Arkance ostaa AGACADin: Liettualainen tietomallinnus- ja tiedonhallintayritys osaksi Euroopan johtavaa digitalisoituvan rakennusalan konsernia

InfraTalo

LEHDISTÖTIEDOTE – Saint Denis, 15.2.2021

Rakentamisen ja valmistavan teollisuuden digitaalisia ratkaisuja tarjoava Arkance ostaa tietomallinnus- ja tiedonhallintateknologioita kehittävän AGACAD:n. Liettuassa toimivan yrityksen ohjelmistoja käyttää tällä hetkellä 13 000 tietomallinnuksen ammattilaista 130 eri maassa. Arkance on osa ranskalaista Groupe Monnoyeur-konsernia.

AGACAD-yrityskauppa on Arkancen kymmenes yritysosto viimeisen kahden vuoden aikana. Yritysostojen myötä Arkance-perhe jatkaa täydentymistään Euroopan parhaimmilla CAD- ja BIM-teknologiayrityksillä:

”AGACAD:illa on kyky kehittää isoja tuottavuusloikkia mahdollistavia, innovatiivisia digiteknologioita sekä rakennusalan että valmistavan teollisuuden tarpeisiin. Odotamme innokkaina tämän asiantuntemuksen hyödyntämistä, sillä se auttaa meitä tukemaan asiakkaidemme digitalisoitumispyrkimyksiä Monnoyeur-konsernin strategian mukaisesti. Tämä koskee paitsi nykyisiä ratkaisuja, myös tulevia innovaatioita. AGACAD tulee vahvistamaan Arkance-perheen kehitystiimiä ja sen asiantuntemusta hyötyen samalla yhtiön eurooppalaisesta jakeluverkostosta”, kertoo Arkancen toimitusjohtaja Gregoire Arranz.

”Arkance-perheeseen liittyminen antaa meille aivan erilaiset resurssit toteuttaa visiotamme tulevaisuuden AEC-aloista (arkkitehtuuri, tekniikka ja rakentaminen). Uuden, Euroopan laajuisen verkostomme avulla voimme palvella entistä paremmin nykyisiä asiakkaitamme – viidellä eri mantereella toimivia pieniä ja keskisuuria arkkitehti-, suunnittelu- ja rakennusyrityksiä – ja kasvattaa heidän kilpailukykyään entisestään. Yhdistyminen antaa meille myös mahdollisuuden jalkauttaa tehokkaita tietomalliratkaisujamme AEC-alojen ja valmistavan teollisuuden suurille kansainvälisille toimijoille – tähän mennessä olemme olleet usein liian pieniä tekijöitä suurten yritysten kumppaniksi”, sanoo AGACAD:in toimitusjohtaja Donatas Aksomitas.

”Arkance-konsernilla on takanaan pitkä  ja menestyksekäs kasvutarina, läsnäolo lukuisissa Euroopan maissa ja vankat tavoitteet, joiden saavuttamiseen AGACAD voi tuoda merkittävää lisäarvoa”, Arkancen Arranz lisää.

30 vuotta sitten perustettu AGACAD on alusta asti ollut rakennusalan digitaalisten teknologioiden edelläkävijä. Yhteistyössä tietomallinnuksen asiantuntijoiden kanssa se on rakentanut maailman suurimman valikoiman Autodesk Revit -asiantuntijatyökaluja. Vuonna 2018 Autodesk nimitti AGACAD:in ensimmäisten joukossa AEC- alojen kumppanikseen. Nimike myönnetään luotettaville toimittajille, joiden teknologiaratkaisut täydentävät Autodeskin omia alustoja ja palveluita.

AGACAD:in Aksomitas korostaa, että yhtiö aikoo edelleen aktiivisesti pitää yllä ‘Building BIM Together’ ja ‘Sharing BIM Advances’ -asiakaslupausten henkeä. Kantavana ajatuksena on toimia läheisessä yhteistyössä rakennusalan digitaalisten teknologioiden osaajien kanssa ja sitä kautta tehostaa alan työkulkuja. Näin samojen asiantuntijoiden näkemykset saadaan myös valjastettua kaikkien asiakkaiden käyttöön.

Aksomitaan mukaan AGACAD jatkaa asiakkaidensa palvelemista maailmanlaajuisesti ja huolehtii edelleen siitä, että asiakkaille tarjotaan jatkossakin saavutettavia, palvelulähtöisiä ja joustavia tuki- ja koulutuspalveluita. Yhtiö aikoo myös jatkaa nykyistä yhteistyötään kumppaneiden, edustajien ja jälleenmyyjien kanssa.

