Trimble Connectilla toteutat nyt myös työmaapäiväkirjat ja MVR-mittaukset

Infra

Uusien ominaisuuksien myötä Trimble Connect on entistä monipuolisempi projektiportaali rakennushankkeisiin.

Trimble Connect -ympäristössä on nyt mahdollista tehdä työmaapäiväkirjoja. Päiväkirjat voi tuottaa haluamassaan muodossa, ja tekstirunkoon voi helposti lisätä valokuvia ja muita liitteitä.

– Vastaava mestari pystyy tuottamaan työmaapäiväkirjojen dokumentaation täysin Connectin päällä ja viemään sen järjestelmään, kun tilaajat ja urakoitsijan edustajat ovat allekirjoittaneet sen. Kommunikaatio tapahtuu Connectin sisällä, eikä ulkopuolista ohjelmistoa enää tarvita, kertoo Arkance Systems Finlandin ohjelmistoasiantuntija Erno Tiensuu.

Trimble Connectilla voidaan myöhemmin tänä vuonna toteuttaa myös erityyppisiä lomakkeita ja tarkastuslistoja, kuten MVR-mittauksia, joilla mitataan rakennustyömaan turvallisuutta.

– MVR-mittarit tulevat oletuksena, ja niitä voidaan tarpeen mukaan täydentää. MVR-mittausten lisäksi alustalla voidaan seurata muutenkin työmaan etenemistä. Esimerkiksi työnaikaisten liikennejärjestelyiden tasomittari voidaan tarvittaessa siirtää alustalle täytettäväksi, Tiensuu sanoo.

Tyypillisesti Trimble Connectia käytetään hankkeiden tietomallialustana, ja muita dokumentteja säilytetään erillisessä projektipankissa. Connect sopii kuitenkin hyvin myös perinteisten tiedostojen hallintaan.

– Hankkeessa ei tarvitse olla erikseen yhdistelmämallityökalua ja projektiportaalia, vaan ne ovat Trimble Connectissa samassa paketissa. Kokonaisuus voidaan hoitaa yhdellä alustalla.

Hankkeissa kannattaa hyödyntää aiemmin julkaistua Civilpoint Map Extension -karttakäyttöliittymää, jonka avulla Trimble Connect -aineistot saadaan näkymään kartalle.

– Map Extensionilla voidaan yhdistää myös erityyppistä projektidataa, kuten työmaakameroita ja antureiden mittaustietoa, ja esittää tietoa kartan kautta kaikille hankkeen osapuolille, Tiensuu kertoo.

Uudet työkalut työmaapäiväkirjojen ja MVR-mittausten tuottamiseen saa käyttöön joko projekti- tai yrityskohtaisella lisensoinnilla Arkance Systems Finlandilta.

Jaa

Ota yhteyttä

Tapani Parmanen

Tapani Parmanen

Avainasiakaspäällikkö

tapani.parmanen@arkance-systems.com

040 553 0376

Jätä yhteydenottopyyntö

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
×

Kiinnostaako infra-alan tuoreimmat uutiset?

Tilaa uutiskirjeemme