Autodesk Construction Cloud yhdistää tiedostojen hallinnan ja tiimityöskentelyn selainpohjaiselle alustalle

Talo

Uusi alusta kokoaa yhteen Autodeskin pilvipalvelut ja helpottaa yhteistyöskentelyä rakennushankkeissa.

Construction Cloudissa hallitset selaimen kautta kaikkia hankkeen dokumentteja ja työskentelet yhdessä projektitiimin kanssa missä vain. Käyttöliittymä on yksinkertainen ja toimii sekä tietokoneella että älypuhelimella.

– Tämä on ensimmäinen Autodeskin ratkaisu, jossa kaikkea projektitoimintaa pystyy hallinnoimaan samassa paikassa. Construction Cloudissa voidaan jakaa dokumentteja ja tehtäviä, hyväksyttää projektitiedostoja, tarkastella tietomalleja ja seurata hankkeen etenemistä, Buildpointin asiakaspäällikkö Vincent Wiik sanoo.

Tehtävien ja merkintöjen jakaminen poistaa monta työvaihetta, kun versioita ei lähetetä edes takaisin sähköpostilla.

– Tietomallia tai 2D-pohjakuvaa tarkastellaan suoraan selaimessa. Niihin voi lisätä kommentteja, ja muokatun tiedoston voi ohjata suoraan nimetylle henkilölle. Aiemmin on pitänyt ensin ladata tiedosto projektipankista omalle koneelle, avata ja muokata sitä erillisellä ohjelmalla ja lähettää sähköpostilla vastaanottajalle, joka puolestaan lataa korjatun ja hyväksytyn version takaisin projektipankkiin, Wiik toteaa.

Autodesk Construction Cloud on toimiva pakettiratkaisu erityisesti uusille hankkeille, joissa projektipankkia ei ole vielä valittu. Käyttöoikeuksia on helppo jakaa roolien mukaan isollekin projektitiimille.

– Suunnittelija tai urakoitsija hyödyntää kukin yhtä osaa alustasta. Construction Cloud sopiikin ennemmin projektille kuin yksittäiselle yritykselle. Tässä tulee mukana projektipankki, suunnittelun hallinta, hyväksynnät, kommentointi, laadunvarmistus, tuotannon suunnittelu ja seuraaminen, Buildpointin ohjelmistoasiantuntija Simo Tarpila sanoo.

Tilaajat voivat valvoa hanketta ja seurata ajantasaista tilannekuvaa. Suunnittelijat voivat työskennellä samassa mallissa yhtä aikaa, ja urakoitsijat pääsevät tutkimaan tietomalleja reaaliaikaisesti suoraan selaimen kautta.

– Suunnittelijat eivät usein halua luovuttaa Revit-natiivimalleja, koska niissä on toimiston tekemää omaa tuotekehitystä mukana. Sen sijaan jaetaan IFC-malli, jossa ei välttämättä ole kaikkea suunnittelutietoa alkuperäisessä muodossa. Construction Cloud ratkaisee tämän ongelman. Sen kautta Revit-malleja pääsee tutkimaan suoraan selaimella ilman että niitä saa ladattua itselleen, Tarpila sanoo.

Mitä Autodesk Construction Cloud sisältää?

Construction Cloud sisältää aiemmin Autodesk BIM360 -tuoteperheeseen kuuluneita tuotteita sekä aivan uusia ohjelmistoja. Ympäristöön kuuluu viisi tuotetta: Build, Collaborate, Collaborate Pro, Docs ja Takeoff.

Autodesk Build on johdon työkalu rakennustyömaan projektinhallintaan. Hallitse kaikkia suunnitteluun, laatuun ja turvallisuuteen liittyviä asioita yhdessä paikassa, jaa tietoa työmaalta muille sidosryhmille ja seuraa hyväksyntäprosesseja.

Autodesk BIM Collaborate tekee tietomallien törmäystarkastelun puolestasi. Tarkastele suunnitelmia ja liiku tietomalleissa vaivattomasti selaimella.

Autodesk BIM Collaborate Pro korvaa aikaisemman BIM 360 Design -palvelun. Työskentele muiden suunnittelijoiden kanssa samassa Revit-mallissa reaaliajassa.

Autodesk Docs sisältyy AEC Collection -ohjelmistopakettiin. Keskitä tiedonhallinta ja määritä oikeuksia hankkeen eri osapuolille tarpeen mukaan. Käsittele tietopyyntöjä, liitä tarvittavat dokumentit referensseiksi ja tarkastele projektitehtäviä keskitetystä Issues-listasta.

Autodesk Takeoff on määrälaskentatyökalu 2D- ja 3D-tiedostoille. Siirrä projektidokumentit pilveen kaikkien tiimiläisten saataville. Tuo yrityksen oma tai esimerkiksi Talo 2000-nimikkeistö laskennan pohjalle.


Katso webinaaritallenne:

Projektiyhteistyön tehostaminen Autodesk-pilvipalveluiden avulla
Vincent Wiik & Mikko Kärkkäinen 22.4.2021

Jaa

Ota yhteyttä

Jätä yhteydenottopyyntö

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
×

Kiinnostaako infra-alan tuoreimmat uutiset?

Tilaa uutiskirjeemme