Tietoja AGACADista

AGACAD on perustettu 1991. Yrityksen kotipaikka on Liettua, josta on viime vuosina muodostunut teknisesti taitavien IT-osaajien keskittymä. Yhtiö kehittää teollisuuden aloille keskittyviä tietomallinnusteknologioita, jakelee CAD- ja BIM-ohjelmistoja sekä tarjoaa tietomallinnuksen ammattilaisille suunattuja konsultointi- ja koulutuspalveluita. Osaamisen vahvoja painopisteitä ovat tietomallien sisällön hallinta ja luokittelu, esivalmistuksen tietomallinnus sekä kiinteistönhoitoon liittyvän digitaalisen omaisuuden hallinta sekä tietomallinnus. Sillä on ollut käytössä edistyneitä teknologoita muun muassa seuraaviin erikoisaloihin: puurakentaminen (CLT- ja SIP-paneelit sekä puukehikot), metallirakenteet (mm. tuulettuvat julkisivut sekä verhoseinät ja -paneelit), betonielementit, kantavat rakenteet ja tuet, reikävaraukset ja sprinklerit sekä tietomallien tiedonhallinta.

Tietoa Groupe Monnoyeur -konsernista

Vuonna 1906 perustettu perheyritys tarjoaa rakennusalan ja valmistavan teollisuuden sektoreista koostuville asiakkailleen tehokkaita ja tuottavia laitteita sekä ratkaisuja. Tämän mahdollistavat jakelukanavat Bergerat Monnoyeur, Aprolis ja Ipso. Lisäksi Monnoyeur -konserni auttaa asiakkaitaan vastaamaan energiavarmuuteen ja digitalisaation liittyviin haasteisiin Eneria ja Arkance -tytäryhtiöidensa kautta. Yli 6460 työntekijän konserni toimii 17 maassa, ja vuoden 2020 liikevaihto oli 2 miljardia euroa.

Tietoa Arkancesta

ARKANCEn tehtävänä on eurooppalaisen asiantuntijaverkostonsa voimin tukea asiakkaitaan liiketoiminnan digitalisoitumisessa. Konsernissa työskentelee yli 650 työntekijää neljällä sektorilla, joita ovat Arkance Systems, Arkance Optimum,

Allterra ja Sitech. Arkance ja sen markkinajohtajista koostuvat kumppanit kuten Autodesk ja Trimble  jakelevat ja toteuttavat ratkaisuja, jotka on tarkoitettu rakennus- tai teollisuushankkeen elinkaaren kaikkien vaiheiden optimointiin – aina toimistoista toimintoihin.

Tietoja Arkance Systemsistä

Arkance-konsernin tytäryhtiö Arkance Systems keskittyy toimittamaan täydellisiä ohjelmistokokonaisuuksia sekähuippuluokan sovellusosaamista rakennusprojektin elinkaaren kaikkiin vaiheisiin. Viimeisimpien yritysostojen jälkeen Arkance Systems käsittää 470 työntekijää. Näihin lukeutuvat yrityksen yli 250 ohjelmistoasiantuntijaa, jotka tarjoavat tukea 70 000 käyttäjälle Ranskassa, Belgiassa, Alankomaissa, Luxemburgissa, Puolassa, Suomessa, Tšekin ja Slovakian tasavalloissa sekä Unkarissa. Päämääränä on jatkaa investointeja osana strategista kehitystä. Yhtiön asiantuntijat ovat alan parhaita asiantuntijoita kaikissa tietomalleja, digitaalisia kaksosia, neljättä teollista vallankumousta ja muita IoT-ratkaisuja koskevissa aiheissa. Arkance Systems on toiminta-alueillaan Autodesk® Platinum -jälleenmyyjä ja Trimble Authorized Channel Partner -kumppani.

Tietoa Point Groupista

Olemme rakennetun ympäristön osaajakeskittymä, jonka kokeneet asiantuntijat hallitsevat erinomaisesti kukin oman osaamisalueensa. Meillä on selkeä kuva niin horisontaalin kuin vertikaalinkin rakentamisen tavoitteista, haasteista, onnistumisista ja tulevaisuuden tarpeista.

Hallitsemme koko rakennetun ympäristön elinkaaren. Tarjoamme asiakkaalle parhaat ohjelmistot, kokeneet asiantuntijat sekä järkevät ratkaisut rakennetun ympäristön hallintaan. Yhdessä asiakkaidemme kanssa pidämme huolen, että rakennettu ympäristömme säilyttää arvonsa ja pysyy kunnossa nyt ja tulevaisuudessa.

Lisätietoja:

Alexandre DURAND: +33 (0) 6 28 47 51 04 / alexandre.durand@arkance.net

Donatas Aksomitas: +370687 97739 / donatas@agacad.com

Tuomas Hörkkö: +358 40 832 3553  / tuomas.horkko@pointgroup.fi

www.arkance.net

Jaa

Ota yhteyttä

Jätä yhteydenottopyyntö

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
×

Kiinnostaako infra-alan tuoreimmat uutiset?

Tilaa uutiskirjeemme