Blogi: Pointscenen avulla hankkeen ilmakuvat sekä pistepilvet hallintaan

Infra

Civilpoint Oy on syksyn aikana käynnistänyt Pointscenen jälleenmyynnin. Pointscene tehostaa hankkeiden tiedonhallintaa keskittämällä ilmakuvat sekä pistepilvet yhteen paikkaan, jossa ne ovat käyttäjien saatavilla sekä hyödynnettävissä esimerkiksi rakentamisen seurantaan. Pointscene onkin Suomessa jo monessa hankkeessa käytössä. Pointsceneä voidaan hyödyntää sekä infra- että talohankkeissa.

Pointscenen käyttöliittymä – rakentamisen etenemisen seuranta vertailutyökalulla lähtötilanteen ja rakentamisen aikaisen kuvauksen välillä.

Pointscene toimii selaimessa, ja pistepilvet sekä ilmakuvat voidaan viedä palveluun yleisimmissä formaateissa. Lisäksi Pointscene tukee myös 360-valokuvia. Pointscenen aineistoja voidaan tarkastella 2D-/3D-näkymissä, ilmakuva-aineistoja voidaan vertailla keskenään ja myös massalaskenta on mahdollista.

Kun tarkastellaan Trimblen ja Autodeskin tuoteperhettä, voidaan Pointsceneen viedyt ilmakuvat tällä hetkellä jakaa kattavasti WMS/WMTS-rajapinnan avulla Trimble Quadriin, Tekla Civiliin, Autodesk Civil/Map sekä Civilpoint Map Extensioniin. Suora pistepilvien streamaus puolestaan toimii Trimble Connect Desktop ja Web 3D-näkymissä. Lisäksi seuraava Tekla Civil -versio tulee tukemaan pistepilvien streamausta 3D-näkymässä.

 

Pistepilvi streamattuna Trimble Connect Webin 3D-näkymässä Pointscenestä  (yllä) sekä WMT-rajapinnan kautta ilmakuva Tekla Civil -suunnitteluohjelmistossa (alla).

Pointscene-palveluun sisältyy myös hankekarttapalvelu, jonka avulla työmaan tilapäiset liikennejärjestelyt voidaan suunnitella hyödyntäen työmaalla tehtyjä ajantasaisia ilmakuvauksia taustalla. Lisäksi hankekarttapalvelu mahdollistaa tilapäisiin liikennejärjestelyihin liittyvän informaation jakamisen kansalaisille.

Tarjoamme mielellämme esittelyitä sekä pilottiprojekteja Pointscenen ympärillä. Olethan yhteydessä, niin viedään ilmakuvien sekä pistepilvien hallinta sekä hyödyntäminen hankkeissa seuraavalle tasolle!

Varaa 15 minuutin tapaaminen kanssani

Pointsceneen voit tutustua tarkemmin katsomalla pitämämme webinaarin.

Katso webinaari

Kirjoittaja toimii Civilpointin avainasiakaspäällikkönä.

Jaa

Ota yhteyttä

Eero Lyytikäinen

Eero Lyytikäinen

Avainasiakaspäällikkö

eero.lyytikainen@arkance-systems.com

040 543 5131

Jätä yhteydenottopyyntö

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
×

Kiinnostaako infra-alan tuoreimmat uutiset?

Tilaa uutiskirjeemme