Blogi: 9 syytä ottaa Bluebeam käyttöön

Talo

Bluebeam Revu on paljon muutakin kuin vain PDF-editori! Vincent Wiik listasi ohjelmiston yhdeksän hyödyllistä ominaisuutta rakennusalalle.

1. Muokattava käyttöliittymä ja aloituspohjat

Bluebeam sopii esimerkiksi määrälaskentaan, aluesuunnitteluun, suunnitelmien vertailuun ja niiden kommentointiin. Ohjelmiston käyttöliittymää voi muokata itselle sopivaksi piilottamalla ja siirtelemällä toimintoja. Merkintäluettelon tuloksineen voi esimerkiksi siirtää toiselle näytölle, niin piirustusnäkymään saa enemmän tilaa.

Bluebeamiin voi tehdä myös valmiita aloituspohjia eli profiileja eri aloille. Olemme Buildpointilla tehneet profiilin aluesuunnitteluun, ja lisäksi tarjoamme yleisen aloituspohjan inspiraatioksi asiakkaille. Nämä tulevat Bluebeam-lisenssin mukana, kun sen ostaa meiltä.

2. Kommentoi ja korosta PDF-tiedostoja

Bluebeamilla PDF-tiedostoihin voi helposti kirjoittaa tekstiä ja piirtää muotoja. Tämä toimii sekä suunnitelmien kommentointiin että omiin muistiinpanoihin. Tekstikenttiin voi kirjoittaa vapaasti, ja erilaisilla muodoilla ja nuolilla voi korostaa tiettyjä asioita. Klassinen kommentti on punainen pilvi, joka lisätään kommentoitavan kohdan ympärille.

3. Määrälaskentaa parilla klikkauksella

Aika moni tekee määrälaskentaa edelleen käsin viivoittimen kanssa. Kun kuvalle määritetään oikea mittakaava, Bluebeam antaa hyvin luotettavaa tietoa määrien laskentaan. Valitsemalla huoneesta nurkat saadaan pinta-alat, ja mittaamalla johdon tai putken ohjelmisto laskee lopputuloksena pituuden.

Automaattisella kuvahaulla voi hakea suunnitelmissa esiintyviä symboleja kuten kaivoja, laitteita, altaita ja kalusteita. Voit valita, haluatko hakea tuloksia nykyiseltä sivulta vai esimerkiksi kaikista avoinna olevista dokumenteista, jos lasket suurempaa hanketta.  Kuvahaun tulokset voidaan merkitä ja laskea määrälaskentatyökalun avulla. Lasketun symbolin päälle jää aina esimerkiksi värikäs pallo tai kolmio, jotta käyttäjä ei laske samaa asiaa kahteen kertaan.

4. Kattava symbolikirjasto aluesuunnittelun tueksi

Olemme tehneet Bluebeamiin symbolikirjaston, joka palvelee tällä hetkellä alue- ja liikennesuunnittelua. Kirjastosta löytyvät kaikki liikennemerkkisymbolit, ja ne voi helposti asetella oikeaan kohtaan piirustusta. Liikennemerkkien lisäksi mukana tulevat yleiset työmaaopasteet ja varoitusmerkit, kuten pelastustie-, ensiapu-, sähköpääkeskussymbolit. Tiet ja kulkureitit voi piirtää valmiiksi näkyviin piirtotyökaluilla.  Merkinnät ja symbolit on myös mahdollista skaalata oikeaan kokoon suunnitelman mittakaavan mukaisesti.

5. Hae karttapalvelusta kuvia piirustuksen pohjaksi

Bluebeamiin saa haettua piirustuksen pohjaksi kuvia Google Mapsista tai muusta karttapalvelusta. Voit esimerkiksi tulostaa Helsingin kaupungin karttapalvelusta kuvan oikeasta kohdasta Helsinkiä ja käyttää sitä pohjana väliaikaiseen liikennesuunnitteluun. Karttoihin tulee mukana mittatikku, jolla saa kätevästi skaalan oikein ohjelmistossa. Karttakuvan pohjalta voi vaikka testailla työmaa-alueen kanssa, minkä kokoisen varastoalueen sinne saa, montako parakkia mahtuu, minkä kokoinen nosturi sinne menee ja kuinka pitkä etäisyys on tontin rajoille.

6. Merkinnät talteen merkintäluetteloon

Kaikki mitä piirustukseen lisätään, oli se sitten teksti, symboli tai laskenta, tallentuu ohjelmiston merkintäluetteloon. Luettelosta voi valita, halutaanko nähdä esimerkiksi pinta-alat, pituudet vai määrät. Merkintäluettelon voi tulostaa Excel-taulukoksi tai PDF:ksi jatkotyöskentelyä varten ja hyödyntää sitä vaikkapa tarjouslaskennassa.

7. Vertaile asiakirjoja helposti

Bluebeamissa on kaksi eri tapaa vertailla asiakirjoja. Automaattinen vertailu käy molemmat tiedostot läpi, vertailee mitä muutoksia on tapahtunut ja korostaa ne punaisella pilvellä. Piirtopöydällä piirustukset asettuvat päällekkäin eri värisinä, ja käyttäjä voi itse vertailla niitä ja etsiä ristiriitoja. Jos esimerkiksi seinät ovat pysyneet paikallaan, ne näkyvät mustana, mutta jos ovi on siirtynyt, se näkyy kyseiselle piirustukselle asetetulla värillä.

8. Muokkaa kaikenlaisia PDF-tiedostoja

Bluebeamista löytyy tehokkaat työkalut kaikenlaisten PDF-tiedostojen muokkaamiseen, etkä tarvitse sen lisäksi muita PDF-lukijoita. Voit muuttaa muita tiedostomuotoja PDF:ksi, yhdistellä valmiita PDF-tiedostoja, muokata ja irrottaa PDF-dokumenteista sivuja ja viedä PDF-tiedostoja Office-tiedostoiksi kuten Wordiin ja Exceliin.

9. Tuemme ja koulutamme Bluebeam-käyttäjiä

Kun ostat Bluebeam-lisenssin meiltä, saat käyttöösi Buildpointin tukipalvelun, valmiit aloituspohjat sekä kaupan päälle osallistumisen kahden tunnin verkkokoulutukseen Bluebeamin perusteista. Ylläpitosopimukseen kuuluvat myös versiopäivitykset, jotta ohjelmistosi pysyy ajan tasalla ja työskentely sujuu ongelmitta.

Kokeile Bluebeamia maksutta 30 päivää

Jaa

Ota yhteyttä

Jätä yhteydenottopyyntö

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
×

Kiinnostaako infra-alan tuoreimmat uutiset?

Tilaa uutiskirjeemme