Ville Sipola Civilpointin järjestelmäsuunnittelijaksi

Infra

Civilpointin ohjelmistokehitystiimiin saatiin tammikuussa vankkaa geo-ohjelmistojen osaamista, kun Ville Sipola aloitti järjestelmäsuunnittelijana.

Ville tulee työskentelemään erityisesti Civilpointin omien GeoCalc- ja Soundings -ohjelmistojen parissa.

– Taustaltani olen geofyysikko, ja olen yhdistänyt geofysiikkaa ja koodausta jo ensimmäisestä kesätyöstä lähtien. Geofysiikka on laaja tieteenhaara, mutta eniten olen keskittynyt kolmeen lajiin: kalliolaatututkimuksiin, malminetsintään ja kalliomekaniikkaan, Ville kertoo.

Kesätöistä saadun kokemuksen jälkeen Ville kokeili ”kaikki maailman firmat”, esimerkkeinä Outokumpu, GTK ja Posiva. Suomen Malmilla hän viihtyi vuosikymmenen verran, ja sen jälkeen hän työskenteli Civilpointin edeltäjällä Vianovalla sekä Viasysillä. Viasysiltä lähdön jälkeen Sipola toimi tutkimuspäällikkönä geofysiikan ja kalliomekaniikan tutkimuspalveluita tuottavassa Geovisor Oy:ssä.

–  Olen kehittänyt GeoCalcia koko tämän ajan, siitä lähtien kun tulin Vianovalle. Jossain vaiheessa tuumasimme että jos isoja muutoksia halutaan tehdä, niin minun kannattaa tulla tänne töihin. Aluksi se oli enemmän huulenheittoa, mutta sinänsä tänne oli helppo vaihtaa kun on tuttu porukka. Täällä ei ole kovin montaa työkaveria, jota en olisi jo aiemmin tavannut.

GeoCalc on kotimainen laskentaohjelmisto päivittäiseen geotekniseen suunnitteluun. Ohjelmistolla on pitkä historia ja vakiintunut käyttäjäkunta.

– Ohjelmiston käyttäjäkunta on pienehkö, ja monet heistä ovat tulleet tutuiksi. Seuraavaksi tavoitteena on saada GeoCalc 4.2. -versio ulos, ja sitten alamme työskennellä vitosversion kanssa. Meillä on suunnitelmia myös Soundingsin suhteen.

Työt ovat Villen mukaan lähteneet hyvin käyntiin.

– Ensimmäiset pari viikkoa on ollut ainakin kivaa. Paljon on kulunut aikaa koulutuksissa. Civilpoint on työpaikan vaihtajan näkövinkkelistä helppo paikka, kun täällä on aina ollut hyvin inhimillinen fiilis.


Tule mukaan auttamaan muita menestymään!
Katso avoimet työpaikat »

Jaa

Ota yhteyttä

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Jaa

×

Kiinnostaako infra-alan tuoreimmat uutiset?

Tilaa uutiskirjeemme