Quadrin uusilla tuoteliitoksilla yhdistät tiedot eri suunnittelujärjestelmistä

Infra

Quadri-tietomallipalvelimen ytimessä on suunnittelutiedon avoin tietoalusta eli Common Data Environment. Tuoteliitosten kautta tieto liikkuu saumattomasti Quadrin ja muiden ohjelmistojen välillä.

Uusin Quadri-versio on edelleen täysin integroitu Novapoint-suunnittelujärjestelmään. Lisäksi suunnittelijoilla on nyt käytössään runsaasti uusia tuoteliitoksia (Quadri Connectors) muihin ohjelmistoihin. Tieto siirtyy kaksisuuntaisesti suoraan rajapintojen kautta.

– Jos toimitaan vähänkin useamman ohjelmiston ympäristössä, esimerkiksi silta- ja rakennesuunnittelun järjestelmien kanssa, tuoteliitokset helpottavat tiedonsiirtoa huomattavasti. Geometrian lisäksi tuoteliitosten kautta siirtyvät myös ominaisuustiedot, Civilpointin kehityspäällikkö Petri Louhi toteaa.

Tuoteliitosten avulla suunnittelijat voivat jatkaa itselleen tuttujen ohjelmistojen käyttöä. Rajapinta toimii, kun Quadri ja toinen ohjelmisto on asennettu samalle työasemalle ja ne ovat käynnissä samaan aikaan.

– Jos olet tottunut työskentelemään vaikka Revitillä, voit jatkaa Revitillä edelleen. Quadri Connectorin kautta saat tuotua Revitin suunnitteluympäristöön esimerkiksi hankkeen lähtötiedot ja olemassa olevat pintamallit. Lopuksi palautat suunnitellun talon tai sillan suoraan Quadriin. Siirtotiedostoja ei tarvita, mikä vähentää sähköpostien lähettelyä. Tällä päästään suoraan samaan suunnittelun ytimeen, Louhi sanoo.

Kun kaikki hankkeen osapuolet käyttävät yhteistä tietolähdettä, ajantasaiset tiedot löytyvät aina oikeasta paikasta.

– Quadrissa suunnittelija näkee myös kokonaiskuvan, eli kaiken mitä tietomallissa on ja mihin suunniteltavan asian tulee sopia. Esimerkiksi siltapuolella pitää aina miettiä, käytetäänkö globaalia vai paikallista koordinaatistoa. Tällaiset ongelmat poistuvat ja yhteensovitus helpottuu, kun käytetään Connectoria. Riittää, että asetukset on kerran viritelty kohdalleen, Louhi sanoo.

Quadrissa on tuoteliitokset seuraaviin ohjelmistoihin:

 • Autodesk Civil 3D
 • Autodesk Revit
 • Rhino Grasshopper
 • Tekla Civil
 • Tekla Structures
 • Trimble Business Center
 • Trimble Connect
 • Trimble SketchUp
 • Bentley OpenRoads Designer
 • Bentley ProjectWise

Tule kuuntelemaan lisää kevään webinaareihin:

Novapoint 2020
Katso webinaaritallenne

Quadri – parhaat käytännöt
Ke 14.4.2021 klo 10–10.30
Ilmoittaudu

Jaa

Ota yhteyttä

 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Jaa

×

Kiinnostaako infra-alan tuoreimmat uutiset?

Tilaa uutiskirjeemme