Tehosta määrälaskentaa Bluebeam Revulla – 12 syytä ottaa ohjelmisto käyttöön

Talo

Oletko miettinyt Bluebeam Revun käyttöönottoa tai haluatko tehostaa määrälaskentaa? Listasimme ohjelmiston parhaat ominaisuudet!

1. Bluebeam Revu on helppo ottaa käyttöön

Bluebeam sopii moneen käyttötarkoitukseen määrälaskennasta aluesuunnitteluun sekä suunnitelmien vertailuun ja kommentointiin. Autamme ohjelmiston käyttöönotossa ja tarjoamme myös Bluebeam Revu -koulutuksia. Määrälaskennan perustoimintojen läpikäyntiin riittää pari tuntia. Kehittämämme erilaiset aloituspohjat nopeuttavat myös alkuun pääsemistä.

2. Räätälöitävä käyttöliittymä ja työkalut

Ohjelmiston käyttöliittymää voi muokata itselle sopivaksi piilottamalla ja siirtelemällä toimintoja. Merkintäluettelon tuloksineen voi esimerkiksi siirtää toiselle näytölle, jotta piirustusnäkymään saa enemmän tilaa. Työkaluja on myös mahdollista nimetä ja muokata, jotta ne sopivat yrityksen käyttöön. Luomalla omia työkaluja laskennat voidaan viedä helposti eteenpäin yrityksen tarjouslaskentaan.

3. Kommentoi PDF-tiedostoja ja suunnitelmia

PDF-tiedostoihin voi kirjoittaa ja piirtää kattavilla merkintätyökaluilla. Toimintoja löytyy muun muassa suunnitelmien kommentointiin, omien symbolien luomiseen ja muistiinpanojen tekemiseen. Tekstikenttiin voi kirjoittaa vapaasti, ja erilaisilla muodoilla ja nuolilla voi korostaa tiedostoissa esiintyviä asioita.

4. Määrälaskentaa parilla klikkauksella

Moni on vasta siirtymässä määrälaskennan tekemiseen tietokoneella. Kun kuvalle määritetään oikea mittakaava, Bluebeam Revu antaa hyvin luotettavaa tietoa määrälaskentaan. Laskentatyökaluille on mahdollista antaa lisätietoja, kuten johdolle tai kanavalle nousua tai pudotusta, tai pinta-alalle kaltevuustiedon.

Ohjelmiston kuvahaulla voi hakea suunnitelmissa esiintyviä symboleja kuten kaivoja, laitteita, altaita ja kalusteita. Haku on myös mahdollista tehdä useammasta tiedostosta kerrallaan, jos laskettavana on vaikkapa useampi kerros.  Kuvahaun tulokset voidaan laskea ja merkitä laskentatyökalujen avulla, jotta samaa symbolia ei tule epähuomiossa laskettua kahdesti.

5. Hyödynnä taso- ja tilatietoja

Käytä määrälaskennassa hyödyksi Revun ominaisuuksia taso- ja tilatietojen lukemiseen. Piilottamalla tiedostosta ylimääräiset tasot määrälaskenta helpottuu, kun esillä ovat vain laskettavat objektit. Tilatietojen avulla myös tilapohjainen määrälaskenta on helppoa. Tilat voivat tulla suoraan suunnittelijan tiedoista tai niitä voi myös luoda piirustuksiin itse.

6. Kattavat symbolikirjastot työskentelyn tueksi

Tarjoamme käyttäjille kattavat symbolikirjastot Bluebeam Revu -ohjelmistoon. Valmiita symbolikirjastoja löytyy muun muassa aluesuunnittelun symboleista, liikennemerkeistä, kalusteista ja pistorasioista. Päivitämme symbolikirjastoja jatkuvasti palautteen perusteella, ja myös omia täydentäviä symboleita voi helposti tallentaa ohjelmistoon.

7. Luo realistinen aluesuunnitelma skaalautuvilla symboleilla

Bluebeam Revuun voi avata esimerkiksi kaupungin karttapalvelusta tulostetun PDF-tiedoston. Väliaikaiset liikennesuunnitelmat on siis helppo toteuttaa erilaisiin PDF-tiedostoihin symbolikirjastojen avulla. Karttakuvan ja automaattisesti skaalautuvien aluesuunnittelun symbolien avulla työmaan aluesuunnitelmat voidaan tehdä todellisessa mittakaavassa.

8. Lasketut määrät talteen merkintäluetteloon

Kaikki mitä piirustukseen lisätään, oli se sitten teksti, symboli tai laskenta, tallentuu ohjelmiston merkintäluetteloon. Luettelosta voi suodattaa nähtäville esimerkiksi pinta-alat, pituudet tai kaikki määrät. Merkintäluettelon voi tulostaa Excel-taulukoksi tai PDF:ksi tarjouslaskentaa tai vika- ja puutelistaa varten. Merkintäluetteloon on myös mahdollista luoda omia sarakkeita esimerkiksi laskentakaavojen luomista varten.

9. Vertaile asiakirjoja helposti

Bluebeam Revussa on kaksi eri tapaa vertailla asiakirjoja. Automaattinen vertailu käy läpi kaksi tiedostoversiota ja vertailee niissä tapahtuneita muutoksia korostaen ne punaisella pilvellä. Piirtopöydällä piirustukset taas asettuvat päällekkäin eri värisinä, ja muutoksia voi itse vertailla. Jos esimerkiksi seinät ovat pysyneet paikallaan, ne näkyvät mustana, mutta jos ovi on siirtynyt, se näkyy kyseiselle piirustukselle asetetulla värillä.

10. Muokkaa kaikenlaisia PDF-tiedostoja

Bluebeam Revussa on tehokkaat työkalut kaikenlaisten PDF-tiedostojen muokkaamiseen, ja sillä voit korvata muut PDF-ohjelmistot. Ominaisuuksiin kuuluvat esimerkiksi PDF-tiedostojen muuttaminen Excel- tai Word-tiedostoiksi, PDF-tiedoston sisällön poistaminen tai kopioiminen sekä sivujen irrottaminen, kiertäminen ja siirtäminen.

11. Bluebeam Studio -istunnot

Ohjelmistolla voit tallentaa tiedostoja pilveen ja jakaa niitä muille Bluebeam Studio -projektien kautta. Kun tiedostot siirtää pilveen, ne pysyvät samassa paikassa kaikkien saatavilla, ja työtä on helpompi jakaa tiimin kesken. Toisten työtä ja huomioita voi seurata vaivattomasti, kun kaikilla on pääsy ajantasaiseen tietoon. Lisäksi Bluebeam Studiossa on mahdollista järjestää live-istuntoja, joihin voi kutsua muita tarkastelemaan ja työstämään valittuja tiedostoja.

12. Tuemme ja koulutamme Bluebeam-käyttäjiä

Kun ostat Bluebeam-lisenssin meiltä, saat käyttöösi Arkance Systems Finlandin tukipalvelun, valmiit aloituspohjat sekä kaupan päälle osallistumisen kahden tunnin verkkokoulutukseen ohjelmiston ja määrälaskennan perusteista. Ylläpitosopimukseen kuuluvat myös versiopäivitykset, jotta ohjelmistosi pysyy ajan tasalla ja työskentely sujuu ongelmitta.

Jaa

Ota yhteyttä

Jätä yhteydenottopyyntö

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
×

Kiinnostaako infra-alan tuoreimmat uutiset?

Tilaa uutiskirjeemme