Hyödynnä paikkatietoa infrasuunnittelun pohjana

Infra

Paikkatietoaineistoja voidaan hyödyntää kaikenlaisessa suunnittelussa kaavoituksesta liikennesuunnitteluun. Tule kuulemaan lisää maksuttomaan webinaariimme!

Paikkatiedon avulla suunnitelmaan saadaan jo alkuvaiheessa tieto nykytilanteesta ja siitä, mitä ympäristössä on. Näin voidaan huomioida esimerkiksi luonnonsuojelualueet, pohjavesialueet, melualueet – käytännössä mitä tahansa, mistä tietoa löytyy. Paikkatietoon sisältyviä ominaisuustietoja voidaan hyödyntää tietojen visualisoinnissa, vaikkapa teemakartoissa ja karttateksteissä.

Paikkatietoja voidaan hyödyntää helposti muun muassa AutoCAD Map 3D:ssä, Autodesk Civil 3D:ssä ja InfraWorksissa. Autodeskin ohjelmistoihin on tullut uutena ominaisuutena Autodesk Connector for ArcGIS. Sen avulla voidaan hakea Esrin ArcGIS Online -palveluun julkaistuja tietoja.

Lisäksi kannattaa hyödyntää kaikkien saatavilla olevaa avointa dataa. Suunnitelmaan voidaan tuoda esimerkiksi olemassa olevat rakennukset ja tiet, rasterikarttoja tai ortoilmakuvia. Avointa dataa tarjoavat muun muassa Maanmittauslaitoksen avoin palvelu, Geologian tutkimuskeskus, Suomen ympäristökeskuksen latauspalvelu sekä kaupungit ja kunnat.

AutoCAD Map 3D ja Civil 3D -ohjelmistoissa on versiosta 2021 alkaen päivittynyt WMTS-yhteys, jota myös Maanmittauslaitos on siirtynyt käyttämään.

Paikkatietoaineistoja voidaan hyödyntää kaikenlaisessa suunnittelussa kaavoituksesta liikennesuunnitteluun.

 

Webinaari: Paikkatietojen käyttäminen AutoCAD Map 3D:ssä ja Civil 3D:ssä

18.2.2021 klo 10–10.30

Suomessa on saatavilla paljon avointa paikkatietoa. Webinaarissa esittelemme, miten paikkatietoja voidaan hyödyntää AutoCAD-pohjaisissa ohjelmistoissa. Webinaarin pitää Civilpointin ohjelmistoasiantuntija Simo Vänskä.

Voit ilmoittautua, vaikka et pääsisi mukaan live-webinaariin, sillä lähetämme kaikille ilmoittautuneille linkin tallenteeseen.

Ilmoittaudu webinaarin

 

Jaa

Ota yhteyttä

Simo Vänskä

Simo Vänskä

    Jätä yhteydenottopyyntö

    • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
    ×

    Kiinnostaako infra-alan tuoreimmat uutiset?

    Tilaa uutiskirjeemme