Tuomas Hörkkö siirtyi Arkancelle – ”Pointtilaisten kanssa työskentely on ollut todella palkitsevaa”

InfraTalo

Tuomas Hörkkö siirtyi elokuun alussa kansainvälisiin tehtäviin Arkance Groupin johtoryhmän jäseneksi. Haastattelimme Tuomasta tähänastisesta matkasta Point Groupin toimitusjohtajana.

”Tulin digitalisaatioalalle jo vuonna 2000 silloiseen Vianovaan. Työskentelin ensin tuotepäällikkönä ja sitten varatoimitusjohtajana melkein 15 vuotta. Kun vuonna 2016 uusi Vianova perustettiin, tuli minusta toimitusjohtaja uuteen yritykseen.

Olemme edenneet yrittäjistä osaksi suurta konsernia. Kun Arkance osti Point Groupin vuonna 2020, se oli iso ponnistus niin henkisesti kuin fyysisestikin. Neuvottelut olivat suhteellisen nopeat ja normaalin työn lisäksi oli hoidettava yrityskauppaan liittyvät asiat. Liiketoimintakaupan jälkeen olemme tehneet omalle markkinalle kansainvälisiä tarjouksia Arkancen tasolla sekä aktiivisesti osallistuneet uuden Arkancen prosessien kehittämiseen. Siitä nousi ajatus, haluaisinko lähteä tekemään tätä hommaa oikeasti työkseni.

Mietin, paljonko pystyn vielä antamaan Point Groupille. Pystykö näkemään taas uuden buustin kasvussa ja johtamaan yritystä muutoksessa? Varmaan olisin pärjännyt, mutta tässä oli uusi tehtävä ja mahdollisuus, jota saisin itse rakentaa. Arkancella pääsen mukaan isoihin hankkeisiin, jotka ovat aina olleet minulle tärkeitä.

Ei tämä ihan hetken päätös ollut. On haastava paikka, kun näinkin vanhana ja kokeneena lähtee löytämään uutta. Nyt oli se hetki, että voin päästää irti ja mennä henkilökohtaisella tasolla eteenpäin.”

 

Point Groupilta voi lähteä luottavaisin mielin

”Totta kai on haikeaa, kun olen yli 20 vuotta tehnyt tätä. Suurin pelkoni on, että osaanko pysyä poissa vai lykkäänkö näppini tai nokkani vielä asioihin. Kokonaisuuden näkökulmasta en ole kovin huolissani. Olemme aina palkanneet Point Groupiin itseämme fiksumpia ihmisiä. Pointtilaiset kyllä pystyvät hoitamaan hommat, eikä minua siihen tarvita.

Huomasin, että päivittäisessä johtamisessa olin jo antanut paljon muille johtoryhmän jäsenille. Nyt on aika uudistua, niin että muutkin pääsevät kasvamaan tehtävissään ja ottamaan suurempaa vastuuta liiketoiminnan kehittämisestä. Otetaan niin sanotusti tulppa pois.

Olen ylpeä omassa toiminnassani siitä, että meille on saatu paljon uusia nuoria firmaan ja alalle. Se nostaa koko alan arvostusta, ja nuoremmat ovat pystyneet erinomaisesti kantamaan vastuun.

Pointtilaisten kanssa työskentely on ollut todella palkitsevaa. Minulla on ollut se kunnia, että henkilökunta on aina auttanut minua ja antanut palautetta niin, että olen osannut olla toimitusjohtaja. Aina ei ole mennyt kuin Strömsössä, mutta pointtilaiset ovat armollista väkeä.

Kirsi Palmroos on toimitusjohtajana uusi, mutta on ollut pitkään talossa. Hän löytää varmasti tavan, jolla pointtilaisille saadaan uusi vaihde päälle. Uskallan sanoa, että Kirsi tulee pärjäämään todella hyvin. Vähän yksinäistä hommaahan se on, mutta kun henkilökunta tukee ja luottaa johtajiinsa, niin silloin tuloksetkin ovat sen mukaiset.”

Euroopan laajuinen Arkance tarjoaa uusia mahdollisuuksia

”Arkancen liiketoimintakauppa avasi mahdollisuuksia paitsi johdolle myös muille työntekijöille. Olen meiltä jo toinen, joka siirtyy Point Groupista Arkanceen. Näen, että raivaamme tietä myös alihankkijoille ja kumppaneille, jotta heillä on mahdollisuus hyödyntää Arkancen kontakteja tulevaisuudessa ja päästä kansainvälistymään.

Olemme Euroopan tasolla iso ohjelmistotalo, ja meillä on valtava kokemus ja iso asiakaskunta. Rakennetun ympäristön ja valmistavan teollisuuden alueilla tarjoamme osaamista, konsultointia ja räätälöintiä, joiden avulla asiakkaat voivat nousta digitalisaatiossa seuraavalle tasolle.

