Urakointi+ tuo uutta puhtia projektinhallintaan

Talo

Heinäkuussa 2019 solmitun yhteistyösopimuksen myötä Buildpointista tuli valtuutettu Urakointi+ -ohjelmiston jälleenmyyjä Suomessa. Ohjelmiston kehittäjä, UrakointiPlus Oy, on erikoistunut rakennusalan urakointiyritysten toiminnanohjausratkaisuihin. Yhteistyö starttasi vauhdikkaasti Buildpointin seminaarikiertueella syyskuussa, kun tuoteomistaja Mikko Hurskainen esitteli ohjelmistoa.

Apua isolle tai pienelle työmaalle

Urakointi+ on erityisesti pienille ja keskisuurille yrityksille suunnattu, helppokäyttöinen ja täysin selainpohjainen toiminnanohjausjärjestelmä. Tavoitteena on helpottaa aliurakoitsijoiden tiedonhallintaa, kun kaikki projektiin liittyvä informaatio kerätään yhteen paikkaan papereiden ja hajanaisten Excel-taulukoiden sijaan.

Urakointi+ on täysin integroitu kokonaisratkaisu, joka kuljettaa projektin aina tarjousvaiheesta kirjanpitoon asti.

– Kun perustiedot syötetään sisään jo tarjousvaiheessa mahdollisimman kattavasti, eri työvaiheiden tallentaminen ja tiedon kerääminen onnistuu kattavasti koko projektin ajan, eikä esimerkiksi laskutukseen muodostu aukkoja, Hurskainen kertoo.

Urakointi+ mahdollistaa liiketoiminnan reaaliaikaisen seurannan sekä helpottaa resursointia. Käyttäjät voivat muokata järjestelmän päänäkymää mieleisekseen niin, että keskeinen informaatio on helposti nähtävissä.

Tervetullut lisä ohjelmistovalikoimaan

Buildpointin liiketoimintajohtaja Teemu Nivell kertoo kiinnostuneensa Urakointi+:sta nähdessään ohjelmiston ensimmäistä kertaa.

– Pienet ja keskisuuret yritykset ovat keskeisessä asemassa, kun puhutaan rakennusalan digitalisaatiosta ja tiedonhallinnan kehittämisestä. Ei riitä, että isot talot ottavat käyttöön uudet hienot järjestelmät, jos valtava joukko aliurakoitsijoita hallinnoi projekteja edelleen kynällä ja paperilla.

Urakointi+ on ennen kaikkea tarkoitettu helpottamaan projektinhallintaa, jolloin urakoitsijat voivat keskittyä rakentamiseen paperinpyörittelyn sijasta.

– Urakoitsijoille on usein kunnia-asia hoitaa työt viimeisen päälle, mutta kiireessä töiden laskutus unohtuu. Tähänkin Urakointi+ tarjoaa auttavan käsiparin, Nivell muotoilee.

Käyttäjien kehuma

Mestarinikkarit Oy on johtavien rakennusliikkeiden pitkäaikainen listoituskumppani, jonka kädenjälki on nähtävissä kymmenissä tuhansissa kohteissa kodeista liiketiloihin, ja toiminta on jakautunut kymmenelle paikkakunnalle. Aiemmin urakointiyksiköt toimivat omalla tavallaan ja tilannetta seurattiin esimerkiksi Excelin avulla. Kokonaiskuvan näkeminen oli hankalaa ja tietoja jouduttiin syöttämään moneen kertaan ja moneen eri paikkaan. Urakointi+ vähensi virhelyöntejä tiedonsyöttövaiheessa ja ratkaisi myös resursointiongelmat.

– Näemme nopeasti resurssitarpeet jopa puolen vuoden päähän, joten aina on oikea määrä miehiä työkantaan nähden, kehuu toimitusjohtaja Jan Gustafsson.

Tähtiremontit Oy on remonttipalveluita listahinnoin valtakunnallisesti tarjoava yritys, jonka myyjät sijaitsevat ympäri Suomea. Myynnin seuranta oli yrityksen suurimpia haasteita, sillä kirjaukset tehtiin käsin hajanaisiin järjestelmiin. Sekavien käytäntöjen keskellä työntekijät keksivät omia apuvälineitään esimerkiksi projektinhallintaan tai talousseurantaan.

– UrakointiPlussan toimittaman toiminnanohjausjärjestelmän myötä koko myyntiprosessi on muuttunut järjestelmällisemmäksi. Manuaalisessa myynnin seurannassa inhimillisen erheen mahdollisuus on suuri, kun ihmiset kirjaavat käsin tietoja. Nyt kerran syötetty tieto kulkee samanlaisena läpi koko järjestelmän, liiketoimintajohtaja Jukka Maanonen kiittelee.

Buildpointin asiakaslupaus on auttaa muita menestymään ja tähän lupaukseen peilaten Urakointi+ sopii erinomaisesti Buildpointin portfolioon.

– Urakointi+ edesauttaa erityisesti rakennusalan kasvuyrityksiä tilanteessa, jossa nykyiset toimintatavat ja järjestelmät eivät enää tue liiketoiminnan kasvua ja operatiivinen toiminta alkaa muistuttaa kaaosta, Teemu Nivell päättää.

Jaa

Ota yhteyttä

Jätä yhteydenottopyyntö

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
×

Kiinnostaako infra-alan tuoreimmat uutiset?

Tilaa uutiskirjeemme