Lehdistötiedote: Waywize FuelSave Sovellus auttaa tiesuunnittelijoita vähentämään ilmastovaikutuksia

Infra

Waywize FuelSave on ainutlaatuinen ohjelmistosovellus, joka on luotu tiesuunnittelijoille, jotka haluavat vähentää tieliikenteen päästöjä ja energiankulutusta. Sovellus tekee laskelmia liikenteen vaikutuksista tiejärjestelmän koko käyttöiän ajan ja pystyy vertailemaan simuloinnissaan satoja eri reittejä.

Waywize on nyt solminut jälleenmyyntisopimuksen Arkance Systems Finlandin kanssa, joka on osa Arkance Groupia. Arkance Systems on johtava eurooppalainen yritys rakennetun ympäristön digitaalisessa muutoksessa. Suomi on ensimmäinen Ruotsin ulkopuolinen markkina-alue, jolla FuelSave saadaan laajemman asiakassegmentin saataville.

FuelSave laskee energiankulutuksen, hiilidioksidipäästöt ja kustannukset, kun uutta tietä suunnitellaan tai olemassa olevaa tietä parannetaan. Järjestelmän laskelmat perustuvat liikenteen energiakäytön optimointiin. Tässä on saavutettavissa suuria säästöjä, sanoo Waywizen tuotepäällikkö Christian Stjernquist.

─ Koska liikenteen osuus infrastruktuurin ilmastovaikutuksista on noin 90 prosenttia, on tärkeää tarkastella tiejärjestelmän käyttöä elinkaaren näkökulmasta, Christian Stjernquist selittää.

Käyttämällä FuelSavea suunnitteluvaiheessa energiankulutusta ja hiilidioksidipäästöjä voidaan vähentää 10-20 prosenttia tiejärjestelmän koko elinkaaren aikana. Suunnittelija voi laskea energiatehokkaimmat suunnitteluvaihtoehdot ja reitit ottaen huomioon tien geometrian ja käyttötarkoituksen.

Järjestelmä optimoi kokonaisenergiankulutuksen huomioiden eri käyttövoimat sähkö mukaanlukien. Laskelmat ovat nopeita ja ottavat huomioon enemmän tekijöitä kuin aiemmin on ollut mahdollista. Näin voidaan vastata tulevaisuuden tarpeisiin.

─ Kun ajoneuvokanta siirtyy kestäviin energialähteisiin, päästöt vähenevät vähitellen, mutta yhtä tärkeää on minimoida liikenteen energiankulutus, sanoo Christian ja jatkaa
─ FuelSave auttaa Agenda 2030:n ilmastotavoitteiden saavuttamisessa. Koska aikaa on enää muutama vuosi, tarvitaan tehokkaita toimia tässä ja nyt.
─ Kun maailma siirtyy kohti kestävämpiä ratkaisuja, FuelSave auttaa ottamaan ympäristön huomioon teiden suunnittelussa ja vähentämään päästöjä koko elinkaaren aikana. Olemme innostuneita siitä, että saamme tämän ratkaisun valikoimaamme, sanoo Arkance Systems Finlandin liiketoimintajohtaja Jani Myllymaa.

Jaa

Ota yhteyttä

Jani Myllymaa

Jani Myllymaa

Myyntijohtaja

jani.myllymaa@arkance-systems.com

040 728 4879

Jätä yhteydenottopyyntö

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
×

Kiinnostaako infra-alan tuoreimmat uutiset?

Tilaa uutiskirjeemme