Hallitse kaikkia rakennushankkeen tietoja yhdistämällä M-Files ja Trimble Connect

Infra

Point Group -konserniin kuuluva Assetpoint Oy on julkaissut ensimmäisen integraation M-Filesin ja Trimblen ohjelmistojen välille. Yhteiskäyttö tehostaa rakennetun ympäristön tiedonhallintaa.

M-Files Connector for Trimble Connect -integraation avulla samalla alustalla voidaan hallita sekä tavallisia hankedokumentteja että suunnittelu- ja rakennusvaiheen tietoja. Uusi lisäosa synkronoi tiedostot ja kokoaa M-Filesistä tutut metatiedot kansionäkymäksi Trimble Connectiin ja toisin päin. Kyseessä on ensimmäinen integraatio näiden ohjelmistojen välillä.

Trimble Connect on pilvipohjainen yhteiskäyttöalusta rakennushankkeiden tiedonhallintaan. Se yhdistää eri tekniikkalajien aineistot ja tehostaa tiedon jakamista projektin osapuolten välillä. Trimble Connectissa voidaan tarkastella 3D-tietomalleja ja 2D-piirustuksia sekä tehdä yhdistelmämalleja eri suunnitteluaineistoista.

– Trimble Connect on edistyksellinen ohjelmisto, kun puhutaan tietomallien hallinnasta. Siinä on paljon ominaisuuksia, joita ei normaalissa projektipankissa ole. Toisaalta sen vahvuudet ovat nimenomaan tietomallimaailmassa, ja erityisesti isoissa rakennushankkeissa perusdokumenttien pyöritys on tehokkaampaa M-Filesissä, Assetpointin ohjelmistoasiantuntija Lassi Hörkkö toteaa.

M-Files on älykäs järjestelmä vaativaan tiedonhallintaan. Se perustuu metatietojen käyttöön, eli tietoa hallitaan sen sisällön, ei sijainnin pohjalta. Ohjelmisto tallentaa yhden ajantasaisen version jokaisesta organisaation dokumentista. Näin rakennussuunnitelmien, piirustusten, ehdotusten, tarjousten ja muiden tiedostojen löytäminen on helppoa.

– Tekemämme integraation avulla M-Filesissä voidaan käyttää suoraan Trimble Connectin ominaisuuksia, esimerkiksi 3D-kuvien katselua ja yhdistelmämallien luomista. Normaalisti tähän tarvittaisiin erillinen suunnitteluohjelma, Lassi Hörkkö sanoo.

Tavoitteena on yhdistää tietomallien ja muiden dokumenttien hallinta, ja tehostaa näin rakennetun ympäristön tiedonhallinnan prosesseja.

– Tiedostot voidaan hyväksyä digitaalisesti M-Filesissä ja julkaista Trimble Connectin yhteiskäyttöalustalle. M-Filesissä pystytään hyödyntämään kaikkia dokumentinhallinnan älykkäitä ominaisuuksia: käyttäjärooleja, metatietoja ja digitaalista hyväksyntää. Sen avulla voidaan tehdä luovutusaineisto digitaalisesti ja valita viimeisimmät hyväksytyt revisiot.

Oli kyse sitten tietomalleista tai hankkeen sopimusasiakirjoista, kaikki löytyy yhdestä ympäristöstä.

– Kaikilla on valtavasti ohjelmistoja käytössä sekä tiedostoja Connectissa, verkkolevyllä ja vähän kaikkialla, eikä näitä ole synkronoitu keskenään. Integraation myötä tiedot ovat samat kaikkialla. M-Files tuo kaiken tiedon yhteen näkymään, ja Trimble Connectin kautta isoon kuvaan saadaan mukaan tietomallintaminen ja rakennetun ympäristön hallinta, Hörkkö tiivistää.

Lue lisää integraatiosta

Jaa

Ota yhteyttä

Jätä yhteydenottopyyntö

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
×

Kiinnostaako infra-alan tuoreimmat uutiset?

Tilaa uutiskirjeemme