”Vastuuta annetaan, mutta aina kiitetään hyvästä työstä”

Infra

Tänä kesänä Point Groupilla aloitti kolme uutta osaajaa, jotka täydentävät asiakastuen ja ohjelmistokehityksen tiimejä. Tutustu vuoden 2021 kesätyöntekijöihin!

Samuel Aitamaa, ohjelmistosuunnittelija

Samuel Aitamaa opiskelee toista vuotta tieto- ja viestintätekniikkaa Metropoliassa, pääaineenaan ohjelmistotuotanto. Hän on mukana kehittämässä tiedonhallintaohjelmisto AssetPoint Onlinea ja on kolmen ensimmäisen työviikon aikana toteuttanut sovellukseen uutena ominaisuutena työmaakameran.

Millaista on ollut aloittaa kesätyöt?
”Meillä oli ensimmäinen päivä toimistolla ja sen jälkeen kaikki etänä. On mukava työskennellä etänäkin – ei tarvitse herätä aamulla niin aikaisin, kun voi vain tulla tähän tietokoneen äärelle. Yleisesti ottaen hommat ovat olleet mukavia. Koulutus on antanut tähän hyvin pohjaa, joten on suhteellisen tuttua hommaa.”

Miten on mennyt tähän mennessä?
”Työt ovat alkaneet kivasti ja tosi paljon olen oppinut alkuun. Tuntuu, että olen päässyt hyvin vauhtiin ja projekti on tullut tutuksi. On kiva saada tehdä itse asioita ja nähdä oman työnsä jälkeä.”

”Työympäristö on vaikuttanut tosi mukavalta, ihmiset jaksavat vitsailla palavereissa ja ovat rentoja. Pidempään projektissa ollut työntekijä on neuvonut minua ja olen saanut kysellä tosi paljon. On todella tärkeää, että on saatavilla ihminen joka osaa auttaa, niin alkuun pääsyyn ei mene tolkuttomasti aikaa.”

Mikä on ollut mielenkiintoisinta?
”Palavereissa on saanut kuulla asioiden suurempaa suunnittelua, miten edetään ja miten lisenssiasiat otetaan huomioon myynnissä. Sen kuuntelu on ollut todella mielenkiintoista, kun semmoista ei tule koulussa vastaan. Pääsen osallistumaan ja kertomaan omaa näkemystä, ja sillä tavalla myös vaikuttamaan aika isoihin päätöksiin.”

Robin Salminen, ohjelmistoasiantuntija

Robin Salminen opiskelee kolmatta vuotta energia- ja ympäristötekniikkaa Aalto-yliopistossa. Hän työskentelee Assetpointin tiimissä ja auttaa ohjelmistokäyttäjiä Länsimetron tukipalvelussa.

Millaista on ollut aloittaa kesätyöt?
”Mielestäni on sujunut hyvin ja apua on saanut, kun sitä on tarvinnut. On tämä erilaista kuin paikan päällä, mutta etänäkin hommat ovat toimineet aika hyvin. Pitkälti jokaiseen Point Groupin osa-alueeseen on tarjottu perehdytystä, niin että tutustutaan henkilöihin ja asioihin, joita he tekevät.”

Miten on mennyt tähän mennessä?
”Mukavaa on ollut, totta kai on tullut tosi paljon tietoa ja olen oppinut uutta. Työilmapiiri on tosi mukava ja kannustava. Vastuuta annetaan, mutta aina kiitetään hyvästä työstä. Mielestäni me kesätyöntekijät olemme päässeet hyvin mukaan tähän toimintaan.”

Mikä on ollut mielenkiintoisinta?
”Niin paljon juttuja tulee mieleen, että on vaikeaa valita vain yksi. Perehdytyksissä on ollut paljon mielenkiintoisia aiheita, joita en ole tullut edes ajatelleeksi aiemmin, liittyen esimerkiksi yhteistyöympäristöihin ja Point Groupin omiin sovelluksiin. Itselleni rakennusala ei ole niin tuttu, joten on tosi mielenkiintoista nähdä, miten ala toimii.”

Lari Haapaniemi, ohjelmistosuunnittelija

Lari Haapaniemi opiskelee informaatioteknologiaa Aalto-yliopistossa ja aloittaa syksyllä maisteriopinnot. Hän työskentelee ohjelmistokehitystiimissä ja on mukana kehittämässä Civilpointin omia tuotteita GeoCalcia ja Soundings Editoria.

Millaista on ollut aloittaa kesätyöt?
”On positiiviset fiilikset ja olen päässyt tekemään paljon uutta. Jo työhaastattelussa minulta kysyttiin mikä kiinnostaa. Ennen ensimmäistä työpäivää otettiin palaveri ja käytiin läpi mitä tulen tekemään, ja se osui hyvin siihen mitä toivoinkin.”

Miten on mennyt tähän mennessä?
”Ei voi valittaa, porukka on mukavaa ja osaavaa. Paljon on tullut tehtyä näinkin lyhyessä ajassa, eikä ole jäänyt hirveästi tyhjää aikaa. Kun saan yhden jutun tehtyä, niin ollaan jo esittämässä seuraavaa. Tämä tyyli sopii ainakin itselleni. Oppimiskäyrä on ollut aika hurja, ja tämä hyödyttää varmasti myös tulevaisuudessa.”

Mikä on ollut mielenkiintoisinta?
”Geopuoli ja geofysiikka ovat aina jollain tasolla kiinnostaneet, mutta ne ovat olleet aika harmaata aluetta tätä ennen. Nyt olen päässyt tutustumaan, miten ohjelmistoja käytännössä tehdään ja käytetään. Minua on kiinnostanut myös käyttöliittymäsuunnittelu, ja olen päässyt itse harjoittelemaan ja miettimään, miten esitän tiedon käyttäjälle ja mihin jonkun napin laitan. Eli on ollut taiteilijanvapautta.”

”Olen vähän yllättynytkin, että minut on kutsuttu niin sanottuihin isoihin pöytiin. Olen ollut palavereissa joissa olen ainut nuori jamppa, ja siellä on kuunneltu mielipiteitäni. Täällä nähdään, että nuorella ja tuoreellakin työntekijällä voi olla hyviä ehdotuksia, jotka ottaa huomioon.

Kuvassa oikealta vasemmalle: Samuel Aitamaa, Robin Salminen ja Lari Haapaniemi

Jaa

Ota yhteyttä

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Jaa

×

Kiinnostaako infra-alan tuoreimmat uutiset?

Tilaa uutiskirjeemme