Ajankohtaista Ihku-allianssista

Infra

Arkance Systems Finland Oy jälleenmyy Ihku-laskentapalvelua ja olemme yksi allianssin palveluntuottajista. Henkilökohtaisen asiakastukipalvelun Ihku-laskentapalvelun käyttäjille tuottaa Arkance Systems Finland Oy yhteistyössä Ihku-allianssin muiden palvelutuottajien kanssa. 

Ihku-allianssin kehittämä Ihku-laskentapalvelu infrahankkeiden kustannusarvioiden laatimiseen on ollut tuotantokäytössä melkeinpä päivälleen vuoden ajan. Tällä hetkellä Ihku-laskentapalvelu sisältää rakennusosalaskennan toiminnallisuudet. Ensimmäisen version lanseerauksen jälkeen on tapahtunut paljon, kun Ihku-allianssi siirtyi samalla toteutusvaiheesta palveluvaiheeseen. Ensimmäinen palvelujakso kestää kaksi vuotta, jona aikana on tarkoitus toteuttaa myös hankeosalaskenta osaksi Ihku-laskentapalvelua.

Tällä hetkellä Ihku-allianssin kehitystyön keskiössä on hankeosalaskenta, unohtamatta kuitenkaan tuotannossa olevan rakennusosalaskennan ja rakennusosakirjaston jatkokehitystä. Hankeosien mallinnusta ja sovelluksen toiminnallisuuksien määrittelyä tehdään merkittävällä kehityspanoksella. Ihku-allianssi kerää myös aktiivisesti käyttäjäpalautteita, joiden pohjalta koko järjestelmää kehitetään entistä toimivammaksi ja käyttäjäystävällisemmäksi.

Hankeosalaskennan ensimmäisen tuotantoversion on määrä valmistua vuoden 2022 lopulla. Työssä on mukana paljon eri alojen asiantuntijoita, sekä allianssin tilaajaosapuolten että palveluntuottajien organisaatioista. Kehityksen kannalta kriittiseen hankeosien mallinnukseen liittyen on organisoitu mittava määrä työpajoja, joissa tilaajaorganisaatioiden tarpeet pyritään kartoittamaan mahdollisimman hyvin. Ihku-allianssin tilaajaosapuolet ovat muodostaneet asiakastestausryhmän, jonka tehtävänä on testata ja kommentoida kehitysversioita (A, B ja C). Ensimmäinen asiakastestaustilauus pidettiin helmikuussa, jossa testaajat pääsivät kommentoimaan hankeosalaskennan toteutuskonseptia hankeosan prototyypin avulla. Asiakastestausryhmä koostuu Ihku-allianssin tilaajien edustajista. Ryhmä ohjaa kehitystä yhdessä tuoteomistajan kanssa ja lopulta myös hyväksyy tehdyn tuotantoversion. Asiakastestaajien kommentit A-version toteutukseen olivat rohkaisevan myönteisiä.

Lähde: Ihku-allianssi, Heidi Kotiranta, viestintäkoordinaattori

Jaa

Ota yhteyttä

Arkance Systems myynti

Arkance Systems myynti

myynti@arkance-systems.com

    Jätä yhteydenottopyyntö

    • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
    ×

    Kiinnostaako infra-alan tuoreimmat uutiset?

    Tilaa uutiskirjeemme