Ensimmäinen Arkance Summitini

InfraTalo

Terhi Immonen
Ohjelmistoasiantuntija, Arkance Systems Finland

Osallistuin ensimmäistä kertaa Arkance Summitiin, niin vieraana kuin asiantuntijanakin. Olin paikalla tiistaina, sekä keskiviikkona. Ohjelma oli hyvin tiivis ja aiheita oli laidasta laitaan. Esityksissä käytettiin monia eri tuotteita ja pääsin kuulemaan myös monista itselle tuntemattomammista tuotteista. Keskiviikkona tein muistiinpanoja esityksistä, joita kävin katsomassa.

Päädyin seuraamaan esityksiä minulle tutuista aiheista, sekä aiheista, joista olen ainoastaan kuullut sivulauseissa. Seurasin esimerkiksi Tomi Herukan pitämää esitystä Tekla Civilin uusista ominaisuuksista. Loppukeskustelu oli tässä erityisen iloinen yllätys, sillä paikalla oli minä ja Tomi edustamassa ohjelmistoasiantuntijoita, Markku Alanko Trimbleä, sekä tietenkin asiakkaat. Keskustelut ovat aina olleet mielestäni tapahtumissa yhtä tärkeitä anniltaan kuin itse esitykset.

Koulutus Trimble Quadrin parhaista käytännöistä oli hyvin mielenkiintoinen ja itse pidän tärkeänä hyvien toimintatapojen jakamista. Monesti asioihin, jotka on mahdollista tehdä nopeasti, käytetään liikaa aikaa ja resursseja, koska emme ole tietoisia kaikista ohjelmien mahdollisuuksista. Koulutuksessa esitelty Quadri on hyvin suosittu suunnitteluohjelma, mutta moninaisuutensa vuoksi, jotkin hyvät toiminnot eivät ole kokeneidenkaan suunnittelijoiden tiedossa. Esityksestä huomasin, että Quadrin tuoteliitokset kaikki toimivat hyvin samalla tavalla, mikä varmasti helpottaa, jos tietoa halutaan tuoda muista ohjelmista, jotka ovat ehkä suunnittelijalle tuntemattomampia.

Minulla ei ollut aavistustakaan mitä AGACAD tekee, kun päätin seurata Lauri Harjun pitämää esitystä. Hyvin nopeasti kuitenkin huomasin, että se on kuin minulle tuttu Value Pack tai muut AutoCad moduulit, jotka toimivat AutoCadin päällä, paitsi AGACAD toimii Revit ohjelman päällä. AGACAD on siis ryhmä toimintoja tai työkalupaketteja, jotka on suunnattu eri tekniikan osa-alueiden suunnittelijoille. Ohjelmistoasiantuntijan näkökulmasta ohjelma vaikuttaa erittäin lupaavalta, voit tilata vain ne työkalut mitä tarvitset, sekä ohjeisiin, päivityksiin, työkalupakettien lataamiseen ja tukipalveluun pääsee suoraan ohjelmasta. Tässä korostuu tehokkuus, mikä on suuri trendi tällä hetkellä, koska se on yksi kestävän kehityksen vaatimuksista.

Tapahtumat ovat viime aikoina jääneet vähemmälle, koko maailmaan vaikuttaneiden asioiden vuoksi. Itse olen kaivannut näitä ja pidän tulevaisuuden kannalta tapahtumia, jopa välttämättöminä. Kuten Lieve Dedeckerin ja Tuomas Hörkön esityksessä ”It takes a village to raise an idea” kerrottiin, vuoropuhelu on kehityksessä erittäin tärkeää. Haluamme kuulla ja nähdä asiakkaitamme, jotta tiedämme minkälaisia ohjelmia ja toimintoja tarvitaan tulevaisuuden rakentamiseen.


Kuka: Terhi Immonen

Tutkinto: Rakennus- ja Yhdyskuntatekniikan insinööri(AMK), vuonna 2021 Tampereella

Tehtävänimike: Ohjelmistoasiantuntija

Työkokemus: Arkance Systemsillä noin vuoden, heti valmistumisesta lähtien. Sitä ennen konsulttina noin 1 vuosi opintojen ohessa harjoittelevana suunnittelijana.

Tehtävät: mm. koulutukset, tukipyyntöihin vastaaminen, Soundings ja Soundings Editorissa tuotevastaavana.

Työssäni pidän: Asiakkaiden kohtaaminen, alan kehittäminen tuotteiden kautta, näköalapaikka rakentamisen elinkaareen ja alan kehittymiseen, uuden oppiminen niin kollegoilta kuin asiakkailtakin.

Jaa

Ota yhteyttä

Terhi Immonen

Terhi Immonen

    Jätä yhteydenottopyyntö

    • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
    ×

    Kiinnostaako infra-alan tuoreimmat uutiset?

    Tilaa uutiskirjeemme