”Täällä on päässyt tosi mukavaan porukkaan ja työympäristöön”

Infra


Vuoden 2019 kesätyöntekijät ChengXi Zhang, Joona Yli-Villamo ja Kiti Suupohja.

Point Group -konsernissa aloitti toukokuussa viisi kesätyöntekijää, joista kolme työskentelee Civilpointilla. He toimivat erilaisissa tehtävissä asiakastukitiimissä ja ohjelmistokehityksessä.

ChengXi Zhang opiskelee kolmatta vuotta rakennetun ympäristön linjalla Aalto-yliopistossa. Hän työskentelee Civilpointin asiakastukitiimissä ohjelmistoasiantuntijana.

– Olen aina halunnut rakentaa ja tehdä jotain konkreettista, joka näkyisi jokaisen ihmisen arkielämässä ja vaikuttaisi yhteiskunnan kehitykseen, ChengXi kertoo alavalinnastaan.

Hän törmäsi Civilpointiin Aalto-yliopiston rekrytointitapahtumassa tammikuussa.

– Olen tehnyt täällä kaikenlaisia ohjelmistoihin liittyviä tehtäviä, kuten tutoriaalivideoiden editointia ja vastaillut myös tukipyyntöihin asiakastuessa.

AutoCAD oli jo aiemmin tuttu ohjelmisto, mutta Trimble Novapoint -suunnitteluohjelmisto oli uusi tuttavuus.

– Siitä olen oppinut eniten uutta. Olen osallistunut Civilpointin Novapoint Base – ja Novapoint Road-koulutuksiin. Täällä on päässyt tosi mukavaan porukkaan ja työympäristöön. Kaikilta voi kysyä apua ja aina saa tukea. On hyvä, ettei tarvitse pelätä kysyä kysymyksiä.

ChengXi kertoo odottavansa kesältä uudenlaista työkokemusta ja oppia eri alojen asiantuntijoilta.

– Tarkoitus on ottaa tästä kaikki ilo irti.

Kiti Suupohja valmistui juuri ylioppilaaksi Kerttulin ICT-lukiosta ja on hakenut opiskelemaan Aalto-yliopistoon. Hän työskentelee Civilpointin ohjelmistokehitystiimissä ohjelmistosuunnittelijana.

– Edellinen työpaikka oli jo sopimusta vaille varmistettu, mutta en saanutkaan paikkaa kun olin liian nuori. Törmäsin sitten Civilpointin ilmoitukseen ja tämä vaikutti hyvältä firmalta. Tulin haastatteluun ja sain melkein heti töitä, Kiti kertoo.

Kiti työskentelee pääosin Trimble Connectin karttakäyttöliittymän parissa.

– Olen tehnyt Map Extensioniin pieniä ominaisuuksia, sen perusteella mitä toiveita on tullut. Paikoitellen pitää tulkita koodia ja kysyä, mutta olen saanut tosi hyvin apua. Täällä on tosi lämminhenkinen tunnelma. Kysytään että miten menee, ja pidetään huolta toisista.

ICT-lukiossa on tehty yhteistyötä useiden alan yritysten kanssa, ja opiskelijoita rekrytoidaan jo lukiotasolta.

– Yritykset voisivat palkata ennakkoluulottomammin nuoria erilaisista taustoista. Ettei aina vaadittaisi sitä korkeakoulututkintoa, Kiti toteaa.

Joona Yli-Villamo opiskelee Metropoliassa tieto- ja viestintätekniikkaa toista vuotta. Hänkin työskentelee ohjelmistosuunnittelijana kehitystiimissä, ja keskittyy pääasiassa Trimble Business Center -ohjelmistoon.

– Teen Business Centeriin makroja. Tähän mennessä on myös ollut paljon tutustumista firmaan yleensä, käytäntöihin ja ohjelmistoihin, Joona kertoo.

Kesätyöt Civilpointilla ovat lähteneet mukavasti käyntiin.

– Oikein hyvät fiilikset on. Täällä on mukava porukka, ja huomaa että kaikki viihtyvät työssään, Joona sanoo.

Töihin Point Groupille? Lue lisää ja hae meille: rekrytointi.pointgroup.fi

Jaa

Ota yhteyttä

Arkance Systems

Arkance Systems

Rekrytointi

rekry@arkance-systems.com

    Jätä yhteydenottopyyntö

    • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
    ×

    Kiinnostaako infra-alan tuoreimmat uutiset?

    Tilaa uutiskirjeemme