Arkancella on myös hyvät suhteet alan suurimpiin toimittajiin. Uskon, että pystymme viemään asiakkaidemme viestiä ja toiveita ylöspäin, ja meidän äänemme myös kuullaan. Kaikki ei tietenkään tapahdu hetkessä, mutta Arkance on melko ketterä toimija. Vaikka olemmekin iso konserni, paljon päätöksiä tehdään paikallisesti, ja tätä kautta siitä pystytään pitämään kiinni.

Uusi vastuualueeni on Advanced Projects. Tuen Euroopan Arkance-yhtiöiden liiketoiminnan kehittymistä. Kokoan osaamista ja tarpeita ja yhdistän ne kansainvälisillä markkinoilla. Voimme viedä paljon osaamista Suomesta, mutta myös tuoda sitä tänne.

Paikalliset Arkance-yhtiöt eivät välttämättä tiedä, millaista osaamista meillä on Euroopan tasolla. Tehtäväni on selvittää mitä osaamme, mitä on tehty ja missä ovat parhaat ihmiset, teknologiat ja kumppanit. Tavoitteeni on tuoda koko Arkancen osaaminen paikallisille asiakkaille paikallisen Arkance-yhtiön kautta.”

Kiitokset tähänastisesta yhteistyöstä

”Olen saanut tehdä töitä hienojen ihmisten kanssa, jotka ovat auttaneet ja vieneet minua sekä firmaa eteenpäin. Se on ollut arvokasta elämänkoulua.

Henkilökunnalle kiitos, että olen saanut olla toimitusjohtaja. Kun firma perustettiin vuonna 2016 eikä kukaan muu ruvennut tähän, sanoin että voin olla ensimmäisenä. Se keikka päättyi nyt. Johtoryhmälle kiitos, että he ovat auttaneet johtamaan tätä yhtiötä. Meillä on hyvä henki ja tiivis yhteisö kaikkien mittareiden mukaan. Olemme kaikki kasvaneet matkan varrella, ja on ollut hienoa olla todistamassa sitä.

Kiitän asiakkaita luottamuksesta. Asiakastyytyväisyys on ollut hyvällä tasolla, ja aina kun on tullut tiukka paikka, olemme päässeet hyvään yhteisymmärrykseen. Perinteistä vastakkainasettelua ei ole ollut. Kiitos myös päämiehille, jotka ovat luottaneet siihen, että hoidamme asiat. Meitä on aina autettu, jos olemme tarvinneet apua – ja se kaikkein tärkein – olemme saaneet asiakkaillemme sen avun, jota he ovat tarvinneet.

Kiitos taustavaikuttajille, erityisesti hallituksen puheenjohtajalle Leppäsen Mikolle. Mikko on aina vienyt meitä hyvällä buugilla eteenpäin ja haastanutkin: ei riitä, että tekee asiat hyvin, vaan pitää katsoa eteenpäin ja nousta seuraavalle tasolle.

Yhteistyökumppaneiden kanssa olemme tehneet isoja hankkeita ja onnistuneet. Tiukoissa paikoissa olemme löytäneet proaktiivisesti ratkaisun ongelmiin. Kumppanit ovat pitäneet meitä tasa-arvoisina, ja meillekin kumppanit ovat aina olleet melkein kuin omia työntekijöitä.

Kiitos myös perheelleni, joka on jaksanut viikonloppuisin katsoa väsynyttä miestä.”

Hyvillä tunnelmilla uusiin haasteisiin

”Syksyyn lähden jännittyneillä ja innostuneilla tunnelmilla. Pitkästä aikaa joudun haastamaan itseni ihan uudella tavalla. Nyt on paljon uusia työkavereita, uusia toimintamalleja ja uusia kulttuureja.

Haasteena on miettiä, miten saan tiimin koottua ja rakennettua uuden mallin tehdä töitä. Olen aina tottunut tekemään porukassa, mutta nyt muut ovatkin Ranskassa ja minä täällä Pohjolassa. Vähän tulee yksinäisen matkamiehen pelko, mutta uskon että kyllä tämä taas tästä lähtee.

Istun edelleen Point Groupin Espoon toimistossa, vaikka pääpaikka onkin Pariisissa. Meillä on siis ihan fyysinen keskusteluyhteys tarvittaessa, mutta yritän pysyä poissa jaloista. Jos minulta on jäänyt jokin homma tekemättä, laittakaa meiliä tai soittakaa, niin hoidan. Asiakaslupaus, jonka olen antanut, pidetään.”

Jaa

Ota yhteyttä

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Jaa

×

Kiinnostaako infra-alan tuoreimmat uutiset?

Tilaa uutiskirjeemme