Blogi: Autodesk ja Trimble siirtyvät verkkolisensseistä kohti nimettyjä käyttäjiä

Infra

Autodesk ja Trimble ovat siirtymässä ohjelmistojen lisensointimalleissa nimettyihin käyttäjiin. Jatkossa jokaisella käyttäjällä on henkilökohtainen tili ja käyttöoikeudet tiettyihin ohjelmistoihin.

Muutos on tulossa koneelle asennettaviin desktop-ohjelmistoihin, kuten AutoCADiin, Civil 3D:hen ja Revitiin. Autodeskin asiakkaille tarjotaan vähitellen uuteen lisenssimalliin siirtymistä, mutta myöhemmin se tulee käyttöön kaikille.

Trimblen ohjelmistoista Trimble Connect ja uusi Quadri-pääversio toimivat jo Trimble ID-tunnuksella. Autodeskin tuotteet toimivat jatkossa Autodesk Account -tilin alla.

Aiemmin ohjelmistoissa on käytetty verkkolisenssejä, joissa käyttäjiä ei ole erikseen nimetty. Tällöin ohjelma on käynnistynyt, jos verkkolisenssejä on ollut vapaana. Uusi malli varmistaa, että jokaisella on oma lisenssi ja ohjelma on käytettävissä aina kun tarvitaan.

Ohjelmistoja on myös helpompi käyttää etäyhteyksillä toimiston ulkopuolella, kun VPN-yhteyttä ei tarvita. Kaksivaiheinen tunnistautuminen tekee kirjautumisesta turvallisempaa.

Organisaation sopimusyhteyshenkilö näkee selkeästi lisenssien määrät ja voi seurata niiden käyttöä. Raporteista voi esimerkiksi huomata, että lisenssejä on hankittu kymmenen, joista kahdeksan on ollut käytössä ja kahta ei ole avattu. Näin ohjelmistojen käyttöä voidaan tehostaa ja lisenssejä hankkia vain tarpeeseen.

Autodeskin lisenssejä voi vaihdella käyttäjältä toiselle joustavasti ja perustaa erilaisia tiimejä. Tiimeille varataan tietty määrä lisenssejä, ja jäsenet voivat sopia niiden käytöstä keskenään. Joissakin tapauksissa kaikki tarvitsevat ohjelmistoja jatkuvasti, ja sitten on satunnaisempaa käyttöä, jolloin tiimissä voi olla vaikka 20 ihmistä ja 10 lisenssiä.

Kummallakin ohjelmistotoimittajalla käyttäjiä hallitaan verkkopalvelun kautta. Organisaation pääkäyttäjällä on admin-tason oikeudet, mutta oikeuksia voidaan jakaa muillekin. Myös tavallinen käyttäjä voi kirjautua portaaliin, jolloin hän näkee omassa käytössään olevat tuotteet.

Autodeskin lisenssien hallinta: manage.autodesk.com

Trimble Quadri Business Premium -lisenssien hallinta: np.trimble.com

Jaa

Ota yhteyttä

Tapani Parmanen

Tapani Parmanen

Avainasiakaspäällikkö

tapani.parmanen@arkance-systems.com

040 553 0376

Jätä yhteydenottopyyntö

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
×

Kiinnostaako infra-alan tuoreimmat uutiset?

Tilaa uutiskirjeemme