Ramboll Finlandilla jo 1000 Trimble Quadri -projektia

Infra

Asiakkaamme Ramboll Finland Oy saavutti kesällä virstanpylvään, kun suunnittelija ja käyttäjä Mikko Lonka avasi tuhannennen Trimble Quadri -projektin. Jututimme Mikkoa ja Rambollin ympäristöstä ja kokonaisuudesta vastaavaa Juha Vartiaa heidän kokemuksistaan liittyen Trimble Quadriin.

Tehoa reaaliaikaiseen tiimityöhön

Infrahankkeiden tietomallipalvelimena Trimble Quadri mahdollistaa tietomallin jakamisen suunnittelijoiden, projektipäälliköiden ja tilaajien kesken. Suunnittelijat voivat työskennellä ohjelmistoilla samassa Quadri-ympäristössä, mikä lisää merkittävästi tuottavuutta ja parantaa työn laatua.

– Otimme Quadrin käyttöön, kun Trimble lanseerasi sovelluskäytön myötä tiimityön mahdollistavan mallipalveluratkaisun. Ohjelmisto tuli meille ehdottomasti tarpeeseen eikä vastaavaa työkalua ei ole ollut aiemmin tarjollakaan, kertoo Vartia.

– Teimme Quadriin liittyvän päätöksen myös asiakastarpeen myötä. Voitimme asiakasprojektin, joka vaatii monikäyttäjäympäristöä. Kun tehty jaetaan päivän päätteeksi pilveen, pystyy projektissa mukana oleva kollega hakemaan työn seuraavana aamuna ja jatkamaan siitä, Lonka täydentää.

Tiimityötä ajatellen vanhat ohjelmistoversiot koettiin hyvin hankaliksi, jos työntekijät ovat eri paikkakunnilla.

– Meillä tehdään paljon tiimityötä, ja ohjelmisto on helpottanut työn tekemisen arkea huomattavasti. Lisäksi meillä on yhteistyötä myös muiden maiden kanssa eli pystymme nyt työstämään samaa mallia globaalistikin, Vartia kehuu.

Yrityksen laajentuminen kasvattaa koulutustarvetta

Mikko Lonka oli iloisen yllättynyt siitä, että hänen projektinsa oli Ramboll Finlandin tuhannes Trimble Quadri -projekti.

– Projektin perustaminen ja käyttöönotto on helppoa, ja kaikki sujui ilman yllätyksiä tai ongelmia. Nyt mallipalvelinta hyödynnetään jo hyvällä rutiinilla, hän kehuu.

Lonka on ollut osallistunut useisiin Civilpointin järjestämiin koulutuksiin.

– Olen ollut talossa 3,5 vuotta, ja kävin heti alussa Trimble Novapoint -koulutuksen Espoossa. Vuosien varrella olen ollut mukana myös muissa koulutuksissa, jotka ovat olleet oikein hyödyllisinä työkuvaani ajatellen. Civilpointin asiantuntijat ovat lisäksi kouluttaneet toimipaikallamme Lappeenrannassa, mitä olen pitänyt hyvänä palveluna, hän kertoo.

Rambollin koulutustarvetta lisää myös yrityksen useampi toimiala.

– Toimialoista riippuen meillä käytetään ohjelmistoja useasta eri näkövinkkelistä. Käyttäjien profiili määrittää sen, mitä osia he käyttävät laajasta ohjelmistosta. Koulutuksia räätälöidään tämän mukaisesti, valottaa Lonka.

Yhteistyö ohjelmistotoimittajan kanssa tukee käyttöönottoa

Rambollin tavoitteena on olla useissa toiminnoissa markkinajohtaja, ja siksi yritys pitää tärkeänä olla aallonharjalla myös ohjelmistoihin liittyvässä kehityksessä. Koska yrityksessä on kokemusta erilaisten ohjelmistojen käyttöönotosta, pystyy Juha Vartia antamaan muutaman vinkin siitä, mitä prosessissa kannattaa ottaa huomioon.

– Sen pohtimiseen, miten uusi ohjelmisto ja sen mukainen toimintapa jalkautetaan yrityksen sisällä, kannattaa käyttää hetki aikaa. Lisäksi suosittelen ehdottomasti tekemään yhteistyötä ohjelmistotoimittajan kanssa. Civilpoint on kouluttanut asiantuntijoitamme säännöllisesti. Koska yritys on ollut mukana lukuisissa asiakkaidensa käyttöönottoprojekteissa, löytyy heiltä tietotaitoa siitä, miten asiat voidaan tehdä paremmin. Meidän ei tarvitse itse hakata päätä seinään samojen asioiden kanssa, hän sanoo.

Vartia muistuttaa myös siitä, että varastoon ei voi kouluttautua, vaan opittuja asioita pitäisi päästä käyttämään heti käytännössä. Haasteena on myös työelämän hektisyys, eli voi olla hankalaa löytää aikaa pelkkään uusien asioiden opetteluun, kun samanaikaisesti työntekijöillä on pöydällään eteenpäin viemistä vaativat projektit. Ihanteellisinta onkin, jos koulutuksissa voidaan käyttää hyväksi oikeita projekteja ja viedä niitä eteenpäin yhtä aikaa opittavien asioiden kanssa.

Jaa

Ota yhteyttä

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Jaa

×

Kiinnostaako infra-alan tuoreimmat uutiset?

Tilaa uutiskirjeemme