Drill Control on uusi työkalu kaivamattoman tekniikan suunnitteluun   

Infra

Ohjelmisto tuottaa optimaalisimman linjan parametreihin perustuen ja antaa käyttäjälle palautetta.  

Drill Control on uusi tuote kaivamattomilla tekniikoilla toteutettavien hankkeiden suunnitteluun. Kaivamattomia menetelmiä hyödynnetään esimerkiksi silloin, kun putkia tai vesijohtoja halutaan asentaa teiden tai vesistöjen alitse. Kun maaperään ei tarvitse tehdä kaivantoa, haastaviakin kohteita voidaan alittaa siististi.  

– Drill Control on parametrinen, eli ohjelmisto näyttää optimaalisimman linjan perustuen suunnittelijan antamiin parametreihin. Aloituspisteen ja ulostulopisteen lisäksi matkalle voidaan asentaa erilaisia kontrollipisteitä, jos maaperässä on esteitä, kertoo Arkance Systems Finlandin ohjelmistoasiantuntija Jani Laukkanen. 

Suunnittelija voi tuottaa nopeasti erilaisia versioita linjasta ja muokata niitä. Ohjelmisto antaa käyttäjälle palautetta ja näyttää, voiko geometrian toteuttaa annettujen arvojen perusteella.  

– Siinä mielessä tämä on aivan ainutlaatuinen tuote. Drill Control kertoo suunnittelijalle, onko geometria arvojen sisällä, ja jos se ylittyy niin missä ja miksi. Suunnitteluarvot saadaan myös kirjoitettua ohjelmistosta ulos rakentamisen avuksi, Laukkanen sanoo. 

Drill Control toimii Autodesk Civil 3D -ohjelmiston päällä. Tuote jakautuu Drill Control Design -suunnittelumoduuliin ja Drill Control Construct -rakennusmoduuliin.  

– Rakentamisen moduulista saa esimerkiksi tankojen pituudet porausta varten sekä raportin rakentamiseen. Kun kohde on rakennettu, ohjelmistosta voidaan myös tuottaa as-built-aineisto toteumapisteiden perusteella.  

Jatkossa vesihuoltosuunnittelijoiden ei siis tarvitse enää suunnitella geometrioita esimerkiksi tiesuunnitteluun tehdyllä Novapoint Road -ohjelmistolla. 

– Hyötynä on ehdottomasti se, että Drill Control on vesihuoltosuunnitteluun erikoistunut työkalu. Se on myös helposti lähestyttävä tuote, jonka käyttöönotto on yksinkertaista. Drill Control on laajasti käytössä Alankomaissa, ja Suomessakin olemme saaneet todella hyvää palautetta demoista, Laukkanen toteaa.  

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä ja pyydä tarjous!

 

Jaa

Ota yhteyttä

Arkance Systems myynti

Arkance Systems myynti

myynti@arkance-systems.com

    Jätä yhteydenottopyyntö

    • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
    ×

    Kiinnostaako infra-alan tuoreimmat uutiset?

    Tilaa uutiskirjeemme