädet, mutta aina saa apua jos haluaa.

Hirveästi ei ole vielä mitään valmista, joten täällä pääsee itse keksimään ja rakentamaan. On kiva että luotetaan siihen, että osaan tuottaa hyvää jälkeä. Kesäkuun lopussa kuulemma olisi jo yksi ohjelmistokoulutus, jonka voisin pitää.”

Mitä odotat tältä kesältä Buildpointilla?

”Ehdottomasti sitä, että oppii enemmän näistä rakennusalan ohjelmistoista, miten ne liittyvät toisiinsa ja mitä voi käyttää minkäkin kanssa. Niissä on vielä niin paljon käyttötarkoituksia, joista ei ole mitään hajua. Odotan myös, että pääsen mukaan erilaisiin mielenkiintoisiin projekteihin.”

Mitä yritykset voisivat tehdä huomioidakseen opiskelijat paremmin?

”Töihin tullessa tärkeää ovat hyvät perehdytykset ja se että otetaan mukaan kaikkeen. Pienet jutut merkitsevät, kuten se että ekoina päivinä pyydetään mukaan syömään, eikä oleteta että kun nousee niin kesätyöntekijät tulee perässä. Täälläkin pääsi heti tilaamaan työvaatteita, mikä luo yhteishenkeä ja tunteen että kuuluu porukkaan.”

Jaa

Ota yhteyttä

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Jaa

×

Kiinnostaako infra-alan tuoreimmat uutiset?

Tilaa uutiskirjeemme