Sewatek tuo läpivientituotteet suunnittelijoiden saataville Tekla Warehousessa

Talo

Ladattavat Tekla-komponentit ja raporttipohjat helpottavat rakennesuunnittelijoiden työtä.

Sewatek Oy:n tuotteita käytetään vuosittain tuhansien asuntojen rakentamiseen Suomessa. Putkien ja sähköjohtojen palokatkoläpiviennit ovat käytössä palo-osastoivissa väliseinissä ja välipohjissa. Perheomisteinen yritys on toiminut yli 30 vuotta ja työllistää tällä hetkellä noin 15 henkilöä.

Jyri Suorsa vastaa Sewatekilla teknisistä dokumenteista, 3D-piirtämisestä sekä suunnitteluohjelmistoihin liittyvistä kehitystöistä.

– Teklan rooli on meille merkittävä. Olemme mukana myös MagiCADissa ja CADMATICissa, mutta vasta Teklaan tehdyt työkalut mahdollistivat katkeamattoman työnkulun TATE-suunnitteluohjelmasta rakennesuunnittelijan elementtikuviin. Teklan työkaluilla saadaan aikaan paljon säästöä ja ne nopeuttavat huomattavasti työnkulkua, Suorsa kertoo.

Tekla Warehouse -sivuston kautta näkyvyyttä omille tuotteille

Tekla Warehouse on Trimblen ylläpitämä maksuton sivusto, jonne rakenneosien valmistajat voivat lisätä omat komponenttinsa 3D-muodossa. Suunnittelijat ympäri maailmaa voivat ladata ja lisätä komponentteja työstämiinsä Tekla Structures -malleihin. Tuotteiden myynnin kannalta on tärkeää, että ne löytyvät kirjastosta vaivattomasti.

Sewatekin tavoitteena on kehittää työkaluja kaikissa yleisissä suunnitteluohjelmistoissa niin, että suunnittelijalle on mahdollisimman yksinkertaista lisätä läpiviennit malliin. Aikaisemmin suunnittelijat kirjasivat moneen kertaan samoja putkiin ja läpivienteihin liittyviä tietoja. Nykyiset työkalut vähentävät käsityötä sekä yhdenmukaistavat työnkulkua ja raportointia.

Buildpoint teki Sewatekin tuotteille uudet raporttipohjat, jotka suunnittelijat voivat ladata Tekla Warehousesta. Tekla Organizer -käyttöliittymässä toimiva raporttipohja lukee malliin lisätyt tuotteet ja listaa ne Excel-taulukoksi. Rakennesuunnittelija voi toimittaa raportin avulla luodun määrälaskennan elementtikuvien mukana. Raportin avulla myös elementtitehdas näkee, mille elementeille on lisätty läpivientituotteita, ja voi helposti tilata oikeat tuotteet. 

– Suurin hyöty tästä tulee suunnittelijalle, kun hän saa työkaluja, joilla helpottaa omaa työtään. Toki läpivientien tilaaminen elementtitehtaallekin nopeutuu, kun kuvien lähettäminen ja lukeminen jää pois. Hyöty kertaantuu, kun saamme työkalut laajemmalti käyttöön, Jyri Suorsa sanoo.

Myös Sewatekin komponenttipaketti päivitettiin ja sen yhteyteen lisättiin kattavat suomenkieliset ohjeistukset mallintajille. Tekla-suunnittelijoita palvelee myös Sewatekin ja Swecon toteuttama Sewatek Connector, jolla läpivientitiedot saa muutettua TATE IFC-malleista suoraan Tekla-objekteiksi.

Komponentteja ylläpidetään jatkossakin, jotta tuotevalikoima pysyy ajan tasalla ja komponentit toimivat Tekla Structuresin tulevissa versioissa. Buildpoint toimittaa Sewatekille kuukausittaiset raportit tuotteiden Warehouse-latauksista. Tätä kautta yritys saa dataa ja liidejä myynnin tarpeisiin.


S-sarjan seinäläpivientien kokoonpanotyötä Sewatekilla.

Asiantuntevan kumppanin kanssa työt etenevät juohevasti

Sewatek aloitti yhteistyön Buildpointin kanssa vuoden 2019 loppupuolella, ja projekti kesti muutaman kuukauden.

– Sewatekissa tätä suunnitteluohjelmistojen kokonaisuutta on työstetty viitisen vuotta, sen ajan kun olen ollut täällä töissä. Oli onni onnettomuudessa, että satuimme törmäämään Buildpointiin. He olivat oikeaan aikaan oikealla asialla, Suorsa sanoo.

Buildpoint on pystynyt tuomaan lisäarvoa erityisesti rakennusalan suunnitteluohjelmistojen vahvalla tuntemuksella.

– Olen tietokoneinsinööri, joten en tuntenut alaa tai suunnitteluohjelmia entuudestaan. Meillä ei tehdä rakentamiseen liittyvää suunnittelua ollenkaan, joten Buildpointin asiantunteva apu on ollut korvaamatonta. Teillä on se osaaminen, joka meiltä puuttuu käytännössä kokonaan. Voimme luottaa ratkaisuihin, joita teiltä ehdotetaan.

Jyri Suorsa kehuu erityisesti asiantuntevaa työskentelyotetta ja viestintää. Erilaisten kumppanien kanssa toimiessa ei ole aina ollut itsestään selvää, että toimeksiannot hoituvat toivotulla tavalla.

– Olen työskennellyt monien toimijoiden kanssa, eikä kommunikointi ole välttämättä niin yksiselitteistä. On tärkeää, että ymmärrämme mitä on tehty ja miten se auttaa meidän asiakkaitamme. Buildpointin kanssa kaikki on ollut selkeää ja meillä on molemminpuolinen ymmärrys. Korjaukset ja viilaukset on tehty asianmukaisesti ja nopeassa aikataulussa. On tärkeää, että puhumme samaa kieltä ja hommat etenevät juohevasti.

 

Jaa

Ota yhteyttä

Arkance Systems myynti

Arkance Systems myynti

myynti@arkance-systems.com

    Jätä yhteydenottopyyntö

    • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
    ×

    Kiinnostaako infra-alan tuoreimmat uutiset?

    Tilaa uutiskirjeemme