Vuoden Trimble-käyttäjät vievät toiminnallaan alaa eteenpäin

Infra


Civilpointin toimitusjohtaja Tuomas Hörkkö sekä vuoden Trimble-käyttäjät Raila Heikkilä ja Harri Kyllönen.

Palkitsimme vuoden 2019 Trimble-käyttäjät Civilpoint-päivillä Turussa. Molemmat palkitut toimivat omissa organisaatioissaan järjestelmien pääkäyttäjinä, ja ovat omalla toiminnallaan vieneet alan kehitystä upealla tavalla eteenpäin.

Vuoden Tekla Civil-käyttäjä: Raila Heikkilä, A-Insinöörit Oy

Asiantuntijatiimimme perustelut:

”Raila Heikkilä on ansiokkaasti hoitanut A-Insinöörien Tekla Civil -pääkäyttäjän tehtäviä useamman vuoden ajan. Häneltä on vuosittain tullut useita kehitysehdotuksia, jotka ovat parantaneet Tekla Civilin käyttöä. Viimeisimpänä ansiona on koko alaa hyödyttävä Tekla Civil – Novapoint tuoteliitoksen käyttö tuotantoprojektissa. Railalta tulleen palautteen avulla ohjelmistojen yhteiskäyttöä on voitu viedä eteenpäin.”

Onnea palkinnosta! Miltä tuntuu?

Kiitos! Tuntuu mukavalta, ja on hienoa, kun työtäni arvostetaan. Haluan osaltani jakaa tämän palkinnon kaikkien A-Insinööreillä olevien käyttäjien kesken, joita on yhteensä noin neljäkymmentä. Projektityömme kautta tulee paljon kehitysehdotuksia, joita itse tutkin ja laitan sitten eteenpäin Civilpointille.

Tunnistatko itsesi perusteluista?

Kyllä. On mielenkiintoista tehdä tätä työtä ja viedä ohjelmiston käyttöä ja hyödyntämistä eteenpäin alallamme.

Mitä kaikkea kuuluu työnkuvaasi?

Toimin kehitysinsinöörinä ja Tekla Civilin pääkäyttäjänä. Kehitän ohjelmistoympäristöä sekä koulutan ja tuen toisia käyttäjiä. Muihin tehtäviini kuuluu mallinnuksen kehitys ja ohjelmien yhteiskäyttö. Avustan myös tarvittaessa projekteissa.

Minkälaista yhteistyö Civilpointin kanssa on?

Yhteistyömme on sujunut hienosti! Se on ollut jo monen vuoden ajan hyvin tiivistä ja jatkuvaa. Tuomme esiin erilaisia ongelmakohtia ja kehitysehdotuksia, ja ne näkyvät jollakin aikavälillä ohjelmistossa toteutuneina ratkaisuina.

Pidämme Civilpointin kanssa 3-4 kertaa vuodessa seurantapalavereita, jotka ovat todella hyviä tapahtumia. Niiden aikana pystymme keskustelemaan kasvokkain ohjelmistoon liittyvistä asioista. Arvostan tätä mahdollisuutta välittömään ja tehokkaaseen vuorovaikutukseen ja tiedonjakamiseen. Siitä hyötyvät kaikki osapuolet.

Miten neuvoisit nuorta, joka on kiinnostunut infra-alasta?

Tämä on hyvin mielenkiintoinen ala monipuolisine projekteineen ja tehtävineen. Työtilanne on hyvä eli tekemistä riittää varmasti. Suosittelen infra-alaa lämpimästi!

Vuoden Trimble Novapoint-käyttäjä: Harri Kyllönen, Sitowise Oy

Asiantuntijatiimimme perustelut:

”Harri Kyllönen on Novapoint-käyttäjänä uusi, mutta heti alusta alkaen häneltä on saatu rakentavaa palautetta liittyen ohjelmiston toimintaan ja sen kehittämiseen. Harrista huokuu tekemisen meininki, ja sitä on ollut kiva seurata asiakastuesta käsin.”

Onnittelut uudesta palkinnostasi! Yllätyitkö?

Kiitos! Kieltämättä yllätyin hieman; olin luullut, että palkinnon saajat ovat iältään vanhempia ja kokeneempia ohjelmiston käyttäjiä. Itselläni on noin 1,5 vuotta käyttäjäkokemusta.

Tunnistatko itsesi palkintoraadin perusteluista?

Kyllä. Minulle on aina ollut tärkeää, että työkalu toimii, enkä ongelmien sattuessa epäröi kysyä apua. Olen siis ollut aktiivisesti yhteydessä Civilpointin tukeen, ja olen varmasti siksi jäänyt raadin mieleen.

Haluankin välittää erityiskiitokset tuen väelle, jotka ovat jaksaneet kärsivällisesti vastata kysymyksiini. Minulla on vahva näkemys siitä, miten ohjelmiston tulisi toimia, ja olen kertonut uusista ideoistani. Olemmekin Sitowisella tyytyväisiä, että toiveitamme on toteutettu, ja toivomme, että yhteistyö jatkuu samanlaisena myös tulevaisuudessa. Ideoita minulla riittää paljon, varmasti enemmän kuin ehtivät toteuttaa!

Mitä teet Sitowisella?

Toimin tiesuunnittelijana. Suunnittelen yleissuunnitelmissa sekä tie- että rakennussuunnitelmissa olevia väyliä, katuja ja teitä. Päätyökalujani ovat Novapoint Base ja Novapoint Road, ja niiden rinnalla käytän myös Civil 3D:tä.

Työotteeseeni kuuluu se, että pyrin aina auttamaan kollegoitani. En halua, että lisäoppi jää omaan käyttööni, vaan jaan tietoa aktiivisesti talon sisällä.

Mikä on infra-alalla parasta?

Parasta on se, että näen työssä oman kädenjälkeni. Iso tiehanke saattaa olla hyvin pitkäaikainen, mutta sen valmistuttua voin käydä paikan päällä katsomassa, miltä tietokoneella suunnittelemani työ näyttää. On hienoa kokea, ettei oma työni jää piiloon, vaan se on oikeasti olemassa reaalimaailmassa.

Kuinka neuvoisit niitä nuoria, jotka ovat kiinnostuneita infra-alasta?

Rohkeasti tänne vain! Ei kannata pelätä, vaikka hankkeet ovatkin isoja ja haastavia. Kun rohkaistuu, niin työn oppii varmasti. Tällä hetkellä suunnittelijapula on kova. En näe, että tilanne olisi muuttumassa pian, sillä kokeneita tekijöitä siirtyy jatkuvasti eläkkeelle. Kovin moni opiskelijakaan ei suuntaudu tiesuunnitteluun eikä muillekaan infrasuunnittelun aloille, joten tästäkin syystä infrassa on työntekijän markkinat myös tulevaisuudessa.

Jaa

Ota yhteyttä

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Jaa

×

Kiinnostaako infra-alan tuoreimmat uutiset?

Tilaa uutiskirjeemme