Recostal-työsaumaraudoitekomponenttien 2.0-versio on ladattavissa Tekla Warehousessa

Talo

Uudet ominaisuudet HauConin Tekla-komponenteissa helpottavat sekä suunnittelijoiden että elementtitehtaiden työtä. Kehitysprojekti Buildpointin kanssa sujui mutkattomasti.

HauCon on betonirakentamisen tuotteiden toimittaja, jolla on toimipisteitä Suomessa, Norjassa, Tanskassa ja Ruotsissa. HauConin valikoimaan kuuluvat muun muassa työsaumaraudoitteet, joita käytetään paikallavalurakenteissa ja betonielementtirakenteissa.

– Pyrimme olemaan työmaan paras kaveri, mutta myös suunnittelijan paras kaveri. Olemme mukana auttamassa tuotteiden kanssa alusta loppuun saakka. Autamme esimerkiksi projektin laskennassa ja suunnittelussa ja käymme työmaalla vastaamassa kysymyksiin ja kouluttamassa, kertoo HauCon Finland Oy:n suunnittelu- ja kehityspäällikkö Timo Hiitola.

HauConin ja Buildpointin yhteistyö alkoi syyskuussa 2020, kun Recostal-työsaumaraudoitteista luotiin ladattavat Tekla Structures -komponentit suunnittelijoiden käyttöön. Ensimmäinen versio julkaistiin Tekla Warehousessa vuoden lopussa.

– Edeltäjäni aloitti prosessin, jossa autamme suunnittelijoita ja teemme suunnittelutyökaluja. Koska Suomessa Tekla Structures on aika ylivoimainen mallinnustyökalu, ilman komponentteja on haastavaa myydä tuotetta, Hiitola sanoo.

Uutuuksina vakiomitat, visuaalisempi käyttöliittymä ja tuotekoodit piirustuksiin

Timo Hiitola aloitti HauConilla keväällä 2021 ja otti kehitystyön vastuulleen. Tarve komponenttien jatkokehittämiseen nousi oman kokemuksen ja saadun palautteen pohjalta.

– Olin käyttänyt Teklaa päivittäin ja näin heti ensimmäiset sudenkuopat, joita komponenteissa oli arkisessa käytössä. Haastattelin myös vanhoja kollegoita, jotka käyttivät tuotteita.

HauConilla huomattiin, että komponentin ensimmäinen versio antoi liikaa vapauksia suunnittelijoille. Standardimittoja oli tarjolla vain muutama, ja niiden ulkopuolella raudoitteen mitat sai määrittää vapaasti.

– Meillä oli yhtäkkiä tilauksissa paljon hajontaa. Samassa kohteessa saattoi olla samaa tuotetta todella pienillä mittaeroilla, mikä tarkoittaa tuotannolle paljon päänvaivaa. Saimme myös palautetta elementtitehtaalta, että koon vaihtelu aiheuttaa hukkaa, Hiitola sanoo.

Buildpointin tiimi kehitti työkaluja HauConin ohjeistuksen mukaan, ja komponenttien 2.0-versio julkaistiin heinäkuussa 2021. Mitat vakioitiin ja ne rajattiin alasvetovalikkoihin, niin että työkalun joustavuus kuitenkin säilyi. Tarpeen mukaan suunnittelija voi edelleen valita raudoitteet omilla mitoilla.

Uudessa versiossa käyttöliittymää on yksinkertaistettu ja tuotteiden valintaa helpotettu lisäämällä niitä havainnollistavat kuvat. Komponenttia parannettiin myös niin, että detaljoitu tuotekoodi ja mitat tulevat näkyviin piirustukseen automaattisesti.

– Halusimme tehdä suunnittelijoiden työn mahdollisimman helpoksi, Hiitola toteaa.

Käyttöliittymässä suunnittelijan valitsema tuote ja mitat tulevat näkyviin piirustukseen automaattisesti Name, Product code ja Description -kenttien kautta.

”Buildpoint on ollut ylivoimaisesti helpoin yhteistyökumppani”

Timo Hiitola kehuu Buildpointin asiantuntemusta ja aikataulussa pysymistä.

– Oma roolini oli aika minimaalinen, koska Buildpoint hoiti homman sutjakkaasti. Kaikista näistä kehitysprojekteista, joita minulla on ollut, Buildpoint on ollut ylivoimaisesti helpoin yhteistyökumppani.

Projektin etenemisen perään ei tarvinnut kysellä missään vaiheessa.

– Ennemminkin omien kiireiden lomassa Buildpointilta tuli statusraporttia ja ilmoitus että nyt ollaan jo valmiita. Yleensähän näissä projekteissa tilaaja antaa vähän vajavaista tietoa, ja minäkin luulin, että olin antanut kaikki tiedot. Kun tarvittiin täydennystä, Buildpointilla selkeästi tiedettiin mitä pyytää meiltä, joten oli helppo vastata.

Myös omasta suunnittelijataustasta on ollut hyötyä komponenttien kehitystyössä ja testauksessa.

– Oli kiva päästä kerrankin itse suunnittelemaan komponentteja. Testaus on aika helppoa, kun voi tehdä mallisuunnitelman ja katsoa, miten se toimii. Suunnittelufirmoilta on myös tullut todella arvokasta palautetta, Hiitola sanoo.

Lataa 2.0-versiot Tekla Warehousesta

 

Jaa

Ota yhteyttä

Arkance Systems myynti

Arkance Systems myynti

myynti@arkance-systems.com

    Jätä yhteydenottopyyntö

    • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
    ×

    Kiinnostaako infra-alan tuoreimmat uutiset?

    Tilaa uutiskirjeemme