Vinkit parempaan vuorovaikutukseen tilaajan ja suunnittelijan välillä

Infra

Hankkeen osapuolien kannattaa hyödyntää ohjelmistojen tarjoamia työkaluja mallin tarkasteluun ja kommentointiin.

Kerromme  uudella videolla, kuinka julkaista, tarkastella ja kommentoida tietomalleja. Kun suunnittelu tehdään Trimble Novapointin palvelinprojektissa, tilaaja voi tarkastella erilaisia näkymiä Easy Accessissa ja osapuolet voivat keskustella suunnitelmista.

1. Tietomallin tarkastelu

Tietomallia voi tarkastella Novapoint Basessa, Novapoint Viewerissä tai selainpohjaisessa Easy Accessissa. Trimble Novapoint Viewer on käyttöliittymältään samanlainen kuin Novapoint Base, mutta siitä puuttuvat suunnittelutyökalut. Viewer ja Easy Access ovat hyödyllisiä työkaluja esimerkiksi projektipäälliköille, joiden ei tarvitse tehdä muutoksia mallissa.

2. Tiedon julkaisu Easy Accessiin

Suunnittelija voi viedä Novapoint Basesta 3D- tai karttanäkymiä Easy Accessiin tilaajan tarkasteltavaksi. Maksuton Easy Access toimii selaimessa ja sinne kirjaudutaan Trimble ID:llä. Tilaaja voi helposti tarkastella projektin tietoja ja näkymiä.

3. Tietomallin kommentointi

Keskustelutoimintoa kannattaa hyödyntää, ja määrittää asetukset tarpeisiin sopiviksi. Projektissa voidaan käydä erityyppisiä keskusteluita ja kirjata esimerkiksi ongelmia tai kysymyksiä. Keskustelut päivittyvät reaaliaikaisesti Easy Accessin, Novapoint Viewerin ja Novapoint Basen välillä. Suunnittelija voi vastata kommentteihin ja jatkaa suunnittelua suoraan Novapoint Basessa.

Katso video:

Jaa

Ota yhteyttä

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Jaa

×

Kiinnostaako infra-alan tuoreimmat uutiset?

Tilaa uutiskirjeemme