Training Zone -verkkokurssit auttoivat alkuun AutoCADin kanssa

InfraTalo

Sitowisen Sampo Lukkarila opiskeli AutoCADin perusteet itsenäisesti verkkoalustalla.

TrainingZone on verkko-oppimisalusta rakennusalan ohjelmistojen omatoimiseen opiskeluun. Itsenäisesti opiskeltavat verkkokoulutukset sopivat erityisesti uusien työntekijöiden nopeaan perehdyttämiseen tai jo opitun kertaamiseen. Käyttäjäkohtaisella kuukausimaksulla saa käyttöönsä kaikki alustalla olevat koulutukset.

Tie- ja katusuunnittelija Sampo Lukkarila Sitowiseltä sai Training Zoneen tunnukset viime syksynä. Verkkokurssien avulla hän pääsi hyvään alkuun ohjelmistojen opiskelussa.

– Minulla on maanmittausinsinöörin tausta ja osaaminen rajoittui maastonmittaussovellukseen, joten pääsin sitä kautta laajentamaan osaamista, Lukkarila kertoo.

Lukkarila tekee parhaillaan monimuoto-opintoja töiden ohella. Koulussa ei kuitenkaan syvennytä yksittäisiin ohjelmistoihin, joten hän opiskeli Training Zonessa itsenäisesti AutoCADin perusteet sekä jonkin verran Novapoint- ja Tekla Civil -materiaaleja.

– Enimmäkseen CADia muistelin alkuun, kun sitä ei ole koulussa juuri käyty. Syksyllä oli pieniä välejä, jolloin ei ollut hirveästi hommaa, ja katsoin silloin videoita ja tein tehtäviä.

Suurimman hyödyn Lukkarila saikin juuri AutoCADin verkkokurssista.

– Itselle on apua siitä, että AutoCAD on hallussa, kun Novapointiakin joutuu kuitenkin aika paljon työstämään siellä. CADin olen ihan itse opiskellut, ja sille oli tosi hyvät opetusvideot.

Myöhemmin Sampo Lukkarila osallistui myös luokkatoteutuksena järjestetylle Novapoint-peruskurssille, jossa ohjelmistoon sai kattavan perehdytyksen päivässä.

– Jos suunnitteluohjelmia haluaa päästä käyttämään mahdollisimman nopeasti ja tehokkaasti, kyllä livekoulutus on suositeltava. Toki jos on aikanaan käynyt koulutuksen, niin varmasti verkkokurssista olisi apua, että pystyy muistelemaan, hän summaa.

Nykyään Arkance Systems Finland järjestää hybridikoulutuksia, joissa osallistujat saavat viikkoa ennen luokkakoulutusta tunnukset Training Zoneen. Alustalla pääsee katsomaan kurssimateriaaleja ja tekemään ennakkotehtävät. Esimerkiksi ennen Quadri-koulutuspäivää opiskellaan verkossa projektin perustaminen, lähtöaineiston vienti ja aineiston tuonnin periaatteet.

– Näin tasaamme koulutusten lähtötasoa, jos osa ei ole koskaan avannut ohjelmaa ja osa on käyttänyt sitä puoli vuotta. Kun aivan perusasiat on opeteltu itse, koulutuspäivän aikana voidaan mennä syvemmälle, kertoo Arkance Systems Finlandin asiantuntijajohtaja Kati Kätsyri.

Katso kaikki Training Zonesta löytyvät koulutukset

Tutustu Training Zonen käyttöliittymään:

Jaa

Ota yhteyttä

Jätä yhteydenottopyyntö

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
×

Kiinnostaako infra-alan tuoreimmat uutiset?

Tilaa uutiskirjeemme