Vesihuollon tuotekirjasto on käytettävissä Quadri ja Novapoint 2020 -versioissa

Infra

Tuotekirjasto mahdollistaa verkostosuunnitelmien yhteensovittamisen valmistajien tuotteilla. 

Perinteisesti verkostosuunnittelussa ei ole ollut mahdollista määrittää kaikkia ratkaisuja ja sovittaa niitä helposti toisiinsa. Tähän on kuitenkin tullut muutos: 2020-versiosta alkaen Quadrissa ja Novapointissa on mukana vesihuollon tuotekirjasto, joka mahdollistaa yhteensovituksen suomalaisilla ja Suomen markkinoilla käytettävien vesihuollon tuotteilla.

Verkostosuunnittelussa tarvittavien ratkaisujen yhteensovitus on perinteisesti ollut haastavaa ja vaatinut paljon omaehtoista selvittelytyötä. Kun on kyse tiiviistä kaupunkiympäristöstä, ei esimerkiksi tietyn valmistajan venttiili- tai kaivotyypistä ole voinut suoralta kädeltä tietää, mahtuuko se sille suunniteltuun kaivantoon.

– Yleensä suunnittelijan on täytynyt erikseen mennä valmistajien sivustolle hakemaan kuvia ratkaisuista. Se on luonnollisesti oma, aikaa vievä työvaiheensa, kertoo Civilpointin ohjelmistoasiantuntija Jani Laukkanen.

Tuotekirjasto on tuotu saataville suunnittelijan ympäristöön. Näin yhteensopivuus voidaan tarkastaa Suomen markkinoilla käytettävien vesihuollon tuotteilla. Tuotteisiin on sidottu myös tuotekohtaiset ominaisuustiedot, nämä tiedot on lisätty yhteistyössä valmistajan kanssa. Ehdoton etu on, että tuotteet ovat luotettavalla tasolla.

– Ne on käyty läpi valmistajan kanssa yhteistyössä. Ne ovat yhtenäisessä muodossa ja siten helposti suunnittelijan hyödynnettävissä. Lisäksi mukana on lisäarvoa tuottavia työkaluja – määräluetteloiden tekoa ja vastaavia toiminnallisuuksia, Laukkanen kertoo.

Tuotekirjasto on käytettävissä seuraavissa 2020-version ohjelmistoissa:

 • Trimble Quadri Business Premium laitevalmistajille ja suunnittelijoille kirjaston tarkasteluun
 • Trimble Novapoint Infrastructure Design Suite ja Water & Sewer -suunnittelumoduuleissa vesihuollon suunnitteluun. Suunnittelumoduulit tarvitsevat myös AutoCAD- tai Civil 3D -ohjelmiston.

Haluatko tietää lisää vesihuollon tuotekirjastosta? Katso Jani Laukkasen pitämä webinaari tai ole suoraan meihin yhteydessä!

Katso webinaaritallenne

Jaa

Ota yhteyttä

Jani Laukkanen

Jani Laukkanen

Tiimin palvelupäällikkö

jani.laukkanen@arkance-systems.com

  Jätä yhteydenottopyyntö

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
  ×

  Kiinnostaako infra-alan tuoreimmat uutiset?

  Tilaa uutiskirjeemme