WSP panostaa Tekla-osaajien koulutukseen

Talo

Buildpoint toteuttaa WSP:n tarpeisiin räätälöityjä Tekla Structures -koulutuksia.

WSP Finland Oy on eri osaamisaloja yhdistelevä yhdyskuntarakentamisen asiantuntijayritys, joka työllistää yli 650 asiantuntijaa Suomessa. Suomen WSP on osa globaalia WSP:tä, jossa työskentelee noin 50 000 asiantuntijaa ympäri maailmaa.

BIM Manager Mika Luukkonen vastaa rakennepuolen tietomallien tuki-, kehitys- ja koulutuspalveluista. WSP:n rakennesuunnittelijoilla on käytössään Tekla Structures -ohjelmisto tietomallien luomiseen.

– Tekla Structures on pääasiallinen työkalumme rakennepuolella, ja meillä on tällä hetkellä reilu sata käyttäjää sen kimpussa. Työskentelemme sen osalta, että saamme kaikille yhteiset toimintatavat, eli WSP:n tavan toimia, Luukkonen kertoo.

Laadukkaan ohjelmistokoulutuksen järjestäminen vaatii huolelliset ennakkovalmistelut, koulutuslisenssit ja koneet sekä kurssimateriaalin. Kurssit ja niiden suunnittelu jäävätkin helposti kiireessä muiden töiden jalkoihin.

– Sitä huolehtii, että tukipalvelut pysyvät kunnossa, ja tukipalveluissa kapasiteetti riittää, kun huolehtii että kehitys pysyy riittävällä tasolla. Koulutuspalvelut on helppo unohtaa tästä, ja koulutusvelkaa pääsee kertymään.

Sertifioitu koulutuskumppani herätti kiinnostuksen

WSP päätyi ulkoistamaan Tekla-koulutukset Buildpointille. Buildpoint on Trimblen sertifioima Tekla Structures -koulutuskumppani.

– Syy ulkoistukseen oli perinteinen, eli resurssipula ja se että työpäivässä on rajallinen määrä tunteja. Nyt on eletty pitkään nousukautta ja Tekla-osaajat ovat todella kiven alla. Näin Trimblen uutisen, että Buildpoint oli tehnyt sopimuksen koulutuspalvelujen julkaisemisesta, ja siitä se ajatus lähti muokkautumaan, Luukkonen kertoo.

Buildpoint on maaliskuuhun 2020 mennessä kouluttanut noin kolmekymmentä WSP:n asiantuntijaa luokkakoulutuksissa. Käytännönläheisellä peruskurssilla harjoitellaan neljä päivää Tekla Structuresin käyttöä. Lisäksi organisaation muut Tekla-käyttäjät osallistuivat Tekla Structures Organizer -verkkokoulutukseen. Osallistujilta on tullut hyvää palautetta.

– Palautteet vastasivat sitä mielikuvaa, joka jäi minulle yhdestä koulutuksesta ja mitä olen kuullut muilta osallistujilta. Buildpointin kanssa yhteistyö on toiminut tosi hyvin, ja kysymyksiin saa vastauksia nopeasti. Olette toimineet ammattitaitoisesti ja ripeästi, ja erikseen täytyy mainita hyvä kouluttajan ammattitaito, Luukkonen kehuu.


WSP:n Lappeenrannan toimitilat Rakuunanmäen vanhalla kasarmialueella tarjosivat hienot puitteet Tekla Structures -koulutukselle helmikuussa.

Ulkopuolisen kumppanin käyttäminen varmistaa, että koulutukset pysyvät kehityksessä mukana.

– Itse tulen ehkä vähän jälkijunassa uusien ohjelmaversioiden osalta, joten helpottaa omaa taakkaa, kun Buildpointilla on henkilö, joka tutustuu niihin. Nyt kun luottamus on syntynyt, tiedän että on yksi osa-alue, josta ei tarvitse huolehtia. Riittää kun varmistaa, että tietyt koulutukset järjestetään.

Jatkossa Mika Luukkonen näkee tärkeänä esimerkiksi verkkokoulutusten kehittämisen ja niiden hyödyntämisen perehdytyksessä.

– Jos uusia työntekijöitä tulee tipoittain, toimiva online-koulutusjärjestelmä on huomattavasti parempi kuin se, että työntekijä ehtii olla kolme kuukautta talossa ennen kuin saa koulutuksen. Ja tietysti etäkoulutukset mahdollistavat nykyisen kaltaisissa tilanteissa toimimisen ja niihin varautumisen.

Jaa

Ota yhteyttä

Jätä yhteydenottopyyntö

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
×

Kiinnostaako infra-alan tuoreimmat uutiset?

Tilaa uutiskirjeemme