Ohjelmistokurssit vietiin verkkoon – Buildpoint koulutti yli 150 uutta Solibri-osaajaa

Talo

Vuonna 2020 Buildpointin pitämiin Solibri-koulutuksiin osallistui yli 150 rakennusalan asiantuntijaa yhdestätoista organisaatiosta. Solibri on tietomallien laadunvarmistuksen työkalu, jolla analysoidaan mallien oikeellisuutta ja laatua sekä hyödynnetään niiden tietosisältöä esimerkiksi määrälaskentaa varten.

– Ohjelmistokoulutukset ovat pääsääntöisesti organisaatiokohtaisia, jotta voimme katsoa juuri kyseiselle porukalle sopivan sisällön. Viime vuonna koulutimme arkkitehtitoimistoja, urakoitsijoita, rakennuttajatoimistoja sekä suunnittelutoimistoja esimerkiksi sähkö- ja palopuolelta, Buildpointin ohjelmistoasiantuntija Simo Tarpila kertoo.

Buildpoint on Solibrin virallinen koulutuskumppani Suomessa ja tarjoaa ohjelmiston haltuunottoon peruskoulutusta, määrälaskentakoulutusta ja laadunvarmistuskoulutusta. Etätöihin siirtymisen myötä myös kurssit siirrettiin nopealla aikataululla verkkoon.

– Jaoimme koko päivän mittaiset koulutukset kahdelle tai jopa kolmelle päivälle. Teams-kokouksissa osallistujat voivat esittää kysymyksiä chatin kautta tai ääneen. Olen kannustanut siihen, että saa kysyä ja keskeyttää, jotta koulutus olisi vuoropuhelua, Tarpila sanoo.

Kursseilla harjoitellaan käytännön esimerkeillä ja lasketaan asioita, joita tulee oikeasti vastaan työmaalla. Etäkoulutuksissa ryhmät on pyritty pitämään pieninä, jotta kouluttaja ehtii vastata kaikkien kysymyksiin.

– Osallistujat ovat sopeutuneet Teams-koulutuksiin hyvin, ja päivät ovat olleet onnistuneita. Etäkoulutus on tehokas opetusmuoto, eikä mene aikaa reissaamiseen, Tarpila kehuu.

Osallistujien antamat palautteet puhuvat puolestaan: Buildpointin Solibri-koulutukset saivat vuonna 2020 kokonaisarvion 4,4/5 ja kouluttajan asiantuntemus huikean keskiarvon 4,9/5.

Osallistujien kokemuksia:

”Kiitos! Oli hyvä ja selkeäsanainen kouluttaja. Sai vaikutelman, että oli perehtynyt ja räätälöinyt juuri meille tarkoitetun koulutuksen.”

”Nopeus oli välillä vauhdikas, mutta kysymällä sai onneksi hyvin selvennystä. Kouluttaja oli ammattitaitoinen ja osasi selittää ohjelman ominaisuuksia selkokielisesti.”

”Kerrankin oli kouluttaja, joka tiesi mistä puhui ja joka ymmärsi mitä tietoa tarvitsemme.”

Tutustu Solibri -koulutuksiimme!

Jaa

Ota yhteyttä

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Jaa

×

Kiinnostaako infra-alan tuoreimmat uutiset?

Tilaa uutiskirjeemme