Spacemaker analysoi rakennuksiin vaikuttavia tekijöitä tekoälyn avulla

InfraTalo

Tekoälyä hyödyntävä Spacemaker tuottaa reaaliaikaisia analyyseja rakennusprojektin päätöksenteon tueksi. 

Spacemakerilla voidaan analysoida rakennukseen kohdistuvaa melua, päivänvaloa, tuulta, rakennuksen näkymiä sekä rakentamisen tehokkuutta ja vaikutuksia naapureihin. Tekoälyn avulla voi käydä läpi nopeasti erilaisia vaihtoehtoja ja valita esimerkiksi asunnon optimaalinen sijainti tontilla.

Palvelu on pilvipohjainen ja toimii selaimessa, joten sen käyttöönotto on helppoa. Projekti voidaan käynnistää nopeasti esimerkiksi Maanmittauslaitoksen aineistolla, ja tontin käytön suunnittelu sekä potentiaalinen arviointi voidaan tehdä tekoälyn avulla. Suunnitelmaa voidaan edelleen jatkojalostaa ja jakaa parhaat vaihtoehdot eri sidosryhmille nähtäväksi. Vaihtoehtojen vertailu on nopeaa, sillä Spacemaker visualisoi muutokset ja analyysit helposti ymmärrettäviksi.

Ohjelmisto sopii erityisesti arkkitehdeille, kaavoittajille sekä tonttien hankinnasta ja kehityksestä vastaaville henkilöille. Suomalainen rakennusliike T2H raportoi jopa 50 prosentin ajansäästöstä, kun potentiaalisia tontteja vertailtiin Spacemakerilla.

Spacemakerin on kehittänyt Norjassa toimiva samanniminen yritys, jonka Autodesk osti vuonna 2020. Tuote on tulossa valikoimaamme helmikuun 2022 aikana. Tarjoamme myös koulutusta ja konsultointia tuotteen käyttöönottoon.

Ota yhteyttä myyntiimme niin kerromme lisää:

Tapani Parmanen
Avainasiakaspäällikkö
tapani.parmanen@arkance-systems.com
040 553 0376

Lue lisää Ylen artikkelista: Tekoäly voi pelastaa talojen suunnittelijat noloilta kömmähdyksiltä: sovellus kertoo, mihin aikaan aurinko häikäisee asuntoa

Jaa

Ota yhteyttä

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Jaa

×

Kiinnostaako infra-alan tuoreimmat uutiset?

Tilaa uutiskirjeemme