Team AFRYn ratkaisu kustannustietojen visualisointiin palkittiin Solution2021-hackathonissa

Infra

Point Group haastoi tiimit kehittämään uusia tapoja infrarakentamisen kustannuserojen esittämiseen. Haasteen ratkaissut Team AFRY palkittiin Runner-up-nimikkeellä.

Infra-alan ratkaisuihin keskittyvä Solution2021-hackathon järjestettiin toista kertaa 5.–8.11.2021. Teemana tänä vuonna oli Future Proof Infra, ja mukana oli 90 osallistujaa 16 eri maasta. RIL ry:n koordinoima tapahtuma järjestettiin täysin virtuaalisena.

Suomalaiset organisaatiot isännöivät yhteensä seitsemää haastetta, joissa haettiin ratkaisuja esimerkiksi joukkoliikenteen parempaan matkustuskokemukseen, kustannus- ja ympäristötehokkuuden integrointiin infrahankkeissa sekä projektin valmiusasteen arviointiin.
Point Group mentoroi haastetta numero 4, jonka tavoitteena oli visualisoida infrahankkeiden vaihtoehtoisten ratkaisujen kustannuseroja uudella tavalla. Haasteessa tuli yhdistää 2D- ja 3D-kohdistusdata kustannustietoon ja esittää toteutusvaihtoehtojen erot helposti ymmärrettävällä tavalla.

Point Groupin haasteeseen osallistui yhteensä neljä tiimiä, ja aikaa haasteen ratkaisuun oli 40 tuntia perjantai-iltapäivästä sunnuntaiaamuun. Haasteen mentoreina toimivat Anni Heilala, Mirva Kallio, Jani Laukkanen ja Sanna Makkonen Point Groupilta.

7000 euron palkintopotti jaettiin kolmelle joukkueelle

Jokaisesta haasteesta valittiin jatkoon yksi tiimi, ja maanantain palkintojenjakotilaisuudessa julkistettiin koko hackathonin kolme parasta ratkaisua. Voittajajoukkue Karlsruhe Institute of Technology & Alumni nappasi 3000 euron palkintosumman. Point Groupin haastetta ratkaissut Team AFRY sijoittui toiseksi ja palkittiin Team AIFORSITEn kanssa Runner-up-nimikkeellä. Kumpikin tiimi sai 2000 euroa.

Team AFRYyn kuuluivat Artem Shatalin, Ehsan Ghazanfari ja Sanjay Joshi AFRY Finland Oy:stä sekä Ondrej Janota AFRY Czech Republicista. He kehittivät visuaalisen ratkaisun, jonka avulla kansalaisille voidaan esittää eri rakennusvaihtoehtojen kustannuksia yksinkertaisella tavalla. Ratkaisu hyödyntää Unity-pelimoottoria ja yhdistää aineistoja useista lähteistä.
Palkintoraadin mukaan tiimi ymmärsi hyvin haasteen tavoitteet ja kohderyhmän, hyödynsi monipuolisesti eri teknologioita ja toteutti onnistuneen kokonaisuuden käytettävissä olevaan aikaan nähden. ”Esitelty konsepti tarjoaa hyvän pohjan esittää linjamaisen kohteen erilaisia ilmiöitä, olivat ne sitten kustannuksia tai vaikka CO2-päästöjä”, perustelivat Point Groupin mentorit.

 

Jaa

Ota yhteyttä

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Jaa

×

Kiinnostaako infra-alan tuoreimmat uutiset?

Tilaa uutiskirjeemme