TwiGIS tuo paikkatietoaineistot helposti kaikkien saataville

Infra

Uudella paikkatietosovelluksella kuka tahansa voi tarkastella asiantuntijoiden tuottamia BIM- ja CAD-aineistoja. Arkance Systems Finland on TwiGISin ainoa jälleenmyyjä Suomessa. 

TwiGIS on avoimeen lähdekoodiin perustuva paikkatietosovellus, jolla hallinnoidaan erilaisia infrastruktuuriin, kiinteistöihin ja tietomalleihin liittyviä aineistoja. Tiedot kootaan eri järjestelmistä yksinkertaiseen käyttöliittymään, jossa kuka tahansa voi hyödyntää niitä. 

– Paikkatieto-, DWG- ja BIM-aineistojen tarkastelu vaatii usein erillisiä sovelluksia. TwiGISin ideana on keskittää eri aineistot yhteen paikkaan, josta tiedot saadaan helposti kaikkien saataville. Kaikkien ei tarvitse olla asiantuntijoita datan pyörittämisessä, sanoo Arkance Systemsin ohjelmistoasiantuntija Sanna Makkonen. 

TwiGIS toimii useiden Autodeskin ohjelmistojen (AutoCAD, Map 3D, Revit), avoimen lähdekoodin paikkatietosovellusten (QGIS) ja muiden asiantuntijasovellusten (ESRIn ArcMap) kanssa. Se voidaan integroida myös SAP- ja IOT-järjestelmiin. TwiGIS on selainpohjainen, ja responsiivisen käyttöliittymän ansiosta se toimii niin työpisteellä kuin mobiilissakin. 

– TwiGIS on äärimmäisen kevyt ja helppokäyttöinen ratkaisu päivittäisen työn tukena. Asiantuntijat voivat käyttää edelleen lempityökalujaan, ja tämä toimii aineistojen julkaisupaikkana ja alustana, jolla voidaan tehdä myös kevyitä muokkaustöitä, Makkonen sanoo.  

Ohjelmisto joustaa asiakkaan omien toimintamallien mukaan, ja aineisto voidaan tuoda asiakkaan haluamasta tietokantaratkaisusta. Tietokantana voi toimia vaikkapa Oracle, PostgreSQL tai MS SQL Server. Valmis data pystytään tuomaan järjestelmään sellaisenaan, tai sitä voidaan yhdistellä ja muokata.  

– TwiGISissä ei ole valmiina hierarkkisia luokitustapoja, vaan katsomme aina asiakkaan datasetin pohjalta, minkälainen tietomalli ja linkitykset taustalle rakennetaan. Asiakas pääsee päivittämään näitä itsekin hallintapaneelin kautta ja voi lisätä esimerkiksi uusia ominaisuustietoja, Makkonen kertoo.  

Civilpoint on TwiGISin ainoa jälleenmyyjä Suomessa. Ohjelmiston on kehittänyt Tšekissä toimiva Arkance Systems CZ, ja sillä on paljon käyttäjiä Keski-Euroopassa eri toimialoilla. 

– Esimerkkinä asiakkaista voidaan mainita energiayhtiöt, jotka hallinnoivat järjestelmällä energiaverkostoja, alueita sekä rakennusten sisäpuolista tietoa. Lennonvarmistuksia tarjoava valtionyhtiö puolestaan hallitsee TwiGISillä esimerkiksi kiinteistöjen tiloja ja lennonvarmistukseen liittyviä laitteita ja alueita. TwiGIS onkin siitä erinomainen ratkaisu, että sillä voidaan hallita sekä rakennuksien sisäpuolisia että ulkopuolisia kohteita, kertoo Arkance Systemsin  avainasiakaspäällikkö Tapani Parmanen 

Katso Sanna Makkosen esitys TwiGISistä Civilpointin (nykyinen Arkance Systems Finland) verkkoseminaarissa 

Jaa

Ota yhteyttä

Tapani Parmanen

Tapani Parmanen

Avainasiakaspäällikkö

tapani.parmanen@arkance-systems.com

040 553 0376

Jätä yhteydenottopyyntö

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
×

Kiinnostaako infra-alan tuoreimmat uutiset?

Tilaa uutiskirjeemme