”Civilpoint on kaikin puolin hyvä firma tulla kesätöihin”

Infra

Civilpointin tiimissä aloitti toukokuussa neljä kesätyöntekijää. Tämä kesä eroaa huomattavasti aikaisemmista, sillä työt on tehty lähes kokonaan etänä.

Toukokuun alussa kaikille Point Groupin kesätyöntekijöille järjestettiin toimistolla yhteinen aloituspäivä, jolloin käytiin läpi yleisiä asioita ja jaettiin työvälineet. Kaikkiin oli oltu yhteydessä jo etukäteen, ja tarvittaessa toimitettu kotiin esimerkiksi näyttö etätyön tekemistä varten.

– Korona oli silloin vielä ihan eri mittakaavassa, ja meille oli tärkeää, että toimistolle tullaan mahdollisimman turvallisesti. Järjestimme esimerkiksi kuljetuksen, mikäli toimistolle oli pitkä matka. Olen iloinen siitä, että kaikesta koronahässäkästä huolimatta yrityksemme halusi pitää kiinni sovitusta, ja otimme kesätyöntekijät meille töihin. Meille on todella tärkeätä, että he tulivat tänne, Point Groupin HR-asiantuntija Nina Sillanpää toteaa.

Toimistopäivän jälkeen siirryttiin suoraan etätöihin, ja nuoret osallistuivat parin viikon ajan yhteisiin perehdytyksiin Teamsin kautta. Tiiviissä perehdytyksissä Point Groupin kolmen yrityksen liiketoimintajohtajat ja asiantuntijat esittelivät omia vastuualueitaan ja eri ohjelmistoja.

– Esimiehille suuri kiitos, että he olivat nähneet vaivaa ja miettineet työtehtävät etukäteen valmiiksi, jotta kesätyöntekijät pääsivät heti perehdytyksen jälkeen töihin käsiksi. Esimiesten lisäksi meillä on tiimeissä mentoreita, joihin on matala kynnys ottaa yhteyttä, Nina Sillanpää kertoo.


Roope Räsänen, Vertti Pikkarainen, Roosa Kuusivaara, Assetpointin tiimissä työskentelevä Kerkko Karttunen sekä Johan Nyberg yhteisessä aloituspäivässä toimistolla.

”On mielenkiintoista päästä tutustumaan rakennusalaan enemmän”

Johan Nyberg on ensimmäisen vuoden konetekniikan opiskelija Aalto-yliopistosta. Hänen työtehtäviinsä kuuluu Civilpointin koulutusmateriaalien päivittämistä.

– Juuri nyt päivitän Trimble Connect -materiaaleja, ja tulossa on SiteVision-materiaalien tekeminen, hän kertoo.

Kun työyhteisöön hyppää mukaan etäyhteyksillä, yhteiset videopalaverit ja vapaamuotoiset hetket ovat tärkeitä. Civilpointilla onkin panostettu niihin, ja kesätyöntekijät ovat tasavertaisina mukana aamupalavereissa ja perjantaipullalla. Lisäksi aiempien vuosien ”konkarit” pitävät uusille kesätyöntekijöille viikoittain oman kahvihetken.

– Meillä on ollut tiimipalavereita, ja kesätyöntekijöille joka tiistai yhteinen kahvi. Perjantaikahvit on totta kai, ja myös perehdytyshommissa pääsi tutustumaan kaikkiin. Kyllä haluaisin toimistolle, mutta on tämä toiminut etänäkin. Materiaalien päivitys ei vaadi ryhmätyötä, Johan summaa.

Ohjelmistokehitystiimissä työskentelevä Roope Räsänen opiskelee Aalto-yliopistossa tietotekniikkaa toista vuotta.

– Civilpointin työpaikkailmoitus taisi olla Aallon sivuilla, pääsin haastatteluun ja sain työpaikan heti haastattelussa. Se oli vähän yllätys, mutta positiivinen kyllä. Kehitän täällä Map Extensionia, joka on Javascript-pohjainen sivusto, hän kertoo.

Reilussa kuukaudessa hän on ehtinyt jo tekemään paljon.

– Olen oppinut kaikenlaista ja saanut tehtyä paljon hommia. Ohjelmointikieli on aika erilainen kuin mitä olen aiemmin tehnyt. Tykkään uuteen kieleen tutustumisesta, ja siitä että oppii uusia tekniikoita, Roope sanoo.

Etätyöt ovat sujuneet hyvin, mutta toimistollakin olisi kiva päästä käymään.

– Minulla on kotona hyvät setupit, joilla pystyn tekemään ohjelmointihommia. Jotain myyntityötä olisi aika erilaista tehdä kotoa, mutta tämä on ihan mahdollista. Tietysti vähän hankalaa tutustua uusiin ihmisiin näin, toimistolla olisi parempi, Roope sanoo.

Myös Roosa Kuusivaara on toisen vuoden tietotekniikan opiskelija Tampereen yliopistosta. Hän on kesän Civilpointin tukitiimissä ja työstää parhaillaan materiaaleja AutoCAD-ohjelmistokoulutuksiin.

– On mielenkiintoista päästä tutustumaan rakennusalaan enemmän. En alun perin osannut odottaa, että saisin oman alan töitä jo toisena vuonna. Yleensä puhutaan, että kolmannesta vuodesta eteenpäin tai maisterivaiheessa niitä löytyy, hän sanoo.

Ensimmäisen kuukauden perusteella etätyöskentelystä löytyy sekä hyviä että huonoja puolia.

– Toisaalta ei ole pitkä työmatka ja tekisin varmaan näitä samoja hommia toimistollakin. Toisaalta tuntuu, että jää vähän ulkopuolelle, ja on vaikeaa tutustua ihmisiin videopuhelun välityksellä. Ihmiset ovat kyllä tosi mukavia ja meidät on otettu tosi hyvin vastaan. On painotettu sitä, että tulkaa heti kysymään, jos tulee jotain, Roosa sanoo.

Ohjelmistoasiantuntija Vertti Pikkarainen työskenteli Civilpointin tukitiimissä jo viime syksynä, ja tuli taas kesän ajaksi täydentämään tiimiä. Hän on toisen vuoden rakennusinsinööriopiskelija Metropoliasta.

– Pääsääntöisesti olen tuen puolella, päätehtäväni on tukiportaalin ylläpito. Lisäksi olen tehnyt kaikenlaista pientä, tukimateriaalin päivitystä ja muuta. Odotan innolla, että tukipuolelta ihmiset jäävät kesälomalle, ja saan vastuun pitää tukiportaalia pystyssä. Tietysti aina on mahdollisuus laittaa viestiä, jos tulee kysyttävää, mutta tuntuu hyvältä saada vastuuta.

Vertillä on kokemusta sekä toimistolla työskentelystä syksyllä että etätöistä nyt kesällä.

– Ihan yhtä hyvin on mennyt. En tiedä vieläkään kaikesta kaikkea, ja etänä saa apua hyvin. Toimistolla on tietysti helpompi huutaa, että tulkaa jeesaamaan, mutta näinkin on saanut hyvin apua. Civilpoint on kaikin puolin hyvä firma tulla kesätöihin, tänne on aina mukava palata hommiin.

 

Tutustu meihin työnantajana!

Jaa

Ota yhteyttä

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Jaa

×

Kiinnostaako infra-alan tuoreimmat uutiset?

Tilaa uutiskirjeemme